Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor'dan kanserle mücadeleye destek

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursaspor, kanser hastalığında farkındalık yaratmak ve kanser taramalarının önemine dikkat çekmek amacıyla “Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz” etkinliği gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor'dan kanserle mücadeleye destek

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursaspor Asbaşkanı Ali Ademoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan ile sağlık çalışanları katıldı. Kanserin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, mart ayının ‘Kolon Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak kutlanması sebebiyle toplumda kolorektal kansere ve diğer kanser türlerine karşı farkındalık oluşması ve vatandaşların kanser taramalarına özen göstermesi amacıyla Bursaspor’la bir araya geldiklerini belirtti.

Kanserde erken tanının hayat kurtardığının altını çizen Dr. Akan, “Biliyoruz ki farkındalık çalışmaları ile kanserlerin 3’te birini önleyebiliriz. Yine kanserlerin üçte birini erken tanı ile saptayarak yüzde 90’ın üzerinde tedavi edebiliriz. Bu sebeple kanserle mücadele için yapılan çalışmalar daha da fazla önem arz ediyor. İlimizde yer alan 4 KETEM biriminde vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması hizmeti veriliyor. Bunun yanı sıra mobil mamografi aracımız vasıtasıyla KETEM’lere uzak olan vatandaşların oturduğu bölgelere gidilerek kanser taramalarını gerçekleştiriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı geç olmadan kanser taramalarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu kapsamda ay boyunca çeşitli çalışmalara imza atılacağının bilgisini veren Dr. Akan, kanser taraması ile ilgili kamu spotlarının Bursaspor Tv’de ve maçlardan önce stadyumda bulunan skorbordlarda verileceği bilgisini verdi.

Ali Ademoğlu: Kanser yaş, cinsiyet, ırk ayırmıyor

Bursaspor olarak böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Bursaspor Asbaşkanı Ali Ademoğlu ise, “Bugün burada kanser ve erken teşhise dikkat çekmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bursaspor Kulübü olarak bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Kanser yaş, cinsiyet, ırk ayrımı gözetmeksizin insanlığı tehdit ediyor. Böyle bir hastalığın mücadelesi topyekün olmalı. Bu sebeple farkındalık ve bilinçlenme çalışmaları büyük önem arz ediyor. Sayın İl Sağlık Müdürümüzün de paylaştığı gibi tüm vatandaşlarımızı KETEM merkezlerinde ücretsiz tarama yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursaspor olarak bu sorunu duyurmanın görev olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Arslan ise, “Bizde ‘Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz’ diyoruz ve şehrimizi tarama yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Bursaspor’a KETEM Forması

Konuşmaların ardından ise Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kanserle mücadeleye vermiş oldukları destekten dolayı Bursaspor Kulübü adına Asbaşkan Ali Ademoğlu’na teşekkür belgesi ve üzerinde KETEM yazılı 16 numaralı forma verdi. Tören sonunda ise hep beraber, ‘Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz’ mesajı verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.