Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Futbolculara yöneticinin şahsi çek karnesinden ödeme yaptık”

Bursaspor Başkanı Ali Ay, 5 Ay Önce Futbolcuların Alacaklarının Ödenmesi Konusunda Sıkıntı Yaşadıkları Dönemde Yönetim Kurulunda Yer Alan Ali Turan’ın Şahsi Çek Karnesinden 3 Buçuk Milyon Tl’ye Yakın Ödeme Yaptıklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Futbolculara yöneticinin şahsi çek karnesinden ödeme yaptık”
Bursaspor Başkanı Ali Ay, 5 ay önce futbolcuların alacaklarının ödenmesi konusunda sıkıntı yaşadıkları dönemde yönetim kurulunda yer alan Ali Turan’ın şahsi çek karnesinden 3 buçuk milyon TL’ye yakın ödeme yaptıklarını söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, basın mensupları ile yapılan sohbet toplantısında yönetici Ali Turan ve önceki yönetimde yer alan Ahmet Eraslan arasında yaşanan krize açıklık getirdi. Turan’ın, Eraslan’dan aldığı 100 bin TL’yi geri iade etmediği ve kendi özel işlerinde kullandığı iddialarının gündeme gelmesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Ay, “Ben iki tarafı da dinledim. Birinin üzerinde haber yapılırken diğerinin de görüşünün alınması taraftarıyım. Ali Turan’ı da dinledim. Ali Turan çok iyi bir Bursasporlu. Bence çok dürüst bir insan. Bana geldiklerinde olayı şu şekilde yorumladım ben. Bursaspor’un burada zararı var mı? Maddi olarak zararı yok. Ali Turan’ı çağırdım karşıma, ‘Senin borcun var mı?’ dedim. O da, ‘Evet, benim 79 bin lira borcum var’ dedi. Sonra durumu izah etti. Kendi aralarında para toplamışlar. Olay buraya kadar geldi. Ben çok üzüldüm. Ekibimden arkadaşımın çok üzerine gidildi. Buraya gelip, ‘Ben sizi yıpratmak istemiyorum, sizi çok seviyorum” dedi. Dokunsam ağlayacaktı, çok üzülmüş. ‘İsterseniz istifa edeyim’ dedi. Ben bir kere buna kesinlikle karşıyım. 15 kişilik ekiple sonuna kadar gitme taraftarıyım ama olmazsa bazı kopukluklar olabilir” dedi.

“Şahsi çek karnesinden futbolculara ödeme yaptık”
Futbolcuların ödemelerini yönetici Ali Turan’ın şahsi çek defteriyle yaptıklarını ifade eden Başkan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu arkadaş bana 5 ay önce futbolcuların alacaklarıyla ilgili kara kara düşünürken, ‘Başkanım ben çek karnemi getireyim’ dedi. Benim gözlerim yaşardı. Olduğu gibi çek karnesini getirdi, imzaları attı ve olduğu gibi gitti. 3 veya 3 buçuk milyona yakın onun şahsi çek karnesinden futbolculara ödeme yaptık. Bu kadar da iyi bir Bursasporlu. Cahillik yapmış olabilir. Sizin de işiniz bu ama karşı tarafı da dinleyerek yazın. Şundan kesinlikle emin olun Bursaspor’a maddi manevi zarar verecek kim olursa olsun benim yanımda işi yok. Kim olursa olsun herkes Bursaspor’un adamı olacak. Eğer varsa bir şey muhakkak arkasından açıklama bekliyorum. Bu konuya baya üzüldüm. Egosu olan var, duygusal arkadaşlar var. Onlar için de kongrede herhalde gerekeni yapacağız.”

Başkan Ay ayrıca, olayın yargıya taşındığını ancak konunun Bursaspor ile ilgisinin olmadığını belirterek, “Bursaspor’a zararı olsaydı, konuyu orada bitirirdim. Benim için asıl olan Bursaspor. Kendi aralarında olan bir şey” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.