Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çaykur Rize 0-1 Bursaspor

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi Fernandao'nun 23. dakikada attığı golle kazanan Bursaspor puanını 6'ya çıkarttı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2014 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2014 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çaykur Rize 0-1 Bursaspor
  Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi Fernandao'nun 23. dakikada attığı golle kazanan Bursaspor puanını 6'ya çıkarttı.

CANLI ANLATIM

Hakem Bülent Yıldırım son düdüğünü çaldı ve Bursaspor maçı 1-0 kazandı.

90+4Serdar Aziz hakemin vermiş olduğu faul kararı sonrası Bülent Yıldırım'a gösterdiği tepkilerden dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

90+3Defanstan gelen uzun topu Renato Civelli karşılıyor fakat top kısa düşerek Lomano Lua-Lua'nın önünde kalıyor. Lomano Lua-Lua topla buluşur buluşmaz ceza yayının sağ tarafından şutunu çekiyor fakat top Fernando Belluschi'den geri dönüyor.

90'Defanstan gelen uzun topa ceza sahası önünde hareketlenen Leonard Kweuke için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

90'Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Murat Duruer altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat bu topa kimse dokunamıyor ve topu uzaklaştıran isim Serdar Aziz oluyor.

88'Lomano Lua-Lua'nın pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Leonard Kweuke sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat top hemen önündeki Fernando Belluschi'ye çarparak kornere gidiyor.

87'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Murat Duruer ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya defanstan sıyrılarak iyi hareketlenen Leonard Kweuke kafa vuruşunu yapıyor fakat top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

85'Bursaspor takımında maçtaki üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Bursaspor'un golünü atan Fernandao olurken oyuna dahil olan isim Bakaye Traore oluyor.

82'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topu başına geçen Josue altıpas içerisine ortasını yapıyor. O topa yükselen Renato Civelli rakibi Leonard Kweuke'ye havada iken müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım faul kararı veriyor.

80'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Josue ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Fernandao'dan önce Çaykur Rizespor defansında Ousmane Viera topu uzaklaştırmayı başarıyor.

76'Sol kanatta topla buluşan Ferhat Kiraz sol ayağı ile ortasını yapıyor. Altıpasın hemen önünde topla buluşan Fernandao sırtı dönük bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor fakat top auta gidiyor.

74'Sol kanatta topla buluşan Eren Albayrak son çizgiye iner inmez ortasını yapıyor. Altıpasın ön tarafında bulunan Renato Civelli topu uzaklaştırmak istiyor fakat top kısa düşerek ceza sahası içerisindeki Engin Bekdemir'in önünde kalıyor. Ceza sahasının sol tarafında topu önünde bulan Engin Bekdemir sağ ayağı ile gelişine şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

73'Çaykur Rizespor takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Ousmane Viera olurken oyuna giren isim Deniz Kadah oluyor.

73'Bursaspor takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Volkan Şen olurken oyuna dahil olan isim Ferhat Kiraz oluyor.

70'Giray Kaçar'ın yaptığı pas hatasında topu önünde bulan Volkan Şen ara pası ile Fernandao'yu hareketlendiriyor. Ceza yayının sol tarafında topla buluşan Fernandao ceza sahasına girer girmez sol çaprazdan aşırtma bir vuruş deniyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.

69'Bursaspor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Ozan İpek olurken oyuna dahil olan isim Samuel Holmen oluyor.

68'Orta alanda topla buluşan Fernando Belluschi'yi şortundan tutarak çeken Murat Duruer hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

66'Orta alanda topla buluşan Volkan Şen topu ayağından fazla açınca araya giren isim Giray Kaçar oluyor. Kendi topuna yetişmek isteyen Volkan Şen, Giray Kaçar'ın ayağına sert bir müdahalede bulununca hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

65'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Lomano Lua-Lua altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat Renato Civelli topu uzaklaştırmayı başarıyor.

65'Godfrey Oboabona'nın defanstan gönderdiği uzun pas ile ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Leonard Kweuke topu kafa dokunuşu ile kontrol ettikten sonra ceza sahası içerisine girer girmez sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Harun Tekin köşeyi iyi kapatarak bu şutu çıkartmayı başarıyor ve top kornere gidiyor.

