Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor'u bekleyen büyük tehlike!

UEFA'ya 10 Nisan'da savunma yapacak olan takımları olduça sıkıntılı bir süreç bekliyor. Mayıs ayına kadar teminatlar yerine getirilmezse yaptırımlar başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2014 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2014 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor'u bekleyen büyük tehlike!

Süper Lig'in uzun zamandır UEFA kanadında gergin mücadelesi yeni bir boyuta taşınıyor. Daha önce Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'un ceza aldığı Finansal Fair Play, şimdi yeniden gündemde. Bursaspor, Galatasaray ve Trabzonspor yapacakları savunmada üyeleri ikna edemez ve teminatları kısa süre içinde yerine getiremezse önce transfer yasağı ardından da Avrupa'dan men cezası alacaklar. İşte ayrıntıları;

 

Beşiktaş yanmıştı!

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu sıkıntılardan dolayı Beşiktaş Kulübü'ne önce 2 ardından da iyi savunmayla birlikte gelen ceza indirimiyle 1 yıl Avrupa'dan men geldi.

 

Sıra diğer kulüplere mi geldi?

Geldiğimiz günlerde daha da sertleşen Finansal Fair-Play kuralları Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor'u etkisi altına aldı. 10 Nisan perşembe günü UEFA merkezinde yetkililere savunma yapacak olan takımlarımız cezanın eşiğinde. Eğer kulüplerde ortaya çıkan mali boşluk UEFA heyetine mantıklı belgeler ile anlatılmazsa ceza kaçınılmaz olacak. Günlerdir bu konu üzerinde çalışan üç takım savunmalarında sona geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.