Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş: Daha iyiye gidiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş: Daha iyiye gidiyoruz
 Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

BURSA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

 

Sözlerine Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümünü kutlayarak başlayan Şenol Güneş, “11 Eylül 1922’de Yunan işgalinden kurtulan Bursa şehrini bugünlere getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri rahmetle anıyoruz. Özgürlükleri ve hakları onlar bize sağladılar. Bu ülke bize emanet edilmiştir, kıymetini bilelim. Bir ülke için ne kadar önemli olduğunu etraftaki ülkelere baktığımızda görüyoruz. Futbol da bir oyun. Bu oyunu güzel kullanmak, özellikle insan ilişkilerinde yakınlığı sağlayan, ortak bir değer olarak önemli bir yeri var. Endüstriyel bir hal aldıktan sonra boyutları farklı yere geldi. Zaman zaman şiddet öne çıkıyor. Bunların dışında kalmasını istiyoruz” dedi.

 

KRİTİK BİR MAÇ

 

Gençlerbirliği karşılaşmasının kritik olduğunu belirten Güneş, “Milli maç sebebiyle lige ara verildi. Bu arada iki hazırlık maçı yaptık. İki maçta tüm oyuncularımızı oynatmaya çalıştık. Sakat olan Ferhat katılmadı. İki maçta da başlangıcındaki oyunumuzdan memnunum. Her geçen gün gelişiyoruz. Daha futbol keyfi olan bir oyun yapısı oturmaya başladı. Yeni gelen oyuncularımızdan Bakambu’nun idman eksikliği var. Josue oldukça iyi durumda. Holmen de daha iyi durumda. Yenilerimizin de uyum sağladığı bir dönem geçiyoruz. Oyunumuzun daha da iyi olması gerektiğini biliyorum. Eldeki oyuncular da üzerine koyuyor. Puan savaşı olan döneme giriyoruz. Gençlerbirliği maçı bizim için kritik bir maç. 3 puan arzuluyoruz. Rakibimiz koşan bir takım. Kadroyu bozmadılar. Biz de iyi bir takımız. Kalitemizi ortaya koyarak 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Bu gücümüz de var. İnşallah kazanırız” diye konuştu.

 

HER ZAMAN İLK 5’İN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ

 

Takımın durumuyla ilgili bilgi veren Güneş, “Milli takımlardan gelen oyunculardan Ozan Tufan bizimle idmanlara katıldı. Enes dün akşam İstanbul’a geldi. Traore geç katılacak. Onların son durumuna bakarak, özellikle karar vermek durumundayım. Oynadığı oyunlar itibariyle son durumlarını göreceğiz. Enes ve Traore’yi bilmiyorum. Ozan’ın bir sorunu yok. Takımın havası iyi. Arkadaşlık da daha iyi gelişti. Sonuçlar da buna katkı yapacak. Gençlerbirliği maçı kritik ve önemli bir maç. Ligdeki görüntümüz 1 maç oynamış bile olsak çok iyi değil. Hep ilk 5’in içinde olmak istiyoruz. Bu hedef için çok çabalayacağız. Hedefe ulaşmak için çok daha çalışmaya ihtiyaç var. Bunu tüm oyuncularıma söyledim. Tüm futbolcularıma güveniyorum ve başaracaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

OZAN’IN GAYRETİ VAR

 

Bir gazetecinin, “Ozan İpek ile ilgili kafanızda soru işareti var mı?” sorusuna Güneş, “Kalite ve yeteneğine güveniyorum. Uzun süre sakatlık geçirmiş ve ne vereceği belli olmayan bir oyuncuydu. Zamana ihtiyacı vardı. Özellikle Volkan ve Ozan yetenekleri fazla olan, takımın büyümesinde emeği olan futbolcular. Sorumlulukları da fazla. Bunu yaptıkları zaman zaten yerleri her zaman hazır. Hem başarılı olacaklar, hem de oynamadıkları zaman da bunu saygıyla karşılayacaklar. Galatasaray maçındaki hareketinin doğru olmadığını kendisi de kabul etti. Bunun tekrarlanması doğru değil. Oynamadığınız zaman tavır yapıyorsanız zaten bu takımın oyuncusu değilsinizdir. Biz bir takımız. Herkes bu takımın parçası. Saygıyı hak ediyor ama takımı da sahiplenmeli. Oyuncu olarak sezon başına göre daha iyi durumda ama tam hazır olduğunu düşünmüyorum. Ozan’ın gayreti var ama veriminin de artması gerekiyor. Kötü değil ama benim beklediğim Ozan da değil. O bölgede Ferhat, Ozan veya Volkan var. Bakambu hazır olduğunda o da gelebilir.  Rekabet olacak. Bu rekabete hazır olmalı. Bir yetki alınır ve yerine getirilir. Kaptansınız oynamadığınız zaman kaptan değilsiniz gibi bir şey yok. Ozan da diğer oyuncular gibi hata yapabilir. Onu düzeltmek için gayreti olursa biz de katkı yaparız” yanıtını verdi.

