Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş: Üç zor maç oynayacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2015 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2015 00:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş: Üç zor maç oynayacağız
 Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Yoğun bir tempoda çalışmalarını devam ettirdiklerini ve yarın kampı sonlandırarak Konya’ya geçeceklerini belirten Şenol Hoca, Torku Konyaspor müsabakasının zorlu geçeceğini düşündüğünü belirtti.

 

  

Kamp çalışmalarıyla ilgili sözlerine başlayan Şenol Güneş, “ Yarın itibariyle kampımız burada bitiyor. Cuma günü Konyaspor ile maçımız var. Yarın sabah antrenmanın ardından Konya’ya gideceğiz. Kamp süresi içinde yoğun çalıştık. İki tanesi ciddi, bir tane de antrenman mahiyetinde maç yaptık. Şuanda ciddi boyutta sakatlığımız yok. Ufak tefek yorgunluklar oldu. Gayet normal. Takım olarak Konya maçına hazırız. Josue ve Ertuğrul kırmızı kart cezası nedeniyle olmayacaklar. İki oyuncu dışında eksiğimiz yok. Serdar Aziz’in sakatlığı düzeldi. Hazır görünüyor. Takımın çalışma temposundan ve oyun anlayışından memnunum. İnşallah ikinci yarıya bıraktığımız yerden daha iyi başlarız. Önümüzdeki hafta üç tane ciddi boyutta maçlarımız var. Tüm maçlarımızı kazanmak için oynayacağız. Güzel futbol bekliyorum. Konyaspor’da iyi bir takım. İyi pas yapabilen ve rakibi baskı altına alabilen bir takım. Zaman zaman kötü sonuçlar alsa bile oyun anlayışları iyi. Zor maç olacak. Herkesin keyif alacağı bir maç olur. İnşallah kazanıp döneriz” dedi.

  

 

SEZONUN İKİNCİ YARISINDA GÜZELLİKLER İSTİYORUM

 

Bir medya mensubunun “Bursaspor sezonun ikinci yarısında şampiyonluk yarışı içerisinde yer alacak mı?” sorusuna Güneş, “Sezon başında en istikrarlı giden takım olarak Beşiktaş öndeydi. Biz çok kayıp puanlar verdik. Oynadığımız oyunun karşılığında sıralamada ilk üçün arasında olabilirdik. Bunu yapamadık. Beşiktaş ilk sırayı hak etmişti ama oyuncu kalitesi ve tecrübesi ile Galatasaray ve Fenerbahçe zirvede yer aldılar. Bunun böyle devam etmesini bekliyorum. Trabzonspor çok fazla transfer yaptığı için biraz geride kaldı. Oyuncu kadrosuyla Trabzonspor yine oyun anlayışıyla biz, takım savunması ile Başakşehir geliyor. Kasımpaşa da renkli bir takım. Onlardan çıkış bekliyorum. Sivasspor ve Eskişehirspor gibi takımların da yeniden lige renk katmasını bekliyorum. O zaman daha kıran kırana bir lig olacak. Alt sıralardaki takımlar, üst sıralardaki takımları zorlayacak. Sürpriz sonuçların alınabileceğini gördük. İkinci yarıda şampiyonluk yarışında olan takımlar daha dikkatli olacaktır. Maçların güzel olmasını bekliyorum. Hakemlerimize başarılar diliyorum. Tek ricam futbol oynayan takımların önlerini kesmesinler. Hata yapabilirler ama takdir haklarında da büyükleri koruyor havası vermesinler. Taraftarlardan beklentim şiddeti asla tasvip etmiyorum. Bizim taraftarlarımızın sahaya gelmesini bekliyorum. Türkiye’de seyirci kaybının düzelmesini istiyorum. Vur kır parçala sloganını yıkacak anlayışta olmalıyız. Daha iyi örnek sloganların oluşmasını istiyorum. Hatta TFF’nin bu tip sloganları yapan Fair-Play ruhuyla destekleyen taraftarlara ödül vermesini istiyorum. Biz hep ceza yönetimini uyguluyoruz. Medyamıza daha çok sorumluluk düşüyor. Bütün oyuncularımızı alıp sattılar ama biz yolumuza devam ettik. Biraz daha sevgi, saygı içerisinde hareket etmeliyiz. Yaygın medyada İstanbul ekiplerinin dışında biraz Trabzonspor’a yer veriliyor. Görsel medyada daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah olumsuz bir ambiyans olmadan güzel maçlar oynanır” dedi.

 

 

 

SEZON SONUNDA BUGÜNKÜ DEĞERLERİNDEN DAHA İYİ YERDE OLACAKLAR

 

Transfer gündeminde yer alan oyuncular hakkında da konuşan Şenol Güneş, takımda bulunan futbolcularının sezon sonunda bugünkü değerlerinden daha yüksek olacağına inandığını belirtti.

