Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrak krizi sürüyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde Beşiktaş'ın şampiyonluğunun ardından asılan bayrakların sökülmek istenmesi gerginlik yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayrak krizi sürüyor

Siyah-beyazlıların Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunda elde ettiği şampiyonluğunun ardından Bursa merkezinde kutlamalar yapılmazken, Gemlik ilçesinde ise asılan dev Beşiktaş bayrakları tepki çekmişti. Bursasporlu taraftarların belediyeye tepkilerinin ardından akşam saatlerinde itfaiye ekipleri, aldıkları talimat doğrultusunda bayrakları indirmeye çalıştı. İlçede yaşayan Beşiktaş taraftarları ise bu duruma tepki gösterince Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de takviye olarak olay yerine geldi.

YÖNETİCİDEN SERT TEPKİ

Konuya Bursaspor cephesinden resmi bir şekilde müdahil olmazken, yedek yöneticilerden tribünlerinde sevilen siması olan Zeki Öztürk sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Öztürk: “Sene 2003. Bursaspor Kulübü Olağanüstü Kongresi'nde Bursasporlular tarafından çok sevilen Fikret Üstenci ve ekibi göreve getirildi. Zor geçen bir futbol sezonunda seçilen bu yönetim, elini taşın altına koymuş olsa da tüm iyi niyetlerine rağmen istenen sonucu bir türlü alamıyordu ve Bursaspor camiası korkunç sona doğru yaklaşıyordu. Eskiler çok iyi hatırlar. 2004'te Sakarya'ya kader maçımıza giderken, bir Bursasporlunun hayatı boyunca hiç unutmaycağı bir manzara ile karşılaşıldı. Bursaspor taraftar kafilesi Yenişehir'den geçtiği esnada tüm cadde ve sokakların Fenerbahçe bayraklarıyla süslendiği görülmüştü. Ne gariptir ki, Bursaspor'un Sakarya'ya kader maçına gittiği bu acı günde, Bursa'nın ilçesi olan Yenişehir Fenerbahçe bayraklarıyla donatılmıştı. Bu durum Sakarya'ya kader maçına giden Bursasporluların belki de ömür boyunca unutmayacağı kötü bir hatıra olarak hafızalarda yer aldı.”

“BAŞKANI KINIYORUM”

“Bunları niçin hatırlattım? Geçtiğimiz günlerde benzer görüntüler Gemlik ilçesinden gelmeye başladı. Bu kez Bursasporluların hiç haz etmediği Beşiktaş bayrakları Gemlik sokaklarına asılmış. Bursaspor camiasının sevdiği Gemlik Tayfalı renktaşlarımızın gerekli mücadeleyi vermelerine rağmen Bursa'nın ilçesi olan Gemlik ve Gemlik Belediye Başkanı yüreğimizi yakmaya devam etmekte. Kendisini şiddetle kınıyorum. Gemlik'te onur mücadelesi veren, şehrine ve takımına ihanet etmeyen, duruşlarını hiç bozmayan, her daim bizlerle birlikte mücadele eden Gemlikli Bursasporlu kardeşlerimizin teker teker alınlarından öpüyorum, yalnız değilsiniz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.