Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursasporlu kadınlara "önemli" çağrı!

Ailelere çağrıda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, "Eşlerinizi tribüne tek başına yollamayın. Çocuklarınızın da ellerinden tutarak stada ailece gelin" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursasporlu kadınlara "önemli" çağrı!
Bursa Kent Konseyi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Uludağ Salonu'nda düzenlenen ‘Bursa Konuşuyor’ toplantısına Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Kastamonu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan konuşmacı olarak katıldı. Kentlilik bilincinin oluşmasında Bursaspor'un rolünü tartışıldığı panelde, Bursaspor'un tarihi geçmişinin yüz yıla dayandığını dile getiren Ay, "Bursaspor, kent kültürünün oluşmasında son derece önemli bir rol üstlenmiştir. Bu nedenle kulübü yaşatmak tek başına yeterli değil. Geliştirmek, daha güçlü hale getirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Bursa halkı olarak futbolu sadece erkeklerin izlediği bir oyun olmaktan çıkarmak zorunda olduklarının altını çizen Ay, “Stada, kadınların, eşlerimizin, kızlarımızın gelmesini sağlamalıyız. Buradan bayanlara çağrıda bulunmak istiyorum, eşlerinizi tribüne tek başına yollamayın. Tutun çocuklarınızı da ellerinden stada ailece gelin. Benim eşim hayatta maç izlemiş değildi ama örnek olsun diye artık her maça getiriyorum. Futbol erkek oyunu olarak kabul edilse dahi bu oyunu sadece erkeklerin izlediği ortamdan çıkarmalıyız. Avrupa’da olduğu gibi ailecek maçlara gidilebilen bir ortamı bulmamız gerekiyor. Stadyumunun 7/24 yaşayan bir ortam olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımızda kent bilinçliliğinde oluşmasında annelerin rolünün daha büyük olduğunu düşünüyorum. Bursaspor, kentin Avrupa açılan kapısıdır. Bu kapının sürekli açık kalması için daha güçlü ekonomiye sahip olmalıyız. Ekonomi güçlüyse sahada da güçlü oluruz. Yeni stadımızda, isim hakkıyla birlikte 300 milyonluk bir potansiyel var. Localar, kapılar, ticari alanlar ve isim hakkından elde edilecek gelirle bütün sıkıntılar giderilir" dedi.

Yönetime geldikleri günden beri özellikle mali konularda çok şeffaf davrandıklarını anlatan Ay, Bursaspor'a gönül veren herkesin kasaya giren paranın nereye, kime harcandığını bildiğini kaydetti. Ay, "Bu sezon için şampiyonluk hedefinden söz etmek biraz erken. Orta ve uzun vadeli hedeflerimizde şampiyonluk yaşama düşüncemiz var” diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu ise, “Bursa kenti kendini ispatlamış bir şehir zaten. Ben biraz daha vizyonu geniş tutmamız gerekir diye düşünüyorum. Bugün Bursa'nın ve Bursaspor'un kendini dünyaya ispatlama ihtiyacı var. Yani Bursaspor sadece Bursalılar'ın tuttuğu bir takım olarak kalırsa doğru olmaz. Bursaspor'u diğer şehirlerde tutan, o formayı sırtına giyip gezebilen insanlar olursa, yurtdışında storlar açılabilirse, Türk olmayan insanlar bile bu formayı giyiyorsa o zaman Bursaspor daha iyi yerlere gelmiş olur. Buralara ulaşmak için de bazı adımlar atmak gerekir. Önce Bursaspor'a Bursa'da sahip çıkmak gerekiyor" ifade edelerini kullandı.

Bu sezon Avrupa kupalarına katılma hedeflerinin olduğunu altını çizen Hamzaoğlu, “Ama hedefleri sadece sportif başarı olarak düşünmüyoruz. Bunun yanından kendi bünyemizden oluşturduğumuz oyuncuları yetiştirebilmek, takım olabilmek, şehir dinamikleri ve taraftarlarımızı bir araya toplayabilmek, kulübün mali yapısını daha iyi konuma getirmek de hedeftir. Bize düşen tarafı sportif başarıdır. Bu sene bir geçiş süreci olarak görüyoruz ama hedeften uzak kalacağız anlamına da gelmesin. Çok daha kısa sürede inşallah sezon bittiğinde Avrupa Kupası’na katılan bir kulüp oluruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.