Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor galibiyetle tanıştı: 1-2

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'n Volkan ve Fernandao'nun golleri ile 2-1 mağlup ederek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2014 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor galibiyetle tanıştı: 1-2

 

CANLI ANLATIM

90'Fernandao, Dusko Tosic'e yapmış olduğu faul sonrasında rakibi Dusko Tosic'in topu oyuna sokmasına engel olduğu için Yunus Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Jean-Jacques Gosso penaltı noktası üzerine ortasını yapıyor. O noktaya iyi koşu yapan Liviu Antal dengesiz yükselmesine rağmen kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin solundan auta çıkıyor.

90'Maçın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90'Orta alanda topu kazanan Ahmet Yılmaz Çalık'a arkadan yaptığı müdahele sonrasında Volkan Şen hakem tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

87'Bursaspor takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Josue olurken oyuna dahil olan isim Bekir Yılmaz oluyor.

83'Gençlerbirliği takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Mervan Çelik olurken oyuna dahil olan isim Deniz Naki oluyor.

81'Gençlerbirliği takımı gole çok yaklaşıyor! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Dusko Tosic ön direğe doğru ortasını yapıyor. Ön direkte Bursaspor defansı topu uzaklaştırıyor. Uzaklaşan top ceza yayı önünde bulunan Jean-Jacques Gosso'nun önünde kalıyor. Jean-Jacques Gosso ceza sahası içerisinde sağ tarafta koşu yapan Liviu Antal'a çok şık bir pas atıyor. Liviu Antal sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalınca topun dibine girerek aşırtma bir vuruş yapıyor. Top kaleye doğru giderken Bursaspor defansında Aziz Behich son anda topu kale ağzında uzaklaştırmayı başararak golü son anda önlüyor.

79'Bursaspor takımı hızlı çıkmak isterken topla buluşan Fernando Belluschi sağ kanatta koşu yapan Volkan Şen'e uzun pasını atıyor fakat ofsayt bayrağı Volkan Şen için havaya kalkıyor.

75'Bursaspor takımı güzel paslaşmalar sonucu kendi yarı alanından hızlı çıkıyor. Orta alanda topla buluşan Fernando Belluschi pasını Fernandao'ya veriyor. Fernandao sol tarafta boş koşu yapan Volkan Şen'i görüyor. Ceza yayının sol tarafında topla buluşan Volkan Şen topu soluna çektikten sonra ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor fakat top Johan Dahlin'in ellerinde kalıyor.

74'Gençlerbirliği takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Nizamettin Çalışkan olurken yerine dahil olan isim İrfan Can Kahveci oluyor.

72'Orta alanın biraz ilerisinde topla birlikte ilerleyen Liviu Antal'ı formasından çekerek durduran Fernando Belluschi hakem Yunus Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

69'GOOLLL! Bursaspor Fernandao ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Aziz Behich altıpas içerisine ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor fakat Johan Dahlin topu son anda tokatlıyor. Kaleci Johan Dahlin'den dönen topu hemen kale ağzında önünde bulan Fernandao topu tek dokunuşla ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydetmiş oluyor.

68'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Volkan Şen arka direğe doğru ortasını yapıyor. Arka direkte bomboş kalan Cedric Bakambu gelişine vuruşunu yapıyor fakat top kalenin sağ tarafından auta gidiyor.

67'Gençlerbirliği takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Guido Kocer olurken oyuna dahil olan isim Liviu Antal oluyor.

65'Maçın bu dakikalarına kadar topla oynama yüzdelerinde Bursaspor takımının önde olduğu gözüküyor.

62'Hızlı çıkmak isteyen Gençlerbirliği atağında Nizamettin Çalışkan pasını Doğa Kaya'ya veriyor. Doğa Kaya sol kanatta koşu yapan Bogdan Stancu'ya uzun pasını atıyor fakat ofsayt bayrağı Bogdan Stancu için havaya kalkıyor.

