Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakambu transferinde skandal

Ali Ay, raporda Villareal Kulübü’ne transfer olan Cedric Bakambu’nun transferiyle ilgili çarpıcı ifadeler bulunduğunun altını çizerek, Bursaspor’un bu transferden ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakambu transferinde skandal

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün mali durumunun herkesce bilindiğini, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın aşağı yukarı 220 milyon lira civarında olduğunu belirterek, "Bursaspor’a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda 1 benzin istasyonumuz var. Bunu 4’e 5’e çıkarmak istiyoruz" dedi.

 

Kulübün Mali ve İdari Genel Kurulu Merinos Atatürk Kongre ve Kültür MerkeziOsmangazi Salonu’nda yapıldı. Kadri Şankaya başkanlığındaki geçici Divan Kurulu tarafından yönetilen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Toplantı öncesi mevcut yönetim kuruluna taşınmaz malların satın alınması, satılması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesi ile futbol faaliyetlerinin anonim şirket üzerinden yapılmasına ilişkin maddelerin gündeme alınması talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kongrede görüşülmek üzere verdikleri futbol faaliyetlerinin anonim şirket üzerinden yapılmasına yönelik teklifle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu maddenin hiç faydası yok. Şu an kulübümüzün öz sermayesi eski 41 milyon. Biz 2-3 ay sonra tekrar mali genel kurul yapmamak için bu maddeyi koyduk. Sadece cebimizde olsun diye. Anonim şirketle ilgili çalışma yapılıyor. Onunla ilgili daha sonra detaylı bilgi verilecek" diye konuştu. Genel kurulda daha sonra aidatlarını ödemeyen 132 kişinin üyelikleri, oy çokluğuyla düşürüldü.

 

Yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması, alınması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesine ilişkin maddenin görüşülmesinden önce de söz alan Ali Ay, yönetimin satın alma ve satma yetkisinin bulunmadığını anımsattı. Amaçlarının Bursaspor’a kalıcı gelirler kazandırmak olduğunu vurgulayan Ay, şunları söyledi:

 

YIL SONUNA KADAR 220 MİLYON TL ÖDENECEK

"Bursaspor’un durumu hepimizce malum. Yıl sonuna kadar ödenecek rakam aşağı yukarı 220 milyon lira civarında. Ben daha önceki konuşmalarımda şuna değindim; biz şehrimizin ileri gelenleriyle, belediye başkanlarla konuştuk. Bursaspor’a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda 1 benzin istasyonumuz var. Bunu 4’e 5’e çıkarmak istiyoruz. Bunun için de sizden bize yetki vermenizi istiyorum. Verirsiniz veya vermezsiniz. Bunu tamamiyle kongre üyelerine bırakıyorum ama Bursaspor’un bu yetkiye hakikaten ihtiyacı var."

 

HESABINI SORALIM

Kulüp Başkanı Ali Ay, genel kurulun son bölümde de söz alarak, kulübün borç yükünün iç açıcı olmadığını belirtti. Bursaspor’un sahada iyi sonuçlar aldığını ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma vizesi alacağına inandığını vurgulayan Ay, ancak mali anlamda da gerekenlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

 

REKOR BORÇ BÖLÜKBAŞI’NDA

Kulübün geçmiş dönem yönetimlerinin mali konularıyla da ilgi veren Ay, futbolcu transferinde İbrahim Yazıcı’nın 45 milyon, Erkan Körüstan’ın 146 milyon, Recep Bölükbaşı’nın ise 380 milyon lira harcadığını anlattı. Erkan Körüstan’ın rahmetli İbrahim Yazıcı’dan 91 milyon, Recep Bölükbaşı’nın Erkan Körüstan’dan 166 milyon, kendilerinin ise Recep Bölükbaşı yönetiminden 279 milyon lira borç devraldığını ifade eden Ay, kulübün özvarlık toplamının da şu an eksi 41 milyon lira olduğunu söyledi.

 

Bölükbaşı yönetiminin, göreve geldiğinde bir önceki yönetim kurulu ile ilgili uluslararası bir şirkete denetleme yaptırdığını belirten Ay, şöyle devam etti:

 

RAPOR KAYBOLMUŞ

"2014 yılında uluslararası denetim şirketinin raporunu gördüler. Niye zamamında paylaşmadılar. Niye o raporun üstünü örttüler. Şimdi kalmış ’bizim de bildilerimiz var’ diyorlar. O dönemde bir hata varsa o gün konuşmadığınız için kulübe en büyük zararı siz yaptınız. Bizim raporumuzda yazanları anlatmaya kalksam sabaha karşı çıkarız. Bursaspor’a 5 kuruş zarar veriliyorsa o benim içinde olduğum yönetim dahi olsa herkes hesabını vermek zorunda."

 

BAKAMBU TRANSFERİNDE KAYIP OLAN PARALAR VAR

Ali Ay, raporda Villareal Kulübü’ne transfer olan Cedric Bakambu’nun transferiyle ilgili çarpıcı ifadeler bulunduğunun altını çizerek, Bursaspor’un bu transferden ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi. Transferle ilgili yapılan ilk sözleşmede transfer bedelinin 8 milyon 750 bin Euro, 9 gün sonra anlaşmaya eklenen protokolle Bursaspor’a ödenmesi gereken rakamın 1 milyon Euro'luk bölümünün Bakambu’ya ödenmesinin kararlaştırıldığını kaydeden Ay, "Yani kulübümüz ile futbolcu arasında suni bir borç oluşturulmuş. Fesih sözleşmesine baktığımızda ise tazminat veya satıştan pay alacağına dair bir maddeye rastlanmamıştır. Ayrıca Bursaspor’a bu transferden gereksiz yere 673 bin liralık stopaj ödemesi yüklenmiştir. Yani Bursaspor bu transferden kasasına 8 milyon 750 bin Euro yerine 6 milyon 842 milyon Euro girmiştir. Yani bu tranfserden dolayı Bursaspor 6 milyon lira zarara uğramıştır" dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.