Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haber yazarı Cüneyt Ersan Bursaspor'un ilk yarısını mercek altına aldı

Timsah, çok zor geçen iki yılın ardından yeni bir hoca ve yeni bir kadro ile lige girdi. Kolay değil geçtiğimiz yıldan neredeyse hiç oyuncu kalmadı. Bu takıma gösterilecek sabır, gelecek olan büyük başarıların temel noktası olacaktır.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Haber yazarı Cüneyt Ersan Bursaspor'un ilk yarısını mercek altına aldı

SABIR GEREKİYOR!


Timsah, çok zor geçen iki yılın ardından yeni bir hoca ve yeni bir kadro ile lige girdi. Kolay değil geçtiğimiz yıldan neredeyse hiç oyuncu kalmadı. Bu takıma gösterilecek sabır, gelecek olan büyük başarıların temel noktası olacaktır.


Cüneyt ERSAN


Son iki sezonda yaşanan kabustan sonra başlayan yeni bir sezonda, yeni bir teknik ekip ve kurulan yeni bir kadroyla lige başlamak biraz sabır gerektiriyor. Takımın uyumu ve lige ısınması çok önemli. Bu süreci atlatırken ‘lige verilen araların iyi değerlendirilmesi’, iç sahada ‘kazanma alışkanlığı’nın yerleşmesi, deplasmanda da ‘kazanamıyorsan kaybetme’ felsefesinin işlerliği son derece önemlidir. Bu açıdan baktığımızda Bursaspor’un çok iyi olmasa da çok kötü bir ilk yarı geçirmediğini söyleyebiliriz. Samet hocanın bu süreçte belini büken önemli sakatlıklar oldu. Tam kadro ikinci yarıya iyi hazırlanan, iyi bir kamp dönemi geçiren Bursaspor’un ligin ikinci yarısında çok daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Şimdi ilk yarıda forma giyen oyuncuları şöyle bir gözden geçirelim.

OKAN KOCUK
Harun’un ayrılmasıyla beklediği şansı buldu ve iyi değerlendirdi. Kalede güven veriyor. Daha da iyi olacak. Reflekslerini beğeniyorum. Cepheden gelen topları iyi karşılıyor. Oyun kurma ve oyunu okuma özelliklerini daha da geliştirilecektir. Milli takım yolu açık.

MUHAMMED ŞENGEZER
Altyapıdan yetişen bir başka yetenek. Birkaç maçta forma buldu. Sabırla çalışmaya devam etmeli. Kumaşı çok iyi. Alt yapıdan gelmesi avantaj.

BARIŞ YARDIMCI
Zaman zaman iyi maçlar çıkardı. Hücuma dağa fazla destek vermesi kendini farklı kılacaktır. Fizik gücü yerinde ve takımın en çok koşan oyuncularından biri. Ters kademe girişleri iyi. Ancak hücumda içe kat etme ve şut atma özelliklerini geliştirirse çok daha iyi olacak.

ERTUĞRUL ERSOY
Alt yapımın kahramanlarından. Gemiyi yöneten kaptan. Toplu topsuz oyun bilgisini daha da geliştirmesi kendisi için çok önemli. Savunmadaki arkadaşlarıyla uyumu iyi. Birkaç bireysel hata başına iş açtı ama bunlar her futbolcunun başına gelebilir. Serdar Aziz’den sonra o bölgeyi çok iyi doldurdu. Topla çıkma ve geriden oyun kurma üzerine ekstra antrenmanlarla daha da üstüne koyacaktır.

AURELİEN CHEDJOU
Yeteklerini inkar eden basit hatalar yapmadı hayret verici. İyi bir stoper ama hiçbir zaman güven vermiyor. Eğer kesik yiyorsa bu kesinlikle kendisiyle alakalıdır. Oysa Türkiye’ye geldiğinde çok iyi maçlar çıkartmıştı. Ancak sürekli düştü. Bu düşüş devam ederse formayı zor bulur. Kendisini yenilemesi gerekiyor.

UMUT MERAŞ
Sezonun en iyi transferlerinden biri. Latovlevici ile çok iyi anlaşıyor. Savunmaysa savunma hücumda hücum. Her yerde çok iyi oynuyor. Goller de buluyor. Oyun zekasını beğeniyorum. Kademe anlayışı fevkalade. Samet Aybaba için büyük bir şans. Aziz Behich’in yeri ancak böyle bir oyuncuyla dolardı.

IASMİN LATOVLEVİCİ
Mükemmel bir ilk yarı çıkardı. Bursaspor’un en iyisiydi. Karabükspor ve Galatasaray da dahil en iyi performansı Bursaspor’da sergiliyor. Müthiş bir profesyonel. Hücumu seviyor. Gol atıyor, attırıyor. Son haftalarda attığı gol bence yılın golü. İsteyerek ve severek oynuyor. Mesleğine saygısı üst düzeyde. Ayaklarına çok hakim ve futbol oyun zekasına hayranım. İkinci yarıda da onu izlemek keyifli olacaktır.

BURAK KAPACAK
Alt yapıdan gelen genç yeteneklerden. Sezona iyi başladı ama daha sonra tecrübe eksikliğinden formasını kaptırdı. Samet hoca rotasyonda kullanacaktır. Kumaşı gayet iyi.

SANTİAGO VERGİNİ
İyi bir profesyonel. Başakşehirli Da Costa’ya benzetiyorum. Sadece görevini yapıyor, etkiye sütlüye karışmıyor. Ne kokar ne bulaşır derler ya aynen öyle. Hava toplarında iyi. Ama yerden zayıf.