60'Hızlı gelişen Bursaspor atağında sol kanatta topla buluşan Ozan Tufan pasını Fernandao'ya veriyor. Ceza sahasına girmeden topla buluşan Fernandao arka direğe doğru koşu yapan Volkan Şen'e pasını veriyor. Kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktada topla buluşan Volkan Şen kaleci Johan Dahlin ile karşı karşıya kalarak sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor fakat top kalenin sağından auta çıkıyor.

59'Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nizamettin Çalışkan direk kaleyi düşünerek şutunu çekiyor top kalenin üstünde farklı bir şekilde auta gidiyor.

56'Oyuna girer girmez sol kanatta topla buluşan Cedric Bakambu topla birlikte ortaya doğru ilerledikten sonra ceza yayı önünden sağ ayağı ile düzgün bir vuruş yapıyor fakat top kalenin sol tarafından az farkla auta gidiyor.

55'Bursaspor maçtaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sakatlanarak oyundan çıkan isim Ozan İpek olurken yerine giren isim Cedric Bakambu oluyor.

54'GOOLLL! Bursaspor Volkan Şen ile eşitliği yakalıyor. Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan topla birlikte ilerledikten sonra son çizgiye inmeden altıpas çizgisi üzerine doğru ortasını yapıyor. Kalesini terk eden Johan Dahlin topu tokatlayarak uzaklaştırmak istiyor fakat top penaltı noktasının sağında bulunan Volkan Şen'in önünde kalıyor. Topu önünde bulan Volkan Şen sağ ayağı ile yerden sert vurarak topu ağlara gönderiyor ve takımı adına eşitliği getiren golü kaydediyor.

51'Sol kanattan kullanılan taç atışında topla buluşan Mervan Çelik arka direğe doğru ortasını yapıyor. Altıpasın sağ köşesine iyi hareketlenen Guido Kocer sağ ayağı ile vole şeklinde bir vuruş deniyor fakat istediği gibi vuramayınca top kalenin sağından auta gidiyor.

50'Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Fernando Belluschi pasını Volkan Şen'e veriyor. Ceza sahasına sağ taraftan topla birlikte giren Volkan Şen altıpasın sağ köşesine geldiğinde şutunu çekiyor fakat top Hikmet Balioğlu'na çarparak kornere gidiyor.

49'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Dusko Tosic son çizgiye indikten sonra ortasını yerden yapıyor. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Bogdan Stancu topu hemen solunda bulunan Jean-Jacques Gosso'nun önüne bırakıyor. Penaltı noktasının sol tarafında topla buluşan Jean-Jacques Gosso sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor fakat top kalenin sağ tarafından auta gidiyor.

47'Orta alanda topu kazanan Bogdan Stancu topla birlikte ilerlemek isterken rakibi Ozan Tufan'ın arkadan yapmış olduğu faul ile yerde kalıyor. Hakem Yunus Yıldırım, Ozan Tufan'a yapmış olduğu faul nedeniyle sarı kartını gösteriyor.

46'Yunus Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor ve ikinci yarı Bursasporlu oyuncuların vuruşu ile başlıyor.

45'Yunus Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve Gençlerbirliği devreye 1-0 önde giren taraf oluyor.

45'Orta alanda topla buluşan Serdar Aziz'e Bogdan Stancu sert müdahelede bulununca hakem Yunus Yıldırım, Bogdan Stancu'ya sarı kartını gösteriyor.

45'Orta alanın sağ tarafında kazanılan serbest vuruşta topu başına geçen Nizamettin Çalışkan arka direğe doğru ortasını yapıyor. Top bir kez yere sektikten sonra arka direkte yükseklik kazanıyor ve Bogdan Stancu sıçrayarak kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin solundan auta gidiyor.

45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

44'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Guido Kocer altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat Renato Civelli o noktada topu uzaklaştırmayı başarıyor.

42'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Volkan Şen pasını Fernando Belluschi'ye atıyor. Ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Fernando Belluschi topu düzelttikten sonra sağ ayağı ile çok sert vuruyor fakat top Hakan Aslantaş'a çarparak uzaklaşıyor.

