Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Forvete Jimmy Briand

Yeşil beyazlılar Olympique Lyon’un milli oyuncusu Jimmy Briand’ı kadrosuna dahil edebilmek için görüşmelerde sona gelindi. Briand’ın yarın Bursa’da olması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2014 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2014 03:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Forvete Jimmy Briand
Yeşil beyazlılar Olympique Lyon’un milli oyuncusu Jimmy Briand’ı kadrosuna dahil edebilmek için görüşmelerde sona gelindi. Briand’ın yarın Bursa’da olması bekleniyor.

Bu sezon alternatifli bir kadro kurmak isteyen Bursaspor’da, Teknik Direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda transfer harekatı sürüyor. Forvet mevkisi için Fernandao’ya alternatif arayışında olan Yeşil beyazlı yönetim aradığı golcüyü Fransa’da buldu. Fransa’nın Olympique Lyon takımının golcüsü Jimmy Briand ile prensip anlaşmasına varıldı.

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarını sürdüren Bursaspor yönetimi, golcü arayışında sona yaklaştı. Yöneticiler, Fransa Milli Takımı’nın da formasını giyen Olympique

Lyon’un 29 yaşındaki golcüsü Briand ve kulübüyle irtibata geçti. Görüşmelerde, oyuncu ve kulübüyle maddi konularda anlaşmaya varıldı.

RENNES’TE YETİŞTİ

Fransız golcü oyuncu Briand, Rennes takımında ilk kez profesyonel imza attığı 2002-2003 sezonunda sadece 1 maç forma giyebildi. Bir sonraki sezon 9 maçta 2 gol kaydeden tecrübeli golcü 8 sezonda toplam 191 kez formasını giydiği Rennes kulübünde 39 gol 28 asistlik performans gösterdi.

MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİ

2010-11 sezonu başında 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Lyon takımına transfer olan Jimmy Briand, burada gösterdiği performansla Fransa Milli takımına kadar yükselme başarısı

gösterdi. Lyon’da 4 sezon forma giyen ve 2 kupa kaldıran golcü oyuncu 160 maçta 34 gol 23 asist ile oynadı.

PEŞİNDE ÇOK TAKIM VARDI

Fransız golcü takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından özellikle İngiliz kulüplerinin kıskacına girdi. Swansea ve West Ham United ile görüşmeler yapan oyuncu bu takımlarla anlaşma sağlayamadı.

Beşiktaş’ın da transfer listesinde yer alan Briand’in menajerleri ile bir araya gelen Bursaspor yönetimi tüm konularda anlaşmaya vardı. Briand’ın, transferiyle ilgili son kez ailesiyle görüşeceği ve kararını birkaç gün içinde Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı’na bildireceği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.