Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İbrahim Yazıcı'nın ölümünden FETÖ sorumludur!"

Bursaspor'un eski yöneticilerinden Avukat Öztürk Yazıcı şok edici ifadeler kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"İbrahim Yazıcı'nın ölümünden FETÖ sorumludur!"

FutbolArena Röportaj - "FETÖ, şampiyon olunca Bursaspor'u ele geçirmek istedi. İbrahim Yazıcı ve biz buna müsade etmedik. Bize yapmadıklarını bırakmadılar. Sonunda İbrahim Yazıcı'yı deli saçması iddialarla tutukladılar. Yazıcı'nın ölümünden FETÖ sorumludur"

Avukat Öztürk Yazıcı. Bursaspor'un eski yöneticilerinden... Merhum başkan İbrahim Yazıcı'nın da avukatıydı. Öztürk Yazıcı ileBursaspor Yöneticiliği yıllarından tanışıyoruz. Çok defa Radyospor'da olduğum dönemde yayınlarıma konuk olmuştur.

Dün görevinden ayrılan TFF'nin Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay ile yaptığımız röportajı okumuş. Hem beğendiğini ifade etmek hem de Atalay'ın kendisiyle bir akrabalık bağı olduğunu sonradan öğrenmiş, Oğuz Atalay'ın numarasını almak için aradı.

Laf lafı açtı ve Öztürk Yazıcı dedi ki: "Bursaspor'da görev yaparken başkan İbrahim Yazıcı ve bana 2011'in Mayıs ayında operasyon yapanlar da FETÖ'cü. İbrahim Yazıcı'nın ölümünde o operasyonların payı vardır. Bursaspor'u ele geçirmek istediler. O operasyonları yapan Vali, Emniyet Müdürü, Savcılar ve Hakim hepsi FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı" deyince bir tele röportaj yapalım mı diye teklifte bulundum, kabul etti.

Kendisine Bursaspor'un şampiyonluğunda cemaatin payı var mıydı diye de sordum. Yanıt verdi.

Tam 5 yıl sonra Bursaspor'da 2011 'de yaşananları iki kez gözaltına alınan Avukat Öztürk Yazıcı anlattı.

"ŞAMPİYON OLDUK CEMAAT BURSASPOR'U ELE GEÇİRMEK İSTEDİ"

Aydın CingözTürkiye'de son yıllarda o kadar çok cemaat operasyonu oldu ki Bursaspor'da olanları hatırlayamadım bile. Ne oldu? 

"CEMAATE YANAŞMADIK, CEMAATTEN İSTİFA BASKISI BAŞLADI"

Sonra?

Yazıcı: Bursaspor'un mali imkanları da büyümüştü. Paramızı Deniz Bank'a yatırdık. Mesela cemaat bankasına yatırmadık. Başkan ve biz cemaate yanaşmayınca bu kez baskı görmeye başladık.

Kimden ve ne baskısı?

Yazıcı: Baskı cemaat kanadından geldi. Biz cemaate yanaşmayınca istifa edin baskısı yaptılar.

"SAĞLAM DÜRÜST BİR ADAMDIR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTI"

Ertuğrul Sağlam'ın haberi var mı? Sağlam'dan yardım istediniz mi?

Yazıcı: Başkan bu konuyu Ertuğrul Sağlamla konuştu. Sağlam çok medeni, dürüst ve samimi adamdır. Yardımcı olmaya çalıştı ama demek ki başaramadı. Baskılar devam etti.

"BİZE OPERASYON YAPANLARIN HEPSİ FETÖ SORUŞTURMASINA GİRDİ"

Gelelim operasyona hangi gerekçeyle gözaltına alındınız?

