Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daum: Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak isterim

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, kendisi için en büyük mutluluğun Bursasporla şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Daum: Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak isterim

Christoph Daum, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daum, doğum gününde almış olduğum hediyeler ve telefonlardan dolayı herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, "Tanımadığım insanlar Bursasporlu olduğum için beni aradı ve doğum günü kutladı. Tabi en güzel hediyemiz önümüzdeki müsabakanın 3 puanla sonuçlanmasıdır. Çalışmalarımız, bu müsabakaya nasıl kazanacağımızı çalışarak, 3 puan almak istiyoruz. Geçmiş maçta 90 dakika sıkışık ve dengeli bir oyun oldu. Son zamanda maçı kopardık. Son zamanda bunu yapmak önemliydi. Benim tahminim bizim takımımız müsabakadan müsabakaya üstüne koyarak gidiyor. Takımımız müsabakanın sonuna doğru, maçları kopartacak güçte olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

“LİG BİTTİĞİNDE HANGİ SIRADA OLACAĞIMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Galip geldikçe, takım içerisindeki güvenin arttığının belirten Alman Teknik Direktör Daum, “Buna bakarak, zor olan Konyaspor deplasmanına gidiyoruz. Bizim takımımız arzulu, istekli ve öğrenmeye aç. Üstüne koyarak gidiyoruz. Puan cetveline baktığımız zaman sıkışık bir lig olduğu görülüyor. Çok dengeli bir lig. Alt ve üst sıralar arasında fark yok. Bizde yavaş yavaş yolumuza devam etmek istiyoruz. En önemlisi lig bitiminde hangi sırada bitirdiğimiz. Yukarıdaki takımları yakalama adına aramızda fazla fark olmaması gerekir” açıklamasını yaptı.

 

“MÜSABAKALARI KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Takımın az gol attığı yönünde sorulara ise Daum, “İlk golü saymazsınız 1-0 olur. Yine de kazanmış sayılırız. Takımımız sonuna kadar golü kovaladı ve her şeyi yaptı. Daha öncede gol pozisyonlarına girmiştik. Bunları değerlendiremedik. Bu yönde daha iyi olmamız gerekiyor. Bizim görevimiz golleri atacak oyunculara destek vermek ve daha iyi çalıştırmaktır. Duran toplarda bizim için önemli. O konuda da iyi olmamız gerekiyor. Müsabakayı kazanmamamız için çok ve detaylı çalışmamız gerekiyor. Bu yönden futbolcularımı destekliyorum. Ne olursa olsun önemli olan gol pozisyonuna girmek, sonra golü atmaktır. Uluslar arası istatistiklerine baktığımız zaman bir gol atmak için 3-4 gol pozisyonuna ihtiyaç var. Tabi istisnada olabiliyor. Bazen tek gol pozisyonunda golü buluyorsunuz. Genel olarak yüzdeye vurduğunuz zaman attığınız goller yüzde 35 oluyor. Bunları idmanlarımızda çalışıyoruz. Fakat müsabaka ile idman arasında çok büyük fark var. Ama gittikçe defansif ve ofansif arasındaki dengeyi daha iyi kurmaya başladık. Böyle müsabakalara baktığınız zaman kazanmak zorundasınız. Ofansif oynamak arkayı tamamen açmak değildir” şeklinde cevap verdi.

 

“DEVRE ARASINDA HİÇBİR FUTBOLCUMUZU GÖNDERMEYECEĞİZ”

Pinto ve Sestak’ın kadroya girememesi şeklinde sorulan soruya ise Daum, “6 yabancı futbolcu hakkımız var. Oynayan 6 yabancı futbolcumuzun performansı iyi. Benim için performans çok önemli. Bu iki futbolcumuza da tamamen destek verip, onlara yardımcı olacağız. En kısa sürede kadroya girebilmek için çalışacaklar. Devre arasında takımdan ayrılmaları söz konusu değil. Bütün futbolcularımızla, oturup, durum değerlendirmesi yapacağız. Bu saygı çerçevesi içerisinde olacak ve hiçbir futbolcumuzu göndermeyeceğiz. Futbolcularla birlikte ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bazı yabancı futbolcularımız bu durumdan hoşnut değil. Türk futbolcularımızın da çok istekleri oluyor. Ama her futbolcumuzla bunu konuşacağız” diye konuştu.

 

“BURSASPOR’U İKİNCİ KEZ ŞAMPİYON YAPMAK İNANILMAZ OLUR”

Kariyeri açısından en çok mutlu olacağı şey ne olur? Şeklinde sorulan soruya Daum, “Benim için en büyüğü Bursasporla bir daha şampiyonluğu tatmak. İstanbul takımlarında bunu yaşadım. Fakat ikinci kez bunu Bursaspor’a yaşatmak inanılmaz bir şey olur. Bunu gerçekten isterim. Bu çok zor iş. Bu konuda kimseye söz veremem. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Bunu söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

 

“KAZIM İSTEDİĞİM DÜZEYDE DEĞİL”

Kazım’ın performansı ile ilgili soruya Daum, “Başkanımız ve yönetimimiz bu futbolcuyu istiyorlardı. Benimle de bunu görüştüler. Ben de bunu istediğimi söyledim. Kazım’ın performans açısından zamana ihtiyacı var. Gittikçe üstüne koyuyor. Ama şuanda benim istediğim düzeyde değil. Yine de sevinçliyim. Takıma katkı koyuyor. Bir çok pozisyonda oynayabiliyor. Kazım takım futbolcusu. Takıma bir hava getirdi. Zor durumda arkadaşlarına destek veriyor. İdmanlarda bazen öyle goller atıyor ki, bunları müsabakalarda görmek istiyoruz. Tabi ki böyle bir futbolcuya sahip olmak güzel bir şey. Önümüzdeki haftalarda üzerine koyarak devam edecek” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.