64'Sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Josue geriden gelen Fernando Belluschi'yi görüyor. Ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Fernando Belluschi sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top hemen önündeki Ousmane Viera'ya çarptıktan sonra uzaklaşıyor.

62'Maç, Volkan Şen'in yaşadığı kısa süreli sakatlıktan sonra devam ediyor.

60'Sağ kanatta tekrar topla buluşan Josue sol ayağı ile penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Godfrey Oboabona ters bir kafa vuruşu yapıyor ve top tekrar kornere gidiyor.

59'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Josue altıpas içerisine doğru ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Godfrey Oboabona topu uzaklaştırmayı başarıyor.

56'Çaykur Rizespor takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Filip Holosko olurken oyuna dahil olan isim Lomano Lua-Lua oluyor.

56'Çaykur Rizespor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Ludovic Sylvestre olurken oyuna alınan isim Ümit Korkmaz oluyor.

53'Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Engin Bekdemir sağ ayağı ile penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Renato Civelli topu uzaklaştırmayı başarıyor.

51'Sol kanatta topla buluşan Ozan İpek ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Fernandao altıpasın sol tarafında rakibinin üzerinden kafa vuruşunu yapmayı başarıyor fakat top az farkla auta gidiyor.

50'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Engin Bekdemir ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Fernandao topu uzaklaştırmayı başarıyor.

48'Fernando Belluschi'nin orta alanda vermiş olduğu pası araya girerek eliyle kesen isim Engin Bekdemir oluyor. Hakem Bülent Yıldırım serbest vuruş kararı veriyor.

46'Bülent Yıldırım ikinci yarının başladığını belirten düdüğünü çalıyor ve maçın ikinci yarısı Bursaspor'lu oyuncuların vuruşu ile başlıyor.

45'Bülent Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve Bursaspor soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oluyor.

45'İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

42'Orta alanda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Josue ceza sahasının sağ tarafına doğru uzun pasını atıyor. Ceza sahası içerisinde sağ tarafta topla buluşan Renato Civelli topu göğüsü ile kontrol ettikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin sağ tarafından farklı bir şekilde auta gidiyor.

40'Josue'nin savunma arkasına attığı pasa orta yuvarlağın biraz önünde hareketlenen Ozan Tufan rakibi Giray Kaçar'ın dirsekle yapmış olduğu müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Bülent Yıldırım faul kararı verdikten sonra sarı kartını Giray Kaçar'a gösteriyor.

40'Orta alanda topu kazanan Murat Duruer sol kanatta koşu yapan Engin Bekdemir'e pasını veriyor. Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Engin Bekdemir topla birlikte ceza sahasına girer girmez sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat kaleci Harun Tekin bu şutu çıkartmayı başarıyor.

39'Maçın bu dakikalarına kadar topla oynama yüzdelerinde ev sahibi Çaykur Rizespor'un çok az farkla önde olduğu gözüküyor.

35'Sol kanatta topla buluşan Engin Bekdemir son çizgiye indikten sonra sol ayağı ile ortasını yapıyor fakat top direk auta çıkıyor.

31'Bursaspor 2. gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Josue sol ayağı ile ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Fernandao altıpasın sağ köşesinde iken kafa vuruşunu yapıyor fakat top üst direğe çarptıktan sonra oyun alanına dönüyor ve Ousmane Viera topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28'Sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı ceza sahası içerisinde bulunan Engin Bekdemir'e pasını veriyor. Ceza sahasının sağ tarafında buluşan Engin Bekdemir topu soluna çektikten sonra kaleyi görür görmez şutunu çekiyor fakat top çok az farkla auta gidiyor.

27'Orta alanda topu kontrol etmek isteyen Fernandao topa eliyle müdahale edince Bülent Yıldırım serbest vuruş kararı veriyor.

26'Orta alanda topla buluşan Orhan Ovacıklı topla birlikte ilerlerken rakibi Ozan İpek'in arkadan yapmış olduğu müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Bülent Yıldırım faul kararı verdikten sonra sarı kartını Ozan İpek için kullanıyor.

23'Golde asisti yapan isim Ozan Tufan oluyor.