Yazıcı: Ben iki kez gözaltına alındım. Birinde savcı beni dinlemeden tutuklanmam istemiyle mahkemeye sevk etti ama serbest kaldım. Bir süre sonra tekrar gözaltına aldılar. Yine serbest kaldım. Rahmetli başkanı ve beraberinde İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandılar. 3 ya da 4 gün sonra üst mahkemeye itiraz ettik serbest kaldılar. Hatta İstanbul'da İbrahim Yazıcı diye biri aranıyormuş. Sözde yanlışlıkla isim benzerliği nedeniyle İbrahim Yazıcı'yı Bursa'da helikopterden iner inmez FETÖ operasyonundan hakkında işlem yapılan Emniyet Müdürü baskın yaptırıp, rahmetliyi gözaltına bile aldırdı. İbrahim Yazıcı, serbest kalınca şikayetçi olmadı "bunlar teşkilat, bunlarla uğraşılmaz" dedi. 

Sebep neydi?

Yazıcı: Sebebe geleceğim. Ama önce şunu söylemem gerekiyor. O gün Bursaspor'a operasyon yapılırken görevde olan Bursa Valisi, Bursa Emniyet Müdürü, Başsavcısı ve bize operasyonu yapan savcıyla, hakim; FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındılar. Haklarında soruşturma var.

BURSASPOR'A OPERASYON YAPAN FETÖ'CÜLER

Bu yüzden mi alındılar?

Yazıcı: Bu isimlerin FETÖ operasyonunda haklarında işlem yapılmasında Bursaspor'a yaptıkları operasyonun büyük payı var.

BURSASPOR TV'Yİ KURDUK; DELİ SAÇMASI İDDİALARLA FETÖ SORUŞTURMA AÇTI

Sebebi konuşalım. Size yani sizin deyiminizle Bursaspor'a niye operasyon yaptılar?

Yazıcı: Hepsi deli saçması iddialarla. En büyük iddiayı anlatayım gerisini siz anlayın. Biz Bursaspor TV'yi kurmak istiyoruz ama dernek statüsünde olduğumuz için bunu yapamıyoruz. Bir şirket kurmak ve şirkete 300 bin TL sermaye koymamız gerekiyor. Ve Avukat arkadaşlarla birlikte gidip Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın televizyonlarını nasıl kurduğunu öğrendik. Model aldık. Dernekler kanununa göre bu kulüp televizyonlarının spor kulübü dernekleri olduğu için hiç bir resmi bağı yoktur. Neyse biz Bursaspor TV'yi nasıl kuracağımıza karar verdik. Şirketi oluşturduk. Kulüpte görevli 5 arkadaşımıza resmi kayıt üzerinden 60'ar bin TL para yatırdık. Bu arkadaşlarımız da bu parayı kurduğumuz anonim şirkete, Bursaspor TV'nin kurulması için sermaye olarak verdiler. İşte en büyük "suçumuz" (Gülüyor) bu oldu. Dernekler masası savcısına bu soruşturmayı açtıramayınca nasıl olduysa bu FETÖ'cüler dosyayı Dernekler Savcılığı'ndan alıp bize soruşturma açtılar. Gerekçeyse zimmet. Burada suç olmadığını bildikleri halde zimmet suçuyla bizi yargıladılar. Cemaat yapmadığını bırakmadı. İbrahim Yazıcı'nın ölümünden sorumludurlar.

 

"YAZICI'NIN ÖLÜMÜNDEN FETÖ SORUMLUDUR"

Çok büyük iddia bu! Nasıl Yazıcı'nın ölümünden sorumlular?

Yazıcı: Her gün baskı var. Rahmetli Yazıcı kalp hastasıydı. İstanbul'daki evine baskın yaptılar. Aracını takip ettiler. Sonunda da 2011 'in Haziran ayında tutukladılar. Bursaspor'a şampiyon olduktan sonra hakim olmak istediler. Başaramayınca bu yolu denediler. İbrahim Yazıcı vefat edince bizde bıraktık zaten.

"BURSASPOR BİLEĞİNİN GÜCÜYLE ŞAMPİYON OLDU"

Bir yandan da Bursaspor'u cemaatin şampiyon yaptığı konuşuluyor...

Yazıcı: Bu da deli saçması. Biz o zaman takım, şehir, yönetim büyük bir kenetlenme içindeydik. Bileğimizin hakkıyla şampiyon olduk. Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenemeyince şampiyon biz olduk. O zaman şampiyonluk için çok çetin yollardan geçtik.

 

Röportaj: Aydın Cingöz

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.