Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğrul Sağlam: Kolay kolay pes etmem

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor maçı sırasında ve sonrasında yaşananlar ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2015 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2015 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ertuğrul Sağlam: Kolay kolay pes etmem

Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Ertuğrul Sağlam şu açıklamalarda bulundu.

 

"Bugünkü toplantımızda öncelikle geçtiğimiz karşılaşmanın devamında ve sonrasında yaşananlarla ilgili konuşmam gerekiyor. Takımla, oyuncularla, içinde bulunduğumuz durumla alakalı bazı detaylar vermemiz gerektiğini anladık. Kendimi iyi ifade edememiş olabilirim, rahatsızlık duyanlar olmuş, açıklamak istiyorum. Eskişehirspor karşılaşması maça çıkarken puan cetvelinde alttan ikinci sırada, alınan bir galibiyetle baskı altındaydık. Bu karşılaşmanın bizim için iyi geçeceğine yürekten inanıyorduk. Maç içinde yaşananlar bizi derinden etkiledi. Kendimizi ait, mutlu hissetiğimiz. Birlikte büyük başarılara ulaştığımız bir yerde bu tepkiler bizi etkiledi, yaraladı. Bunun ardından patlamaya giden bir duygu yoğunluğu yaşadık. Taraftarların beklentilerini vb. biliyorum. 5 haftada bir galibiyet almış, alttan ikinci bir takımdan kimse memnun olmaz. Oynanan oyun da belki iç açıcı olmayabilir. Söyleyeceklerim mazeret olmayacak fakat futbol gerçekleri. Büyük umutlarla ve daha iyi işler yapma umuduyla geldim. Herkesten belki de çok istiyoruz. "Sonsuza kadar" diye besteler yapılıp kendimizi ait hissettiğimiz yerde bu tepki bizi üzdü. 1-0 öne geçmemizin ardından takım motivasyonunu düşürecek bu tepkiler devam etti. Belki kendimi iyi ifade edemedim ama burası bizim camiamız. Kimse kendi bulunduğu yeri zor durumda bırakmak ister mi? Daha evvel büyük başarılara imza attığımız taraftarlarla karşı karşıya gelmek ister mi? Ben şunu söylemek istedim. Camianın en başarılı ve en kötü günlerini karşılaştırarak analizini yaptım. Hep birlikte, beraber olduğumuz zaman nasıl başarılara ulaşılmış, diğer taraftar bölündüğünde neler yaşanmış. Kimseyi üzmek, rencide etmek için yaptığım bir açıklama değildi. Ben bundan önceki dönemde yoktum ama yaşananlar, gelinen süreç ortada.

 

Takımımızdan ayrılanlar oldu. Buraya geldiğimizde Fernandao, Şener takımdan ayrılmıştı. Başkan ve yönetimimizle oturduk. Ekonomik bir sıkıntı ortada, ya Bakambu ya Ozan’ı vermemiz gerekiyordu. Ama kamp dönüşünde Ozanla, Volkanla gelişen, engel olamadığımız olaylar oldu. İstemeyen adamı takımda tutamıyorsunuz. Hangi takımda olursa olsun bir oyuncu bu takımda oynamak istemiyorum diyorsa tutamıyorsunuz. Bir faydası da yok zaten. Sonrasında gelişen olaylarda da bu şanssızlığı yaşadık. Yerlerini doldurmak ve bu insanları bir takım haline getirmek. Hepsinde zamana ihtiyacımız var. Bizim de hatalarımız olmuştur, oldu da.

 

Bugünkü kadroda Dzsudzsak, De Sutter, Hosogai, Faty gibi oyuncular kampın ardından aramıza katıldı. Necid sakatlandı. Trabzonspor karşılaşmasında hak etmediğimiz bir mağlubiyet, galibiyeti de hak etmemiştik, Bakambu gelmiyorum dedi, Sercan bir gün önce gelmiş. Sağ bek Advincula sağ önde oynamış, kurtarıcı olarak Mert girdi bu durumdaydık. Bir çok hakem hataları da yaşandı. Dzsudzsak geldi sahaya çıktı, De Sutter uçaktan indi sahaya çıktı. Bir çok bu tür şanssızlık yaşadık.