23'GOOOLL!! Bursaspor, Fernandao ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Josue sol ayağı ile arka direğe doğru ortasını yapıyor. Altıpasın sağ köşesinde topla buluşan Ozan Tufan topla buluşur buluşmaz kafa pası ile topu içeriye çeviriyor. Altıpas içerisinde bomboş kalan Fernandao topla buluşur buluşmaz sağ ayağı ile topu ağlarla buluşturuyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.

22'Orta alanda topla buluşan Josue, savunma arkasına hareketlenen Ozan İpek'e pasını veriyor fakat ofsayt bayrağı Ozan İpek için havaya kalkıyor.

21'Orta alanın sol tarafından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Volkan Şen ceza yayı üzerine doğru ortasını yapıyor fakat top kısa düşüyor ve Leonard Kweuke topu uzaklaştırmayı başarıyor.

18'Defanstan gelen yüksek topa hareketlenen Fernandao, rakibi Giray Kaçar'ın dizine ayağı ile sert bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

16'Maçın ilk kornerini Çaykur Rizespor kazanıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Murat Duruer altıpasın sol tarafına doğru ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Ousmane Viera kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin sol tarafından auta çıkıyor.

16'Sol kanatta topla buluşan Engin Bekdemir arka direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada bulunan Leonard Kweuke topu göğüsü ile kontrol ediyor fakat defansta bulunan Serdar Aziz son anda araya girerek topu kornere gönderiyor.

14'Orta alanda rakibinden topu kazanan Orhan Ovacıklı, Renato Civelli'den çok şık bir şekilde sıyrıldıktan sonra son çizgiye inmeden ortasını yapıyor fakat ön direkte bulunan Serdar Aziz topu uzaklaştırmayı başarıyor.

12'Sol kanatta topla buluşan Josue sol ayağı ile ortasını yapıyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı topu rahatlıkla kontrol etmeyi başarıyor.

11' Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde her iki takımda etkili bir atak gerçekleştiremedi.

1' Mücadelenin ilk atağını Bursaspor gerçekleştirdi. Ozan Tufan ceza sahasının dışından sert vurdu ancak top farklı şekilde auta gitti.

1’ Karşılaşma Ç.Rizesporlu futbolcuların vuruşu ile başladı.

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 3 haftasında 1 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederek yalnızca 3 puan toplayabilen yeşil-beyazlılar, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta taraftarı önünde ağırladığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup olan Şenol Güneş'in öğrencileri, Karadeniz ekibi ile oynayacağı mücadeleden 3 puan ile ayrılarak, çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

 Karşılaşmada ilk 11'ler de şu şekilde olacak;

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Renato Civelli, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Volkan Şen, Ozan İpek, Filipe Josue, Jose Fernandao

Yedek: Okan Kocuk, İbrahim Öztürk, Bekir Yılmaz, Enes Ünal, Ferhat Kiraz, Bakaye Traoe, Samuel Holmen

Ev sahibi ekip Ç.Rizespor ise şu kadro ile mücadele edecek;

Serkan Kırıntılı, Godfrey Oboabona, Ousmane Viera, Leony Kweuke, Eren Albayrak, Filip Holosko, Ludovic Sylvestre, Orhan Ovacıklı, Murat Duruer, Remzi Giray Kaçar, Engin Bekdemir

Yedekler: Aykut Erçetin, Koray Altınay, Sercan Kaya, ali Liban Abdi, Lomana Lualua, Ümit Korkmaz, Deniz Kadah 

25’İNCİ RANDEVU

İki ekip ligde 25’inci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 24 karşılaşmada ev sahibi ekip, 11 galibiyet elde ederken, Bursaspor ise, 10 mücadelede gülen taraf oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Çaykur Rizespor’un attığı 34 gole, yeşil-beyazlı ekip, 32 golle karşılık verdi. 11 Kasım 1979 tarihinde karşı karşıya gelen ve Çaykur Rizespor’un 3-1’lik galibiyeti ile başlayan 35 yıllık mücadelede, iki takım en son geçtiğimiz sezonun 22’inci haftasında Bursa Atatürk Stadyumu’nda karşılaştı. Christoph Daum yönetimindeki yeşil-beyazlıların 2-0’lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın gollerini ise Fernando Belluschi ve Çaykur Rizespor’lu Godfrey Oboabona kendi kalesine atmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.