Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaoğlu skandal maçı yorumladı

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylara değinerek, "Ülke olarak gerginlikten besleniyoruz. Bu güzelim oyunu çirkinleştiriyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamzaoğlu skandal maçı yorumladı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Cuma günü Galatasaray ile karşılaşacak olan Bursaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hamzaoğlu Kayserispor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "İstediğimiz gibi bir akşam olmadı. Kötü oynadık. Maça kötü başladık. Rakibimizden iki kolay gol yedik. İkinci yarıdaki oyun, galibiyeti getirmekten uzaktı. Kazansak çok güzel olurdu. Şimdi takım olarak önümüzde Cuma akşamı oynayacağımız Galatasaray maçı var. En iyi şekilde o maça hazırlanıyoruz. İnşallah sahada iyi mücadele vererek, iyi sonuçla ayrılırız. Bundan sonraki haftalara da planladığımız gibi gideriz" diye konuştu.


Hamza Hamzaoğlu, bir soru üzerine, takım olarak kadroda istikrarı, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle yakalayamadıklarını belirtti. Hamzaoğlu, "Takım olarak darbeye bağlı çok sakatlık yaşadık. Bir tek Deniz'in adale problemi oldu. Kayserispor karşılaşmasına, Akhisar maçına göre 4 farklı forvetle çıktık. Futbol böyle değişimleri kaldırmıyor. O yüzden de istenen oyunu oturtamıyoruz. İstikrarı yakalayamadık" şeklinde konuştu.

Önlerinde kalan maçları en iyi şekilde oynamaya çalışacaklarını ve yeni sezonun hazırlıklarını yapacaklarına dikkati çeken Hamzaoğlu, "Kalan maçlarda gençlerimize şans vermeye gayret edeceğiz. UEFA hedefini sonradan koyduk. Bizim geldiğimizde 15 puan vardı. Bu süre içerisinde düşme hattı ile ilgimiz kalmadı. Kalan maçlara öyle çıkıyoruz. Şu anda Kayserispor ve Çaykur Rizespor'un durumunda olabilirdik. UEFA hedefini, aldığımız iyi sonuçlar koydurdu. Onu yakalayamadığımız için üzgünüz. Önümüzdeki yıllarda bu hedefe ulaşacağız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, yeni sezonla ilgili planlarının sorulması üzerine ise, "Alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz. Ligi iyi pozisyonda bitirmeyi amaçlıyoruz. Transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Yönetimle oturup bir yol haritası çıkartacağız. Kulübümüzün durumu da ortada. Belki farklı bir yol izlememiz, belki de başarıları ertelememiz gerekecek. Bunu hep birlikte oturup değerlendireceğiz. Farklı alanlardaki başarıyı yakalamaya çalışacağız. Hedeflerimiz ekonomik olarak düzlüğe çıkmak, güçlü kulüp haline gelebilmektir. Ondan sonra başarılar daha kolay yakalanır. Bu arada kendi bünyemizden oyuncuları aramıza katıp, güçlü bir kadro oluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah başarılı oluruz" ifadesini kullandı.

"KAZANMAYA ENDEKSLİYİZ"
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların sorulması üzerine Hamzaoğlu, şunları söyledi:
"Aslında bunları çok konuşup, hiç de konuşmamak lazım. Biz ülke olarak futbol kültürünü yakalayamadık. Kazanmaya, sonuca endeksli bir yapımız var. Bunun bir spor olduğunu unuttuk. İnsanların bundan keyif aldığını unuttuk. Bugün insanlar bundan keyif almıyor. Gerginlik içerisinde futbol izliyor. Oynuyor, yöneticilik yapıyor. Ama bunu biz bu hale getirdik. Kimse de buna dur demiyor. Bir akım başlatılmıyor. Ülke olarak gerginlikten besleniyoruz. Bu güzelim oyunu çirkinleştiriyoruz. Bunun başka bir izahı yok."

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.