Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölükbaşı'ndan ceza açıklaması

UEFA'nın Bursaspor'a verdiği 1 yıl men cezası ile ilgili yayıncı kuruluşa röportaj veren kulüp başkanı Recep Bölükbaşı, cezanın sürpriz olduğunu ve 31 Ocak 2015 tarihine kadar yaklaşık 30 milyonluk bir ödeme yapmaları gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2014 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2014 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölükbaşı'ndan ceza açıklaması
 UEFA'nın Bursaspor'a verdiği 1 yıl men cezası ile ilgili yayıncı kuruluşa röportaj veren kulüp başkanı Recep Bölükbaşı, cezanın sürpriz olduğunu ve 31 Ocak 2015 tarihine kadar yaklaşık 30 milyonluk bir ödeme yapmaları gerektiğini söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Recep Bölükbaşı, 31 Ocak'a kadar ödemelerin yapıldığına dair belgeleri UEFA'ya sunmazsalar cezalarının 2 yıla çıkacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak ceza biraz sürpriz oldu. 1 ay önce de soruşturma söz konusuydu. Bu ceza rahmetli Başkan İbrahim Yazıcı döneminde kazandığımız CAS davasının ertelemesi. Biz yeni gelen bir yönetimiz. Bizden önceki yönetim UEFA ile bir anlaşma yapmış ancak bizim bundan haberimiz olmadı. Kulüplerin hepsi sıkıntılı. Biz geldiğimizde de Bursaspor bu durumdaydı. İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından 40 günlük bir başkanlık devrem olmuştu. O dönemde yeni yönetime devrettiğimizde kulübün borcu değil, kasasında para bile bırakmıştık. Geriye geldiğimizde büyük bir borçla yüz yüze geldik. Bir kısmından haberdardık ancak bu kadar büyük bir sorun olduğunu bilmiyorduk. Ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmayacağına dair UEFA ile bir anlaşma yapılmış. Bu borçları biz aylar sonra öğrendik. 17 Haziran'da göreve geldiğimizde 1 milyon 920 bin Euro gibi gecikmiş ödeme vardı. Savunmamızı yaptık ancak kabul görmedi sanırım ve men cezası aldık. Öncelikle geçmiş borçların ödenmesi gerekiyordu. CAS’ta bulunan erteleme cezası devreye girdi. 31 Ocak’a kadar 25-30 milyon ödememiz bulunuyor. Ayrıca Kasım ve Aralık ayındaki ödemeler için de bu ödemeler şu an gecikmiş göründüğü için 100 bin Euro gibi bir ceza daha aldık" diye konuştu.

 

"BÜTÜN BORÇLAR HAZİRAN SONRASINA ERTELENMİŞ"

Recep Bölükbaşı, geçen yıl yaklaşık 11-12 yabancı oyuncu alındığını hatırlatarak, "Sözleşmeleri çok ağır. 'Gönderelim' dedik gönderemedik, Ocak ayında göndereceğiz. Bütün çekler Haziran ayından sonraya verilmiş. Maaş borçlarımızla ilgili bazı tedbirlerimiz var, oyuncularımıza vadeli çek vereceğiz. O borçlar Bursaspor’un borcu ve şu ana kadar da kimsenin parası Bursaspor’da kalmadı. Ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmayacağına dair UEFA ile bir anlaşma yapılmış ve biz bundan yeni haberdar olduk. 17 Haziran'da göreve geldiğimizde 1 milyon 920 bin Euro gibi gecikmiş ödeme vardı. Savunmamızı yaptık ancak kabul görmedi sanırım ve men cezası aldık. Ayrıca Kasım ve Aralık alacaklarını verilen tarihe kadar ödemediğimizde 1 yıl daha ceza alacağız. Bu ödemeler şuan gecikmiş olduğu için de ayrıca 100 bin Euro gibi bir ceza da aldık. Bugüne kadar geçmiş yönetimin borçlarını ödedik. Geçtiğimiz sezonu 8. sırada tamamladık, Eskişehir ceza aldığı için Avrupa kupalarına gitme hakkını biz kazandık. Eğer katılmasaydık bu denetleme yapılmayacaktı. Bu beklemediğimiz bir olaydı, hedeflerimiz vardı. Bu yıl çıkış yılımız olacaktı, gelecek yıl stadyumumuz olacak, iyi düşüncelerimiz vardı" dedi.

 

"HAKEMLERDEN SONRA UEFA CEZALANDIRDI"

Ceza almalarına rağmen zirveye oynama mücadelesine devam edeceklerini vurgulayarak, "Şimdi UEFA’dan ceza aldık Süper Lig’de de hakemler tarafından cezalandırılıyoruz. Trabzonspor karşılaşmasında bir golümüz verilmedi, Karabükspor karşılaşmasında ofsayttan bir gol verildi. Bunlara artık dikkat etsinler. Futbol artık 22 futbolcu 5 hakemden ibaret değil, bir endüstri. Oyuncular para alıyor, bizim şu an taraftarlarımız gelmiyor, reklamımız, sponsorlarımız, kalıcı gelirlerimiz yok. Performansa bağlı kazanca ihtiyacımız var. Biz büyük bir takımız, büyük bir camiayız bu sıkıntıdan çıkacağımızı düşünüyorum. Bursaspor bir tane" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.