FURKAN SOYALP
Gelecekte çok şey beklediğim oyunculardan biri. En büyük şansı Samet Aybaba gibi gençlere şans veren bir hocayla çalışması. Zor ve sorumluluk isteyen bir mevkide oynuyor. Zaman zaman bunun altında ezilir gibi oldu. Ama bunun maç eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çalışmaya devam etsin. Furkan’da yıldız potansiyeli var. Fizik gücünü artırması gerekiyor.

ALLANO LİMA
Eldeki maçı alıp götürecek ender oyunculardan biri. Çok farklı özellikleri var. Ters çalımları bel kırar. Sürati rakipler için kabus gibi. Oyunu iyi okuyor. Dikine oynamayı seviyor. Zaman zaman formsuz kaldı ve oynayamadı, sakatlık da yaşadı. Ama iyi bir Lima büyük bir koz. Bu tip oyuncular atmaktan ziyade attırmayı sever. Yani hazırlayıcı oyuncu. İleride Sakho tarzı oyuncuları yıldız yapacak özellikleri olan bir oyuncu Lima. Şut çalışması gerekiyor.

AYTAÇ KARA
En güvenilir isimlerden biri. Her geçen gün üstüne koyarak devam etti ve harika bir ilk yarı çıkarttı. Toplu topsuz oyunu iyi biliyor. Şut atmayı sevmesi onu farklı kılıyor. Orta sahanın ortasında oynamasına rağmen gole yakın bir oyuncu. Bu da oyunu iyi okuduğunu gösteriyor. Fizik gücü yerinde. Çok beğendiğim bir oyuncu.

STEPHANE BADJİ
Daha iyi olabilecek özelliklere sahip bir oyuncu. Fazla risk almıyor ve basit oynuyor. Sorumluluk alan değil Aytaç’a asistanlık yapan bir oyuncu profili çizdi. Ama daha önceki sezonlardan tanıyorum ve biliyorum ki fizik güzü yerinde olursa çok daha faydalı olacaktır.

TUNAY TORUN
Kendi özelliklerinin farkında mı bilmiyorum ama zaman zaman bunu inkar etti sanki. Oysa bana göre 10 numara pozisyonunda oynayacak birinci oyuncu. Zaman zaman bireysellikten zaman zaman acelecilikten kaynaklanan hatalar yaptı. İkinci yarı daha iyi olmasını beklediğim bir oyuncu. Nerede oynarsa oymasın özelikler ve futbol anlayışı itibariyle benim için özel ve izlemekten zevk aldığım bir oyuncu. Basit oynarsa hem kendi hem takımı kazanacaktır.

HENRİ SAİVET
Bu oyuncu hakkında pek fikir sahibi olamadım. İlk haftalarda iyi maçlar çıkarttı ama sonra hep düştü. Samet Hoca 10 numarada denedi ama kesinlikle oranın oyuncusu değil. Oynayabileceği tek yer bana göre Aytaç’ın yanı. Yani Badji’nin oynadığı yer. Sınırlı özelliklere sahip. Tek avantajı koşuyor. Ama bal yapmayan arı...

ABDULLAHİ SHEHU
Uzun süren sakatlık nedeniyle faydalı olamadı. Şansız bir dönem geçiriyor. İyi bir Shehu takıma güç katar ve Samet hocanın elini güçlendirir.

UMUT NAYİR
Umut Nayir hakkında en çok övgü düzen herhalde benimdir. Yıllardır takip ediyorum. Çok maçını anlattım. Çok önemli özellikleri var. Ne tam bir 10 numara ne tam bir forvet. Ama her ikisini de oynar, gol atar, attırır. Oyunu iyi okur. Rakip eksiltmeyi sever. Göztepe ve Ankaragücü’nde şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş onu almaktaki iyi iş yaptı. Bursaspor’da kiralamakla. Bursaspor’da daha da parlayıp Beşiktaş’a dönünce yıldızlaşacaktır. İkinci yarıda çok daha iyi maçlar çıkartacaktır.

YUSUF ERDOĞAN
Bursaspor’a büyük umutlarla transfer edilen Yusuf, yeşil beyazlı forma ile bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamadı. Onun bir an önce bu çıkışı yapmak için acele etmesi de işleri biraz zorlaştırdı. Başarılı oyuncu, devre arasını iyi değerlendirip, ligin ikinci yarısına öyle girerse, kanat ihtiyacı olan Bursaspor’a ‘kanat’ olabilir.

DİAFRA SAKHO
Tam bir golcü, harika bir transfer derken nazar değdirdik sanki. Sakatlanmasa 12-13 golü bulabilirdi. Golü kokluyor. Doğru zamanda doğru yerde. İyi bir Sakho, Latovlevici, Umut Nayir, Tunay ve Lima gibi oyuncular için de büyük şans. Çünkü Sakho gibi oyuncular emeğin karşılığını veren skorer oyunculardır. Kampta yer aldı ve ikinci yarıya hazır girecek. İkinci yarıda Sakho’dan en az 10 gol bekliyorum.

SAMET AYBABA
Bursaspor’la ten uyumu çok iyi. Alt yapıdan gelen oyunculara şans vermesi, gençlere güvenmesiyle Samet hoca belki de Türkiye’nin birinci teknik direktörüdür. Bir iki genç oyuncuyu oynatmaktan bahsetmiyorum. Zaman geldi 5 genç oyuncuyla maça çıktı. Türk futbolu adına böyle hocalara ihtiyaç var. Benim için Samet Hoca demek gençlere güvenen ve onları Türk futboluna kazandıran hoca demek. Bir de kendisinden takım gol attıktan sonra hiç olmazsa küçük bir tebessüm rica ediyoruz...


İLK YARININ
KARE ASI

LATOVLEVİCİ

UMUT NAYİR

AYTAÇ

ERTUĞRUL

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.