Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor kongresi 16 Mayıs'ta, Bölükbaşı aday

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen Divan Kurulu Toplantısı’nda 7 Mayıs’ta yapılacak olan kongrede aday olacağını açıkladı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya ise son toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor kongresi 16 Mayıs'ta, Bölükbaşı aday
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen Divan Kurulu Toplantısı’nda 7 Mayıs’ta yapılacak olan kongrede aday olacağını açıkladı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya ise son toplantısında yaptığı konuşmada göz yaşlarına hakim olamadı.
Bursaspor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı oldukça yoğun bir katılımla Özlüce Tesisleri’nde yapıldı. Toplantı başlangıcında geçtiğimiz aylarda vefat eden Divan Kurulu Üyeleri Mesut Ağrak, Fehmizat Bayraktar, Erdoğan Ağırbaşlı ve Erdal Çolak için saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’nın son toplantısı olan buluşmada konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "İstenmeyen olaylar cereyan etti. Biz de etten kemikteniz. Bazen yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz. Fenerbahçe büyük bir takım. Bütçeleri çok yüksek ve çok büyük bir camiaları var. Biz hepsiyle rekabet içerisindeyiz. Protokolde otururken ağza alınmayacak sözler söylendi. Bunu Fenerbahçe camiasına bağlamıyorum. Mağlup olduk ama ben başka hocamızı olmak üzere futbolcularımızı kutluyorum. Belki bize 3 puan hediye edemediler ama çok güzel bir futbol ortaya koydular" dedi.



"BİRLİK OLURSAK HER YIL ŞAMPİYON OLURUZ"

Bugüne gelene kadar birçok sıkıntıyla karşılaştıklarını belirten Bölükbaşı, "11 aydır görevdeyiz. Önümüzde bir kongre süreci var. Tekrar Bursaspor’un başarısı için ter dökülecek. 3 milyona yakın nüfusumuz var. Güzel bir kongre olacağını düşünüyorum. Bursaspor zirveye oynamak ve diğer takımlarla rekabet etmek zorunda. Diğer camiaların bütçeleri bizden büyük ama biz Bursasporuz. Birçok başarı yakalandı. Biz birlik olursak her yıl şampiyon oluruz. Başkan ve yönetim olarak biz bir yere kadar yetebiliriz. Bursa şehri yanımızda olursa daha başarılı oluruz. Lütfen kim gelirse gelsin birlik olalım" ifadelerini kullandı.

"BORCUMUZ SÖYLENENLERİN 3’TE BİRİNDEN DAHA AZ"

Bursaspor’un borçlarının 240 milyon TL olarak yansıtıldığını dile getiren Bölükbaşı, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki borcumuz bu rakamın 3’te 1’inden daha az. Rakam belirtmek istemiyorum. Yeni gelecek yönetimin önünü açtık. 150-200 milyon lira gibi bir gelir gelecek stattan. Birçok firmayla görüşüyoruz. Anlaşılamama noktası sadece baştan bir avans istememiz. Karar verdik, benzinliği kendimiz işleteceğiz. Hazırlıkları yapıyoruz. Orası Bursaspor’un benzinliği olacak, satmıyoruz. Belki kiraya verebiliriz. 6600 metrekarenin 3 bini benzinlik. Geri kalan yere de yaşam alanı yapmayı planlıyoruz. Minareliçavuş’taki yeri satmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Oradan gelen para yıllık 540 bin lira. UEFA Sportif başarıların dışında herhangi bir kira getirisine bakmıyor. Fabrikalarda bulunan kiracılardan bazılarının 350 milyon TL’ye yakın borcu vardı. Bizim onların fabrikaları boşaltmaları üzerine yaptığımız uyarının ardından toplu olarak mahkemeye gittiler ve çıkışları 2 yıl uzadı. 3 farklı ekspertiz ile belirlenen değerlerin çok üstünde bir miktara, 17,5 milyon TL’ye fabrikaları elden çıkardık. Bu miktarı bu bölgelerden ancak 30 yıl sonra elde edebilecektik. Ayrıca biz yönetime seçilirken, bize borçlanmanın yanı sıra taşınmazların alınması ve satılması yetkisi bize verildi" şeklinde konuştu.

"ÖZLÜCE 2-3 AY İÇİNDE BURSASPOR’UN OLACAK"

Kupa finalinin Bursa’da oynanacağını hatırlatan Bölükbaşı, "Eğer final burada oynanacaksa, o kupayı Bursa’ya getirmemiz gerekiyor. Kupayı kazanamasak da en azından final oynamamız lazım. CAS’ta da davamız vardı. 4 saat süren bir görüşme oldu. Çok samimi bir ortam oluştu. Benim ümidim cezanın kalkması yönünde. Bunun gibi bir umudumuz var. Yönetime geldiğimiz günden beri birçok görüşme yaptık, Ankara’da bakanlarımızla konuştuk. 2-3 ay içerisinde Özlüce Tesisleri’ni Bursaspor’a kazandıracağız. Biz burada görevde olmazsak, gelen yönetime yardımcı olacağız. Özlüce ‘ye iki saha daha yapacağız" dedi.

"KONGREDE ADAY OLACAĞIM"

Genel Kurul tarihleri hep transfer dönemine yakın olduğunu söyleyen Bölükbaşı, "Biz büyük bir takımsak bazı şeyleri planlamamız gerekiyor. Kongrenin ilk oturumunu 7 Mayıs’ta yapmayı düşünüyoruz. İkincisini de 16 Mayıs’da yapıyoruz. İlkinin 7 Mayıs’ta olmasının sebebi merhum Başkan İbrahim Yazıcı’nın aramızdan ayrılışının ikinci yılı. İkincisinin 16 Mayıs’ta olmasının sebebi de 48 yıl sonra şampiyonluğu kazandığımız günün olması. 30 Nisan’da başkan adayları başvuru. 5 Mayıs’ta da son listeler belli olacak. Ben huzurunuzda genel kurulda başkan adayı olduğumu açıklıyorum. Gelecek dönemde hem kurumsal hem de sportif anlamda sizlere çok daha iyi bir Bursaspor vaat ediyorum. Artık İstanbul takımlarının alt sıralarında olan bir Bursaspor istemiyoruz" şeklinde konuştu.

ŞANKAYA GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Bir sonraki dönemde Divan Başkanlık Kurulu’nda aday oymayacağını açıklayan Kadir Şankaya, duygusal anlar yaşadı. Veda konuşmasının son bölümünde gözyaşlarını tutamayan Şankaya, Divan Kurulu üyeleri tarafından ayakta alkışlanarak uğurlandı. Ardından konuşma yapan Başkan Recep Bölükbaşı Kadir Şankaya’ya teşekkür ederken, yönetim kurulu toplantısında görüşme yaptıklarını belirterek, “Şu zamana kadar onursal başkanımız olmadı. Kadir amcamızı Onursal Divan Kurulu Başkanı olarak görmek istiyoruz. Bir de protokolde oturduğu koltuk var. Bundan sonra onursal konuğumuzdur. O koltuk Kadir Şankaya’ya ait” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Divan Başkanlık Kurulu Başkanı ve yönetimine hediyeler takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.