40'Orta alanda topla buluşan Fernandao rakibi Doğa Kaya'dan çok şık sıyrıldıktan sonra ceza yayının önünden sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top önce Ahmet Yılmaz Çalık'a çarpıyor daha sonra kaleci Johan Dahlin topu rahatlıkla kontrol ediyor.

39'Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Bursaspor takımında gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Samuel Holmen olurken oyuna dahil olan isim Ozan İpek oluyor.

36'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Hakan Aslantaş pasını Guido Kocer'in önüne atıyor. Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Guido Kocer arka direğe koşu yapan Mervan Çelik'e doğru ortasını yapıyor. Altıpasın sol köşesinde topla buluşan Mervan Çelik yatarak kafa vuruşunu yapıyor fakat top önünde bulunan Şener Özbayraklı'ya çarparak kornere gidiyor.

33'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Josue ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat Ahmet Yılmaz Çalık topu uzaklaştırmayı başarıyor. Uzaklaşan topan ceza yayının sol çaprazında bulunan Fernando Belluschi'nin önünde kalıyor. Topu önce göğüsü ile kontrol eden Fernando Belluschi sağ ayağı ile sert vuruyor fakat top önünde bulunan Guido Kocer'e çarparak uzaklaşıyor.

30' Orta alanın sağ tarafında kazanılan serbest vuruşta topun başına Josue geçiyor. Josue ceza alanı içine, arka direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Renato Civelli pasını altıpas içerisine doğru veriyor. Altıpas içerisinde bulunan iki Bursaspor'lu oyuncu topla buluşmadan önce son anda araya giren Dusko Tosic topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Samuel Holmen pasını sağ kanatta koşu yapan Şener Özbayraklı'ya veriyor. Şener Özbayraklı penaltı noktasının sağ tarafına hareketlenen Fernandao'ya ortasını yapıyor. Fernandao topla buluşmasına rağmen kafa vuruşunu istediği gibi yapamayınca top ters kanattan uzaklaşıyor.

26'Josue'nin orta alanda topla birlikte hızlı çıkmasını arkadan müdahele ile engelleyerek faul yapan Nizamettin Çalışkan hakem Yunus Yıldırım tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

25'Bursaspor defansının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Doğa Kaya pasını Jean-Jacques Gosso'ya veriyor. Jean-Jacques Gosso yüksek gelen topu kafa vuruşu ile ceza sahasına doğru gönderiyor. Ceza yayının biraz gerisinde bulunan Mervan Çelik bu topa hareketlenince ofsayt bayrağı Mervan Çelik için havaya kalkıyor.

23'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Volkan Şen altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat Gençlerbirliği defansı topu uzaklaştırıyor.

22'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Samuel Holmen paslaşarak kullanıyor. Samuel Holmen'in pasında topla buluşan Volkan Şen ceza sahasına ortasını yapıyor fakat topa kimse dokunamıyor ve ters taraftan top uzaklaşıyor.

19'GOL! Gençlerbirliği Bogdan Stancu ile 1-0 öne geçiyor.

16'Orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Volkan Şen rakibi Guido Kocer'in yapmış olduğu müdahele ile yerde kalıyor ve hakem Yunus Yıldırım faul kararı verdikten sonra Guido Kocer'e uyarıda bulunuyor.


14'Oyun, Volkan Şen'in yaşadığı kısa süreli sakatlıktan sonra tekrar başlıyor.

13'Maçın hakemi Yunus Yıldırım, Volkan Şen'in yaşadığı sakatlık nedeniyle oyunu durduruyor.

10'Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue pasını Samuel Holmen'e veriyor. Topla buluşan Samuel Holmen ceza sahasına baktıktan sonra ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat o noktada bulunan Ahmet Yılmaz Çalık topu uzaklaştırmayı başarıyor.

8'Gençlerbirliği sağ kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Guido Kocer ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat Bursaspor defansında Serdar Aziz topu uzaklaştırmayı başarıyor.

