Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın umudu Borsa…

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 00:00

Türkiye’nin son dönem stratejilerini yerinde okumakta fayda var. Suriye üzerinde devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nın küresel finans merkezlerinde yarattığı dalgalanma Türk Lirasına değer kazandırdı. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Fransa ve Almanya’nın yürütmek istediği kara propaganda karşısında dik duruşu sokaktan tam not aldı. Türkiye’nin gelişigüzel dış ilişkiler yürütmediğini de gözler önüne seren son operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivil hassasiyetini de gözler önüne serdi. Ve tüm bu gelişmeler ışığında Türkiye’nin yeni ekonomik derinliği de şekillenmeye başladı.

Birçok ülkenin Türkiye’ye silah satışını durdurmasını yerinde bir karar olarak değerlendirmek lazım. Üreten bir Türkiye için, satın alabilme avantajının ortadan kalkması şarttı! Ve elbette silah gücümüzün ötesinde tarımsal gücümüzü de ciddi oranda yerli ürünlere çevirmek zorundayız. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen BURTARIM önemli bir fuar. Her ne kadar TÜYAP Bursa ile ilgili değindiğimiz hususlara ilgili mercilerden halen daha yanıt gelmemiş olsa bile, fuarın ana merkezinde ürettiği ekonomik katma değer çok önemli. Bursa’nın sadece sanayi kenti olmadığını sürekli bize hatırlatan Bursa Ticaret Borsası, önceki gün gerçekleştirdiği açıklama ile çok hassas noktalara değindi.

Bursa 17. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “ülkemiz ekonomisinin temel taşlarından olan tarım ve hayvancılık sektörü Bursa’da bir araya geldi. Fuar süresince kurulan iş bağlantılarıyla bölge ve ülke ekonomisine, traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına katkı sağlamasını, yaratılacak iş hacminin de ülke ve bölge ekonomisine güç katmasını bekliyoruz” diyerek fuarın kent ekonomisi başta olmak üzere ulusal ekonomiye güç katmasını temenni etti. Kabul etmeliyiz ki bu hassas açıklama 5 salon ve açık alanda toplam 52 bin m2'de 55 ülke katılımcısı ile gerçekleşen fuar adına atılması gereken daha çok adımın olduğunu da gözler önüne serdi. Bursa’nın tarım ve hayvancılık varlığını ticaret ile bütünleştiren Bursa Ticaret Borsası, son dönemde kente ve ülkeye ciddi anlamda değer kattı. Türkiye’nin ticaret, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin vizyon projelerinin mutfağı olan Bursa, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun en yakın yol arkadaşı.

Kent doğru anlatıldığında görüyoruz ki, kenti yönetenlerin başarısı kaçınılmaz oluyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı’nın Ankara’da yürüttüğü başarılı diyaloglar Bursa’ya artı yazmaya devam ediyor. Tarım istihdamının önünü açmasını beklediğimiz bu çalışmalar tamamlandığında 2020 yılından itibaren Bursa kırsalında ciddi bir tarımsal hareketlilik ile karşılaşacağımız aşikâr. Tarım ve ticaret borsasının daha aktif hale getirilmesi adına atılan fiziki temeller ve ortaya çıkan projelerde Bursa ekonomisi ve yaşam kalitesi için Bursa Ticaret Borsası’nın yeni bir umut olduğunu gözler önüne seriyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Bursa’ya geliyor.

Türkiye’de spor ve gençlik adına farklı bir başarı zincirini hayata geçiren 1976 doğumlu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Perşembe günü Bursa’da… Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Bursa Teknik Üniversitesi spor tesislerinin açılışını yapacak Bakan Kasapoğlu, Kestel’de gençlerle buluşacak.

Bakanlığı döneminde gençlik, eğitim ve spor faaliyetlerinin finansmanı üzerine önemli başarılara imza atan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, genç yaşına rağmen dinamik bir geçmişe sahip. Başbakanlık Müşavirliği’nin ötesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlenen Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete kazandırdığı bürokratlardan…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.