Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Ay: İnşallah oyuncularımızı satarken çok zarar etmeyiz

Bursaspor Başkanı Ali Ay, kulübün toplam borcunun 270 milyon TL olduğunu belirterek, "Bizde bir futbolcunun maliyeti 2 milyon Euro. İnşallah önümüzdeki sezon oyuncularımızı satarken çok fazla zarar etmeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ali Ay: İnşallah oyuncularımızı satarken çok zarar etmeyiz

Bursa Fan Club Derneği, Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'yla yemekte buluştu. Bir otelde yapılan toplantıda konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Kongrede belirtmiştim neden aday olduğumu. Bizden önceki yönetim 'Hep bizimle alakalı konuşuyorsunuz' diyebilir. Bütün yönetimler maalesef Bursaspor'u iyi yönetememişler. Bu işin bir finans tarafı var. Eğer sizin 60 milyonluk geliriniz varsa ve bunun karşılığında 150-200 harcıyorsanız bu yönetmek değildir. Bu sevdalı olduğumuz Bursaspor'u bitirmek demektir. Şu anda borç 270 milyon lira deniliyor. Bizim sadece bu ay ödeyeceğimiz stopaj ve vergiler 3 milyon 700 bin TL. Ben bu işe yabancıyım. Biliyorsunuz İstanbul'a gittik. Kulüpler Birliği'ndeki arkadaşlarla görüştük. Cumhurbaşkanımız bizi kabul etti. Orada herkes kendi kulübünden bahsetti. 5-6 kulüp haricinde bütün kulüpler borç batağında. Toplam rakam 4.2 milyar TL. 30 milyon lira ile 40 milyon lira arasında kendilerine bütçe yapmışlar. Bazıları 300 bin Euro'nun üzerinde vermemişler, bazıları da 400-450 milyon. Bizde bir futbolcunun maliyeti 2 milyon Euro. İnşallah önümüzdeki sezon oyuncularımızı satarken çok fazla zarar etmeyiz. Eski arkadaşlarla da görüştük. Borçlar biriktirilmiş. Temmuz ayına kadar ödemeleri yapmak zorundayız. Daha önceden de borçlar var. Recep Başkanımız işi fazla abartmış" şeklinde konuştu.

 

"LOCALARI VE İSİM HAKLARINI SATTIĞIMIZDA GELECEK RAKAM BİZİ UÇURUR"

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'na teşekkür eden Ay, "Eski yönetim Batalla'yı almıştı parasını biz ödedik. Deniz Yılmaz'ı ve Jem Karacan'ı aldık. İkinci yarıda aldığımız sonuçlara göre 5. veya 6. sıradayız. Başarıyı bugün devam ettirirsek Avrupa kupalarına katılabiliriz, Galatasaray'ın da Avrupa'ya gidemeyeceğini düşünürsek. Sanayici arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben loca alın derken kendi cebime istemiyorum. Bursaspor yenince hepimiz mutlu oluyoruz. Bunların olmaması için lütfen Bursaspor'u geri çevirmeyin ve yardımları yapın. Locaları ve isim haklarını sattığımızda 60-65 milyon TL gibi bir rakam geliyor. Bu bizi uçurur. Benzin istasyonu projesini gerçekleştirirsek Bursaspor tamamiyle düzlüğe çıkacak. Bizden çok pahalı transfer beklemeyin, belki araya bir tane sıkıştırabiliriz. Mali tabloyu düşünmek zorundayız. Harcayacağımız en çok rakam 50 milyon TL. Çok güzel bir takım olacağız ve buna da herkes şahit olacak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.