Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölükbaşı: Fernandao ve Jouse takımda kalacak

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Fernandao ve Josue’nin geleceğiyle ilgili olarak, “Fernandao ve Josue ile geçen hafta görüştüm. Menajerleri ve kulüpleriyle de görüştük. Futbolcular takımda kalmak istiyor. Bursaspor'u istemeyen varsa zorla gönül olmaz. Onlar kalacak, ben takımı bozmayacağım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölükbaşı: Fernandao ve Jouse takımda kalacak
 Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Fernandao ve Josue’nin geleceğiyle ilgili olarak, “Fernandao ve Josue ile geçen hafta görüştüm. Menajerleri ve kulüpleriyle de görüştük. Futbolcular takımda kalmak istiyor. Bursaspor'u istemeyen varsa zorla gönül olmaz. Onlar kalacak, ben takımı bozmayacağım” dedi.

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Recep Bölükbaşı, cumartesi günü yapılacak kongre öncesi İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Kongreden sonra göreve tekrar gelmesi halinde yapacaklarından bahseden Bölükbaşı, “Bursaspor’da taraftar ile camia futboldan anlıyor ve seviyor. Biz o beklentileri hep yukarıya çıkarttık. Artık buradan inmemiz mümkün değil. Biz hedefimiz ilk 5 demiştik, o hedefi tutturduk ama bu yeterli değil. Bunun artık şampiyonluk olması lazım. Herkes yıldızlar kavgası yapıyor ama bizim yıldızımız yok. Şehir bunu hak ediyor ama bir şeyler eksik. İstikrar yok, gelen yönetim başarılı olamıyor veya tekrar kongreler oluyor. Artık Bursaspor’un 3 yılı tamamlaması lazım. Destek verilmezse kimsenin başarılı olma şansı yok ama gelecek yöneticiler bu işte anlamalı. Bu işler parayla olmaz. Bu işler sevgiyle, zaman ayırarak, Bursasporlu olmakla olur” diye konuştu.

 

“HİÇBİR FUTBOLCUMUZU SATMAYACAĞIZ”

Takımdaki futbolcular ve Şenol Güneş’in durumu hakkında da konuşan Bölükbaşı, "Devre arasında pek çok transfer teklifleri aldık. Bazı futbolcularımıza astronomik teklifler yapıldı ama divan kurulunda 'satmayacağım' dedik. Aslında ekonomik yönden sıkıntılarımız olduğu için satabilirdik. Bu daha rahat olurdu ama satmadık. Devre arasında futbolcu da almadık. Devre arasında hiçbir takım iyi futbolcusunu satmak istemez. Takımımızda 6 tane milli futbolcu var. Her futbolcumuzu almak istiyorlar. Herkes Bursaspor’dan korkuyor. Geçen sene bu durum yoktu. Bu sezon için kesinlikle yine futbolcu satmayacağım. Değeri olan futbolcular gitmek isterse satılır. Futbolcu gitmek istemezse satmayacaksın. Önümüzdeki dönem paraya ihtiyacımız olmayacak. Projelerimiz, stadyumumuzun geliri var. Bunlardan farklı şeylerde olacak. O zaman niye futbolcu satalım? Yeni futbolcular dahil edip, yolumuza Şenol hocam devam edeceğiz. Ben istikrardan yanayım. Çıraklık, kalfalık geçirdim, artık ustalık dönemi olacak. İstanbul takımlarıyla mücadeleler yapacağız. Onların bütçeleri, camiaları, kuruluşları bizden fazla. Artık bundan sonra her sene şampiyonluk için oynayacağız. Bu konuda mütevazi olmayacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Artık stadyumumuz var. Hocamla ilgili benim sıkıntım yok. Dışarıda yanlış konuşuluyor. Meyve veren ağaç taşlanır derler. Beni biraz fazla taşladılar” açıklamasını yaptı.

 

"BELLUSCHI KONUSUNDA DURUM YANLIŞ ANLAŞILDI"

Belluschi’nin durumunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

“Belluschi konusunda durum yanlış anlaşıldı. Kontratında rahmetli İbrahim Yazıcı başkanımız döneminde öyle madde vardı. 25 lig maçında oynarsa aynı şartlarda sözleşmesi uzar diye. Bizde talep ettik. Belluschi ile oturup konuşacağız.”

