Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın suyu ile oynamayın

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2017 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 00:01

Su nedir sorusuna öncelikle canlılar için hayati öneme sahip olan sıvı cevabını verebiliriz.

Su kohezyon özelliğine sahip olan, renksiz, tatsız ve kokusuz sıvı bileşiktir. 2 adet Hidrojen atomu ve 1 adet Oksijen atomundan oluşur. En küçük canlıdan, en büyüğe kadar tüm canlıların biyolojik yaşamlarını ve faaliyetlerini sağlayan bir sıvıdır. Yanıcı özelliği bulunmadığı gibi, ateşi söndürme özelliği bulunduğundan, yangınlarda fayda sağlar.  Yeryüzünün %70'i sulardan oluşur. Bu suların az bir kısmı kullanabilir özelliklere sahiptir. Bu suların %2,5'luk oranı içilebilmekte ve kullanılabilmektedir. Kalan bölümünü tuzlu sular ve yeraltı suları oluşturmaktadır.  Gelelim esas konumuza,

Yakın geçmişte birçok yerde gördüğümüz bildordlarda yapılan reklam ile Bursa’da su çeşmeden içilir deniliyordu, ama maalesef zaman zaman akan suyun kalitesi çeşmeden içmeyi bırakın çay suyunu bile bozan bir duruma geldi.

Su konusu ile ilgili okurlarımızdan ve görüştüğümüz kişilerden aldığımız tepki ve şikayetleri köşemizde paylaşmayı uygun gördük.

Bu kapatma davasını kim ve kimler tarafından açıldığını ve tesiste bulunan sulardaki pH değerlerinde mi sorun vardı insan sağlığına zararlı mı, kaçak ruhsatsız bir durum mu var sebebi her ne olursa olsun mahkeme kararı ile mühürlenerek kapatılma sebebinin detaylı olarak halkımız ile paylaşılmasını bekliyoruz. Sağlık açısından bir sıkıntı var ise yetkililer yıllardır faaliyette bulunan bugüne kadarda binlerce insanın para ile satın alarak kullandığı su dolum tesisi neden açık kaldı, tüm bu soruların cevabını yetkili mercilerden halkımız haklı olarak detaylı açıklama beklemektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.