 

İYİ SONUÇ VARSA KAHRAMAN YARATIYORUZ KÖTÜ SONUÇ VARSA GÜNAH KEÇİSİ ARIYORUZ

 

Milli Takım ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, “Milli Takım ile ilgili fazla yorum yapmak bizim pozisyonumuz değil ama Milli Takım hepimizin. Yetkili Fatih Hoca. Ama hepimiz Türk Milli Takım’ın bireyiyiz. Hepimizin görüşleri var. Kişi olarak onun başarılı olmasını isterim. Türkiye’nin başarısı hepimizin başarısı. Biz bu maça kötü başladık. Kötü oynadık ve kaybettik. Fatih Hoca zaten değerlendirmesini yaptı. Bu maçı kazansaydık da grupta yerimiz garanti değildi. Her maç final diyoruz. Bu maç kaybedildiği zaman da her şey bitmedi. Yarış devam ediyor. Hollanda da altta biz de alttayız. Bazen iyi sonuçlarda kahramanlar yaratıyoruz şimdi de günah keçileri arıyoruz. Sistemleri, ilkeleri olan takımlar, bunları bu kadar aramazlar. Zaten gereğini yaparlar. Maalesef medyamız da, antrenörler de, yöneticiler de bunu çok yapıyoruz. Herkes de bundan besleniyor. Kurumsal yapılar oturmalı, kurallar konulmalı,. Türkiye’de yapısal reformlar yapılmıyor. Ülke futbolunda alt yapıdan gelen futbolcuları milli takımlara geldikten sonra acımasız olarak yok etmeye çalışıyoruz. Onur 4 yıl kalecilik yapmak için kadroya girmedi, bugün bir çizgi yakaladı yok etmeye çalışıyoruz. Bu Burak için de, kaleci Volkan için de geçerli. Her oyuncumuzla kavga ediyoruz. Medyada kavgalar gösteriyoruz. Bundan oyuncu da seyirci de etkilenecek. Sosyolojik ve kültürel yapımızda eksikler var. Milli takımlarda yaşanıyorsa burada da yaşanır. Biz eğitimle yarışmayı hep karıştırdık. Alt yapıda başarılı olan oyuncuyu A takımdaki oyuncuyla yarıştırıyoruz. Tecrübeli bir oyuncunun hatasına çok göz yumuyoruz. Tüm bu değerleri düzeltecek olan şey futbol düşünürlerinin katılacağı ortak bir düşünce üreteceği ortamdan sonra ortaya çıkar. Hepimiz seyirciyiz. Şiddeti kim yapıyor biz yapıyoruz. Medyayı açtığınızda, cinayetler, kavgalar, savaşlar. Böyle bir ortamda sağlıklı bir spor yapma imkanı istiyorsunuz. Tribüne gelen taraftarlar bu ortamdan geliyor. Sosyolojik yapının iyi olmadığı yerde bina hiçbirşeye yaramaz. Futbol seviliyor, ilgi var. Türkiye’de futbol kültürü oturmadı ama heyecanı ve ilgisi var” yanıtını verdi.

 

UMUTLUYUM

 

“Resmi maçlarda Bursaspor skor üretmekte sıkıntı çekiyor. Kasımpaşa maçında ise Josue’nin katkısı olduğunu gördük. Josue bu sorunu çözer mi?” sorusuna tecrübeli teknik adam, “Pozisyon bulduk ama az bulduk. Bizim takım daha da fazla gol atmalı ve pozisyon bulmalı. Sezon başındayız bunun baskısını yaşamak istemiyoruz ama gol bulamayınca gündeme gelecek. Onları aşmak için bu maç bizim için inşallah ilk olur. Ama o da yetmeyecek, devam etmesi gerekiyor. İstikrarlı şekilde seri galibiyet alırsak ivme daha da yukarı çıkacaktır. Bunu çözmek için çalışıyoruz. Transferler de bu manada yapılıyor. Volkan’ın gol atma anlayışı daha iyi durumda. İnşallah öyle olacaktır. Gol becerisini kullanmada sıkıntısı vardı. Hazırlık maçlarında attığımız goller daha iyiydi. O yüzden umutluyum” cevabını verdi.

 

Aydın ile ilgili yöneltilen soruya ise Güneş şu yanıtı verdi:

 

“Aydın yetenekli bir oyuncu. Sevimli de görünüyordu. Ama ben güven duygusu olarak sarsıldım. Çok açık konuşuyorum. Gizli bir şeyim yok. Başkan da konuştu. Aynı yanlışlar devam ediyor. Bu kadar konuştuğumuz bir oyuncuyu kaybettik. Bundan sonra onunla ilgilenirsem eldeki oyunculara haksızlık yaparım. Çok takım istiyorsa gidebilir. Buraya hiç gelmeseydi. İlk başta ameliyat durumunu söylerken samimiyetle söyledim. Şimdi de ameliyat olacağım diyor. Ne istediğini anlayamadık. Anlaşamadığım bir oyuncuya bana bak bakalım diyorsunuz. Elimde değiştiremediğim kabul ettiğim oyuncalardan biri Volkan’dı. İnşallah kendisi de hem Türkiye’nin bir numarası olur hem de Bursaspor’un. Ona katkı vermek beni onurlandırır. Volkan şimdi kendisi istiyor ve kendisi yapıyor. Aydın da istese kendisi yapacak. 25 yaşından sonra oyuncu sosyal olarak, hayat görüşü olarak bizden daha iyi görür. Oyuncuya yanlışlarını göstermemiz gerekiyor. Gizleyerek kazanamayız. Yine aynı hataları yapar. Şu an bize dönüş yapması doğru değil, mümkün de değil. Hem kendisine hem de kulübe haksızlık yapmış oluruz. Ben oynayan, oynatacağım oyunculara bakarım.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.