Kongre ile ilgili de konuşan Bölükbaşı, “Yeni sezon için hazırlıklar yapmamız lazım. O yüzden kongreyi erken yaptık. 16 Mayıs, 16 bin üye dediğimde 2 bin 500 kadar arkadaşım müracaat etti. Eğer ben 14 Haziran’da kongreyi yapmış olsaydım bin 168 kişi oy kullanacaktı. Onlar ilk 3 ayını dolduramadığı için şimdi oy kullanamayacak. Geç kalmayalım diye bunu erken yaptık. Gelecek 3 yılın takımını hazırlamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“JOSUE VE FERNANDAO TAKIMDA KALACAK”

Fernandao, Josue ve yıldız transfer hakkında da konuşan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

“Fernandao ve Josue ile geçen hafta görüştüm. Ben bütün futbolcularımla tek tek görüşüyorum. Kapım herkese açık. Hepsi benim evladım. Burada konuştuk. Menajerleri ve kulüpleriyle de görüştük. Futbolcular takımda kalmak istiyor. Bursaspor’u istemeyen varsa zorla gönül olmaz. Onlar kalacak. Ben takımı bozmayacağım. Üzerine koyup, hocamızın isteği doğrultusunda yeni sezona güzel hazırlanacağız. Belki yıldız transfer olmalı ama bu ikinci seneden itibaren olacak.”

 

“DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ STADYUMU GÖRMEYE GELECEK”

Stadyum ve forma reklamı hakkında da bilgi veren Bölükbaşı, "Forma reklamı Bursaspor’u kurtarmıyor. Bazı arkadaşlarımız bu konuda şov yaptı. Eğer marka değerini artırmazsanız size kimse teklif yapmaz. Biz bunu arttırdık ve bir çok teklifler var. Allah izin verirse kongreden sonra dünyanın en büyük şirketlerinden biri stadyumu görmeye gelecek. Ben olmasam da bu konuda yardımcı olacağım. Forma reklamı konusunda 3-4 tane firma var. Şuanda Türkiye’nin en büyük firmalarından biriyle göğüs reklamı konusunda anlaştık. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik çok yardımcı oldu. Şort ve sırt reklamını da verdik. Sözleşmeyi yapmadık ama sözünü aldık. Sözleşmeyi yapıp kongreye avantajlı çıkabilirdik ama bu durum etik değil. Başkan olamasam da o seçilen arkadaşları tanıştıracağım" dedi.

Kombine ve loca satışları hakkında da bilgiler veren Bölükbaşı, “60 tane locanın 7 tanesini sattık. Tekrar kampanya yapacağız. Bir ay içerisinde hepsini satacağız. Orada bir pazarlama hatası yaptık. Bunu düzelteceğiz. Stadyumumuz da hemen ilk senede dolmayabilir. Bu konuda gerçekçi olmak lazım. Bizim oradaki hedefimiz 35 bin kişiyi doldurmak” diye konuştu.

 

“BİZ DUYGUSAL YAKLAŞIYORUZ, ONLAR KURALLARA BAKIYOR”

CAS’tan gelecek cevapla ilgili de konuşan Bölükbaşı, şu açıklamayı yaptı:

“Daha önce iki ceza vardı. Bir tanesini kaldırdık. Eski yönetimden dolayı ertelemesi cezasını işleme koydular. Onunda kaldırılmasıyla ilgili CAS’a gittik. Güzel görüşme oldu. Ama biz işe duygusal yaklaşıyoruz, Onlar ise kurallara bakıyor. Ama ümidim var. Ceza gelirse de bu sene gidemeyeceğiz. Ama ceza gelmese çok güzel olacak. Yeni stadyumumuzda Avrupa kupaları oynayacağız. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Bir sonraki sezon için lisans alıyoruz. Ama bir daha ki dönemde bir çok takım Avrupa kupalarından men edilebilir. Bursaspor bunların dışındadır.”

 

“BENZİNLİK TÜRKİYE’DE İLK OLACAK”

Benzinlik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bölükbaşı, “2 bin 500-3 bin metrekare civarı benzinlik olacak. Bunun ruhsatları bir ay sonra geliyor. Geri kalan yere de kompleks yapılacak. Bunun gibi 4 tane daha olacak. Benzinliğin üstünde Bursaspor amblemi olacak. Bu durum Türkiye’de ilk olacak. Önümüzdeki günlerde Nilüfer Belediyesi, İzmir yolunda 400 metrekare yeri Bursaspor’a tahsis etti. Orada yeni store yapacağız. 3 katlı olacak. Bodrum, lojistik, mağaza olacak. Onların üstü de Bursaspor taraftar ve camianın kahvaltı yapacağı, yemek yiyeceği mekan yapacağız. Kocayayla’da 260 bin metrekare Kendir yaylası var. Oda meclisten geçti. Önümüzdeki günlerde Bursaspor’da tabulu olacak. Özlüce Tesisleri’de bizim değil. Ama 2-3 ay içinde burası da Bursaspor’un olacak. Kocayayla’ya spor tesisleri kuracağız. Çim sahalar yapacağız. Burada spor takımları gelip konaklayacak ve takımımız gelir elde edecek.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.