Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daum: “Batalla beni hayalkırıklığına uğrattı“

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Batalla'nın takımdan ayrılmasının sebeplerini bilmediğini belirterek, "Spekülasyonlara katılmak istemiyorum. Katılırsam, bu bir saygısızlıktır. Bugün burada olmaması bizi derinden üzdü. Hayal kırıklığına uğrattı. Pazartesi günü gelip gelmeyeceği belli değil. Ne diyebilirim. Niçin ayrıldığını bilmiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 23:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 00:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Daum: “Batalla beni hayalkırıklığına uğrattı“
 Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulunan Alman teknik adam Christoph Daum, yeşil-beyazlı ekibin bugün karakterini sahaya yansıttığını anlatarak, "Mücadele açısından gerçekten futbolcularımız çok iyiydi. Bu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Herkes gördü, takımımız yaşıyor. Kazanmak istiyorduk. Her iki takımın pozisyonları vardı. Biz de sonuca gitme adına biraz daha paslarımı atmış olsaydık, golü bulabilirdik. Taraftarlarımızı son saniyeye kadar destek verdiler. Biraz daha şansımız olsaydı, Batuhan'ın pozisyonunda Musa biraz daha iyi çıkarsaydı, 3 puan alırdık. Hedefimiz kendi sahamızda galip gelmek. Bir puandan fazla istemiştik. Rakibimize bakarsak, büyük bir özgüvenle geldiler. Rakibi de küçümsememek lazım. Böyle rakiplere karşı pas yüzdemiz daha çok olması gerekiyor. Bir puan iyidir diyemem. 2 mağlubiyetten sonra bu müsabakayı kaybetmememiz gerekirdi. Bu mücadelede çok koştuk" şeklinde konuştu.

"AYRILIK SEBEBİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Batalla'nın kadro dışı bırakılmasına ilişkin olarak Daum, "Daum ya da Batalla önemli değil, önemli olan Bursaspor. Bu maç öncesinde Batalla'nın aldığı ayrılık kararını üzüntü ile karşıladım. Son 2 gündür kendisiyle görüşmedim. Sebeplerini anlamış değilim. Daha birkaç gün önce kendisiyle görüştüm. Daha sonra babası ve menajeri ile görüştüm. Batalla'nın Bursaspor'dan ayrılacağına ilişkin en ufak bir kelime bile geçmedi. Beni düzeltebilirsiniz arkadaşlar. Basın toplantılarında Pablo hakkında konuşurken her zaman pozitif ve saygı ile konuşmuşumdur. Bunu da böyle devam ettireceğim" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN SAYGI ÇOK ÖNEMLİ"

Batalla'nın Bursaspor ile 2017'ye kadar sözleşmesi olduğuna işaret eden Daum, Batalla ile ilgili spekülasyonlara girmek istemediğini dile getirerek, "Uzun yıllar onunla birlikte çalışmak istediğimiz için sözleşmesini uzattık. Türk vatandaşlığına geçmesi konusunda başvuruda da bulunmuştuk. Kendisi en önemli futbolcularımızdan birisi. Zaten biliyorsunuz, kendisi kaptanımızdı. Batalla, 11 müsabakada 90 dakika oynadı. Bugün de onu hazırlamıştık. Bugün de ilk 11'de görecektik onu. Benim için saygı çok önemli. İki gün evvel, Batalla bırakacağını açıkladı. Şimdi farklı bir kararla Pazartesi günü döneceğini söyledi. Bu spekülasyonlara katılmak istemiyorum. Katılırsam, bu bir saygısızlıktır" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCULARI UYARMAK EN DOĞAL GÖREVİM"

Batalla ile birebir görüşmek istediğini anlatan Daum, şöyle devam etti:
"Benim teknik direktör olarak her futbolcuma müsabaka sonrasında kendi durumunu söylemek durumundayım. Zaman zaman iyi yapılan işler konuşulur. Zaman zaman futbolcularımıza hem ferdi hem de takım olarak da düzeltmek durumundayım. Sonuçta benim görevim Bursaspor'dur. Futbolcumun doğru işlerini desteklemeye, doğru yapmadığı işler konusunda uyaracağım. Bu da teknik direktörün en önemli görevlerinden birisi."
Bir gazetecinin "Batalla Pazartesi günü antrenmana gelirse, kendisini affeder misiniz?" sorusuna ise Daum, "Bugün burada olmaması bizi derinden üzdü. Hayal kırıklığına uğrattı. Pazartesi günü gelip gelmeyeceği belli değil. Ne diyebilirim. Nedenlerini bilmiyorum. Kendisi karar aldı. İkinci kararı 'Pazartesi günü geleceğim' dedi. Belki yarın da üçüncü kararı olur. En çok kendini anlatmak durumunda olan Batalla" cevabını verdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.