 

Şampiyonluk döneminde ve sonrasında bir defa bile "Ben" kelimesini kullanmadım. Başarıyı ifade ederken valimiz, basınımız, taraftarlarımız, yönetimimiz dedim. Hep taraftarımız yanımızda olsun dedik. En son kendimizi saydık. Buradan ayrılmamızın ardından bir gazetede "Şampiyon yaptım, başımız belaya girdik" yazısı çıktı. Aradım o gazeteyi "Böyle mi dedim?" dedim. Boş ver hocam mütevazı olma dediler. Bizde "Ben" yoktur. Çay ocağındaki Hayati’yi de, odalarımızı temizleyen ablalarımızı da unutmadık.

 

Bir başka konu "Korkak futbol" mevzusu. Bir antrenör takımına korkak oynayın der mi Allah aşkına? Belediye’ye 6 gol atarken, Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a 3 gol atarken takımımızı mümkün olduğu düzende oynattık. İlk devrede kaleci ile karşı karşıya kalan oyunculara bakıyorsunuz Aziz, gol ve asist yapan defansif Faty. Bu takım birbiriyle oynama alışkanlığı edindiği zaman, Eskişehirspor karşılaşmasında da gördük, birçok pozisyona girdik. Biz bir oyuncu grubuna ve Bursaspor’u çok seven taraftar grubumuza inanıyoruz. Çok daha iyi yerlere geleceğiz. Sezon başında yapmamız gereken dönemi şimdi yapıyoruz, inşallah çok az kayıpla geçeriz.

 

Cuenca’yı biz aldık. Buraya sezonu erken kapatarak geldi. Dayanıklılık, antrenman kalitesi açısından çok geride. Yavaş yavaş fiziksel gücünü arttırıyor. Bizim kendisi açısında sıkıntımız buydu. Çalışıyor, çaba gösteriyor. İnşallah daha iyi seviyeye gelecek ve hak ettiği zaman takıma girecek.

 

Bir 11 oluşturuyoruz 12 oyuncu kadro dışında kalıyor. 7 oyuncuyu 18’e alamıyoruz. Tercih yapmalıyız. Onlar da üzülüyor. Tabi dışarıdaki insanlar da bu niye yok diyebilir. Ama biz bu takımla beraberiz en iyisini düşünüyoruz. Açık bir şekilde söylemeliyiz çok çalışıyoruz, onurumuzla haysiyetimizle camiaya, Bursaspor’a layık olmaya çabalıyoruz. Bilgimiz, tecrübemiz doğrultusunda en iyi imkanlarımızı kullanıyor, herkesten daha fazla başarılı olmayı istiyoruz. Bu camiaya güveniyor, kolay kolay vazgeçmeyeceğimi söylemek istiyorum. Güzel günler çok yakında gelecek. Geçen sene ile bir mukayese yapılıyor. Geçtiğimiz sezon 6. hafta 7 puan, bu sene 6 puan toplanmış. Tabii ki yeterli değil. Git Rizespor’u, Antalya’yı yen 5. veya 6. sırada oluruz. Umutsuzluğa gerek yok. Rizespor takımı ligin kaybetmeyen tek takımı, zor bir maç olacak. Oyuncularımız futbolun gereklerini gerçekleştirdiği takdirde galibiyeti alacağımıza inanıyorum. Ciddi bir sakatımız yok. Dünkü antrenmana Advincula ve Faty katılmadı bugün idmana katılacaklar.

 

İskelet kadrodan 8 oyuncuyu kaybettik. Bırakmayı hiç düşünmedim. Tamamen yönetimden kaynaklanan bir süreç olsaydı bırakmayı düşünebilirdim. Ama beraber yaşadık bu süreci. Volkan ve Ozan ile ilgili konuşmamızı hazırlamıştım. Toplantıya çağırdığımızda önlerinde yeni teklifimiz vardı. Ben ve yönetimimizde bu oyuncuların gitmesi ile ilgili en ufak bir isteğimiz yoktu.

 

Oyuncu kenara geldiği zaman konuşuyoruz. Maç içinde değişiklik için en müsait yer kanatlardır. Bu konuda zaten serbestler. Oyuncu istemedikten sonra onu oraya geçirmek çok doğru bir şey değil. Ben burada iyiyim diyor. Hayır sen bu tarafa geç demek olmaz. Bu sefer öbür kanattaki oyuncu için de sıkıntı olacak.

 

Başakşehir maçının ardından 4 gün değil, 3 gün izin verdik. Yanlış yazdınız. Ondan önceki haftada da oyunculara izin vermedik, haftaya 3 gün vereceğiz dedik."


Kaynak: Bursasporum.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.