Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faty: 'Bursaspor'da kalmak istiyorum'

Bursaspor’un 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Ricardo Faty, takım olarak yeni sezondaki hedeflerinin ligi ilk 5 içinde bitirmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Faty: 'Bursaspor'da kalmak istiyorum'

Bursaspor’un 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Ricardo Faty, takım olarak yeni sezondaki hedeflerinin ligi ilk 5 içinde bitirmek olduğunu söyledi.

 

Kariyer planı hakkında da bilgi veren deneyimli oyuncu, "Futbolda ne olacağı bilinmez ama burada 2 yıl daha kontratım var. Hayatım güzel, burada kalmak istiyorum" dedi. Yeşil-beyazlı ekibin Senegal asıllı Fransız futbolcusu Ricardo Faty, kulübün resmi yayın organı Bursaspor Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezonun kendisi için üzücü bir sezon olduğunu ifade eden Faty, "Çünkü ben kişisel performansımı her zaman kolektif performansa göre yorumlarım. Tablodaki duruma baktığımızda da benim için üzücü bir sezon olduğunu söyleyebilirim. Biraz daha bireysel olarak yorumlamam gerekirse, takıma iyi şeyler katabildiğimi düşünüyorum. Goller attım ama öneli bir dönemde 1 ay kaçırdım. O dönem de puan almamız gereken bir dönemdi. Genel olarak baktığımızda da hayal kırıklığı ile geçen bir sezon oldu diyebilirim" dedi.

"HAKEMLER BURADA BİRAZ DAHA FAZLA HATA YAPIYOR"

Süper Lig’de hakemlerin diğer liglere göre daha fazla hata yaptığını ifade eden tecrübeli oyuncu, “Burası iyi bir lig. Biraz şaşırdığım bir nokta var. Statlar daha dolu olur sanıyordum. Çünkü Türkiye futbolcu çok seven bir ülke. Bunun farkındayım. Teknik kalitenin yüksek olduğu bir lig. Çok iyi yerli oyuncular var. Dikkat ettiğim başka bir noktada hakemler burada biraz daha fazla hata yapıyorlar. Onun dışında beklediğim gibi, mücadele düzeyinin yüksek olduğu bir lig” diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI AMED MAÇI"

Senin için bu sezona dair en büyük hayal kırıklığı ne oldu? sorusunu yanıtlayan tecrübeli oyuncu, “En büyük hayal kırıklığı olarak Amed maçının söyleyebilirim. Kupa güzel bir hedefti bizim için. Grup aşamasında da çok iyi maçlar çıkarmıştık ve çok güçlü bir görüntü ortaya koymuştuk. Takım çok motive olmuştu ama önemli anlarda sahneye çıkamadık. Amed maçı çok önemli bir maçtı. Bir maçtan daha fazlasıydı. Kaçırılmış önemli bir fırsat oldu bizim için. Bu sadece sezonda değil kendi kariyerimde de kara bir leke olarak gördüğüm bir yenilgi oldu. 3. lig takımına karşı evimizde kaybettik. O turu geçseydik Fenerbahçe ile içeride, dışarıda çok güzel bir seri oynayacaktık” şeklinde konuştu.

"BURADA KALMAK İSTİYORUM"

Kariyer planı hakkında da bilgi veren Faty, “30 yaşına geldim, çok ülke gezdim. Türkiye’yi hala keşfetme aşamasındayım. Burayı gezmek, keşfetmek istiyorum. Bu yaşa gelince insan hayatında biraz daha istikrar istiyor. Belki kariyerimin sonlarına doğru Arap ülkelerinde oynayabilirim diye düşünüyorum ama Bursaspor’da birçok sezon geçirmek istiyorum. Futbolda ne olacağı bilinmez ama burada 2 yıl daha kontratım var. Hayatım güzel, burada kalmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ AVRUPA TAKIMI OLMAK"

Gelecek sezon ile ilgili hedeflerin, hayallerin neler? sorusuna ise deneyimli isim, şu yanıtı verdi:

"Yeni sezonda hedefimiz Avrupa takımı olmak, ilk 5’te bitirmek. Bu sezon da hedefimiz buydu ama başaramadık. Yeni sezonda bunu yapmak istiyorum ama bu önümüzdeki sezonlarda bir hedef değil, olması gereken bir sonuç olmalı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.