Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor teslim olmamalı

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 00:06

Bizleri yakından tanıyanlar iyi bir Galatasaray lı olduğumuzu bilirler beş yaşımdan itibaren tutkuyla bağlı olduğumuz Galatasaray ligin sonuna geldiğimiz periyotta Başakşehir ve Beşiktaş ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışına girmiş durumda. Bu yıl en çok maç yapan takım da yine Galatasaray, 6 şampiyonlar ligi, 2 UEFA ligi ve Türkiye kupasında 9 maç, süperlig sonuncusu Akhisar ile birlikte Türkiye kupası finalisti. Galatasaray lig sonunda şampiyon olursa eğer sanırım ilk kez lig birincisi ve lig sonuncusu final oynamış olacak.! ve lig sonunda 51 maç oynamış olacak Şampiyon olursa veya Türkiye kupasını alırsa Süper kupa maçı yeni sezon öncesi oynandığı için bunu saymıyoruz, fakat sezon başında yine Akhisar ile oynadığı kupa finalini listeye ekliyoruz bu sezon Galatasaray'ın oynadığı resmi maç sayısı 52 dir. Galatasaray'a kalben başarı dilerken yazı konumuz yaşadığımız ve doyduğumuz şehir Bursa nın güzide ve şampiyon takımı Bursaspor dur.

İki oğlum Sedat ve Bülent koyu Bursaspor taraftarıdır yalnızca Bursa'daki maçlara değil çoğu deplasmana da giderler her ne kadar deplasmanlara gitmelerini istemesem de! artık geçmişteki gibi yönetim ve futbolcularda kulübün havasından etkilenen o amatör ruhlar yok, geçmişte kimin söylediğini bilmiyorum lakin çok yerinde bir sözdü '' futbol eskiden fakirlerin oynadığı, zenginlerin seyrettiği bir oyundu, şimdi ise zenginlerin oynadığı fakirlerin seyrettiği bir oyundur.'' futbolcular daha genç yaşta milyonların sahibi oluyor verilen paralar çok abartılı, izlemeye gidenlerin çoğu ise asgari ücretle çalışan fedakar taraftarlar. Futbol yılda 200 milyar doların döndüğü devasa bir endüstri oldu, adına da profesyonellik denildi ve forma ile özdeleşme yerine daldan dala konma olağanlaştı.

Bursaspor'un Erzurum deplasmanına küçük oğlum Bülent ve yeğenim Umut gittiler maç sanu Bülent'i aradım, oyundan hiç memnun değildi ''pozisyonumuz bile yok'' deyince öyle maziye dalıverdim Bursaspor ile birlikte marka olmuş lider ruhlu oyuncular gözümün önüne geldi Sedat Özden (3), Ali Nail, Nejat Biyediç, Mususi, Batalla gibi işte böylesine lider oyuncuların olmadığı Bursaspor ruhunu sahaya yansıtamıyor, maçlara yenilgiyi kabul ederek çıkmışcasına bir teslimiyete sahipler kafalarında bu iş bitmiş sendromu var. Sahada mağlubiyete itiraz edecek isyan edecek hırslı oyuncu yok.! Geçen hafta kendi sahanda lig sonuncusu Akhisar'ı yenemiyorsun bu hafta rakiplerinden Erzurumspor'a 2-0 yenilip 17. demir atıyorsun ve kalan üç maçın ikisi deplasman sahanda yalnızca Göztepe ile oynayacaksın onu da bu kafayla yenebilme hırsın ve garantin yok.!

Bursaspor haftaya Antalya deplasmanına gidecek ve Antalyaspor ile oynayacak, 33 hafta Bursa'da Göztepe ile oynayacak ve ligin sonu 34 hafta Malatya deplasmanına gidip Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olacak çok kritik üç maçı var Bursaspor'un ne kadar puan toplar diye sorsak herkes karamsar, oysa Bursaspor'un son üç maçtan ikisi deplasman olsa da Erzurum BB nin de Yeni Malatyaspor ve Kayserispor deplasmanları var üstelik 33 hafta Erzurum da Fenerbahçe ile oynayacak, diğer rakibi Göztepe yalnızca Bursaspor deplasmanına gelip diğer iki maçı kendi sahasında Sivasspor ve son hafta Ankaragücü ile bu sebeple, kısaca asla teslim olmamalı Akhisarspor'a düştü diye bakabiliriz diğer iki takım ise Fenerbahçe'de dahil olmak üzere Göztepe ve Erzurum BB 

OLMA İHTİMALİ MATEMATİKSEL OLARAK MEVCUTTUR Bursaspor'un teknik heyet, yönetici, futbolcu ve taraftarı ile son üç maçta mutlaka olumlu bir hava yaratmalı ve ligden düşmenin önüne geçilmeli. Küme düşülürse ki ihtimal vermek istemiyorum spor toto 1 lig den süper lige çıkmakta o kadar kolay değil bunu asla unutmamak gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.