  

 

Tüm oyuncularının sezon başından bugüne kadar çıkış içerisinde olduğunu belirten Güneş sözlerini şöyle sürdürdü; “ Futbolcularımız yapmış oldukları çıkış ile transfer gündeminin ilk sıralarında yer aldılar. Dün aramızdan ayrılan Yasin’e de çok teşekkür ediyorum. Bizimle beraber çalıştı. Iyi bir oyuncu ama forma şansı imkanı bulamadığı için K.Erciyesspor’a gitti. Her oyuncumuza talep olduğunu görüyoruz. Ozan, Serdar ve diğerleri Bursaspor’un ürettiği futbolcular. Şu anda Bursaspor’da oynamak istiyorlar. Ama öyle bir caydırıcı unsur olurda yönetim buna evet derse kararı saygıyla karşılarız. Ben hiçbir futbolcumuzun gitmesini istemiyorum. Hatta 3-4 futbolcu almamız gerekiyor. Ekonomik kriz tüm kulüpleri olduğu gibi bizi de etkiliyor. Kulübün sıkıntısı varsa saygı duymamız gerekiyor. Bu kadro ile devam etmemiz gerekiyor. Ara dönemde takıma takviye yapamadık. Önce kendi oyuncularımıza para ödeyeceğiz. Eğer imkanımız varsa transfer yapacağız. Aksi halde bize yarar getirmez. Serdar, Şener, Ozan, Volkan ve diğer oyuncularımız için sezon başında söylediğim lafı şimdi tekrar söylüyorum sezon başında değerlerinin üzerinde olacaklarını söylemiştim. Sezon sonunda bugünden daha da üstte olacaktır. Kulüp de ona göre baksın. Hiç para almasalar da sezon sonunda bugünden çok daha değerli olacaklarını şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

  

 

YABANCI SAYISI YÜZÜNDEN KULÜPLERİN BORÇLARININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki sezondan itibaren uygulayacağı yabancı kuralının sorulması üzerine Güneş, “Futbol üretilmeyen yerde ithal mallar ile günü kurtarırsın ama geleceği batırırsın” dedi. Güneş sözlerini şöyle sürdürdü; “Yabancılar gelince futbol sahaları düzelecek inşallah. Onlara göre saha hazırlarız. Bana göre bu konu gündemdir . Yabancı sayısı 14 tane olmuş 11 olmuş hiç sorun değil. Futbol üretilmeyen yerde İthal mallar ile günü kurtarırsın ama geleceği batırırsın. Emek verip düşünmüşlerdir. Plan yapmışlardır. Şimdi uygulamaya koydular. Göreceğiz. Kulüplerin borcu mutlaka artacaktır. Türk oyuncuların değerleri düşecektir. İyi oyuncuların değeri düşmez. Mesela Arda Turan’ın değeri düşmez. Kötü oyuncuların değeri düşer. Ozan’ın bir değeri varsa ve bu değer yukarılara gidiyorsa Türkiye’de oynaman şart değil, Avrupa’ya da gidebilirsin. Avrupa’da da çok iyi para kazanan futbolcular var. Atletico Madrid 10 milyon euro verip Arjantin’den 19 yaşında oyuncu aldı. Ama şuanda kadroya giremiyor. Çünkü uzun vadeli plan yapıyorlar. Ben futbol sahaların daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Profesyonel takımların mutlaka çim sahalarının kontrol edilip, daha sonra onay verilmesi gerekiyor. Önce insan sağlığı diyoruz. Oyuncuya milyon euro para veriyorsunuz ama zemin nedeniyle sakatlanıyor. Ben bunu kabul edemiyorum. Burada Antalya’da çok güzel sahalar var ama profesyonel kulüplerin böyle güzel sahaları yok. Bütçesi doğru olan, tesisleri olan, kulüp yapılarını oturtan kulüplerin profesyonel liglerde mücadele etmesi gerekiyor. Sahası bozuk olan takımları amatör liglere alırsınız. Çünkü futbol gelişsin. Kendi eksiklerimizi giderirsek, futbolumuzu geliştirirsek, futbolcu yetiştirirsek o zaman isterse 100 tane yabancı gelsin fark etmez” dedi.

  

 

KAÇAN SEYİRCİYİ GERİ GETİRMEK İÇİN BİRŞEYLER YAPILMALI

 

“Türkiye’de futbola karşı ilginin azalmasını neye bağlıyorsunuz?” sorusuna Teknik Direktörümüz Şenol Güneş şu yanıtı verdi; “Herkesin bunu düşünmesi lazım. Bunun çok sebepleri var. Bir tanesi şike sürecinin halledilmemesi, ortada bırakılması. Adaleti sağlayamamak. Kim haklı, kim haksızı tartışmak istemiyorum. Gündemi değiştirmek istemiyorum. Çünkü adaleti ben sağlayamam. Onu sağlayacak kişiler zaten var. Futbol, sevgi işidir. Orada saf temiz duygu vardır. Orada bir yaralanma var. Ayrıca sahadaki futbolunda iyi olup, seyircinin de bundan keyif alması lazım. Güzellikleri kaybettik. Seyircimizi kaçırdık. Giden seyirci geri gelmiyor. Biz antrenörler, oyuncular, federasyon bu konuda bir şeyler yapmalıyız. Hep hazır yedik. Tarlayı verimli hale getirmek için bir şey yapmadık. İnsanlar stadyuma eğlenmeye geliyordu. Örnekleri var. Futboldan kaçan insanlar basketbola, voleybol maçlarına gidiyorlar. Kaçan seyirci olduktan sonra biletleri ucuzlatsanız da tribüne gelmez. Günlük düzeltmeler ile bunlar mümkün değil.. Burada bizlere ne görev düşüyorsa yapmalıyız. Halkla iç içe olmak durumundayız. Çok daha üzerine koyacağımız şeyler var. Tek sebebi PASSOLİG demek doğru değildir. Onlarında hataları var. Bugünkü teknoloji ile şiddeti önlemekle ilgili bir yasa var. 15 bin kişilik tribünü 50 kişi yüzünden kapatıyoruz. Neden var o sistem o zaman neden 10 bin kişiyi cezalandırıyoruz?” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.