6'Bursaspor gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan gelişen atakta Fernando Belluschi pasını Şener Özbayraklı'ya veriyor. Ceza sahasının dışında sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı altıpasın önüne koşu yapan Volkan Şen'e pasını atıyor. Altıpasın sağ tarafında topla buluşan Volkan Şen gelişine sol ayağı ile sert vuruşunu yapıyor fakat top kalenin üstünden az farkla auta gidiyor.

4'Maçın ilk köşe vuruşunu Gençlerbirliği kazanıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Guido Kocer arka direğe doğru ortasını yapıyor fakat topa doğru hareketlenen Bogdan Stancu rakibi Şener Özbayraklı'yı çekerek faul yapıyor.

2'Bursaspor'un ilk atağı sol kanattan gelişiyor. Sol tarafta topla buluşan Aziz Behich son çizgiye indikten sonra ceza sahasına ortasını yapıyor. Penaltı noktasının biraz ilerisinde topla buluşan Ozan Tufan iyi yükselmesine rağmen kafa vuruşunu istediği gibi yapamıyor ve top diğer kanattan taça çıkıyor.

1'Yunus Yıldırım maçı başlatan düdüğü çalıyor ve maç Gençlerbirliği oyuncularının vuruşu ile başlıyor.

-İki ekip arasında geçen sezon Ankara'da oynanan karşılaşma ev sahibi Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona ermişti

-Sezonun ilk haftasında alınan sonuçlara göre bu maç öncesinde Gençlerbirliği ligde 8. sırada bulunurken, Bursaspor son sırada yer alıyor.



 Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği ile 63. kez karşı karşıya gelecek. Tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'in bu karşılaşmada en büyük kozu Porto'dan kiralanan Josue olacak.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında sahasında ağırladığı Galatasaray’a 2-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, 2. haftanın açılış mücadelesinde Gençlerbirliği’nin konuğu olacak. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda saat 17.00’de başlayacak karşılaşmada Şenol Güneş’in öğrencileri, sahadan 3 puan ile ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

 

LİGDE 63. RANDEVU

İki ekip, bugün oynanacak müsabaka ile Spor Toto Süper Lig'de 63. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 62 maçta Bursaspor, 23 kez sahadan 3 puan ile ayrılırken, ev sahibi ekip 18 müsabakada gülen taraf oldu. 21 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Yeşil-beyazlılar, geride kalan 62 karşılaşmada 92 kez gol sevinci yaşarken, Ankara ekibi ise 71 kez topu ağlarla buluşturdu.

 

DÜDÜK YUNUS YILDIRIM’DA

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Manisa bölgesi hakemlerinden Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Volkan Narinç ve Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın diğer yardımcı hakemleri ise Murat Özcan, Nihat Mızrak ve Tolga Kadaz olacak.

 

ŞAMİL VE FERHAT YOK

Bursaspor’da cezalı olan Şamil Çinaz ve Galatasaray maçında sol ayak bileğinden sakatlanarak oyundan çıkan ve sahalardan 2-3 hafta uzak kalacağı açıklanan Ferhat Kiraz bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

 

GÜNEŞ'İN EN BÜYÜK KOZU JOSUE

Yeşil-beyazlıların Porto’dan 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı genç orta saha oyuncusu Filipe Josue’nin Brezilyalı golcü Fernandao ile kısa sürede uyum sağlaması teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Milli maçlar sebebiyle lige verilen arada ilk olarak Kasımpaşa ile hazırlık karşılaşmasına çıkan Timsahlar, Fernandao'nın pasında Josue'nin attığı şık golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrılmıştı. Bursaspor, basına ve taraftara kapalı olarak Özlüce Tesisleri’nde Nilüferspor ile oynadığı ikinci hazırlık maçında ise sahadan 8-0 galip ayrılırken, Josue ve Fernandao hat-trick yaparak maça damga vuran isimler olmuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.