Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Sağlık Üssü

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2019 00:00

Türkiye’de hizmete açılacak 10’uncu şehir hastanesi olan  Bursa Şehir Hastanesi açılışa kısa bir sure kala Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve ekibi harıl harıl çalışmaya devam ediyor.

Bursa Protokolünün ardından Dr. Akan’ın konukları bu kez Bursa basınıydı.

16 Temmuz’da hasta kabülüne başlayacak olan hastane,  açılış öncesi gazetecilerle birlikte Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Doğrusu 8 yıldır yapımı devam eden hastane için çok şey yazıldı çizildi. Ben Şehir Hastanesi’ni basın tanıtımı vesilesiyle görmüş oldum.

Burada şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bursa’ya yapılmış en güzel kalıcı hizmetlerden biridir. Tek temenimiz ise öncelikle Allah kimseye hastalık vermesin daha sonra da bu tür sağlık kuruluşlardan da mahrum etmesin.

Bursa’ya değer katacak olan bu dev sağlık kompleksi otel konforunda ve dünyanın en son teknolojileriyle donatılmış.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan hastaneyi gezdirirken gazeteci arkadaşlarla gözlerimizi alamadık.

Bir  hastaneden çok göz alıcı konforuyla  lüks AVM’leri andıran bu  güzide tesis eminim özel hastaneleri bile geri planda bırakacak düzeyde.

Basın ile önce kahvaltıda buluşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan daha sonra hastane ile ilgili hem önemli açıklamalarda bulundu hem de ortaya atılan iddialara açıklık getirdi.

İşte  Dr. Akan’ın hastane ile ilgili verdiği önemli bilgiler.

Bursa, Çanakkale, Yalova ve Balıkesir’i kapsayacak olan hastane bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğinde ve 5.5 milyon insana hizmet edecek şekilde dizayn edilmiş.

Akan, “Bursa’nın tarım, sanayi, tarih  ve  turizm kenti kimliği var, şimdi yanında bir de sağlık kenti  kimliği ekliyoruz” dedi

Şehir hastanesi  2010 yılında ilin stratejik  planı hazırlanırken şehrin doğusunda yüksek İhtisas  ve şehrin batısına da bu hastane hizmet edecek şekilde düşünülmüş ve programda buna göre şekillenecek.

Şehrin çatı hastanesi olma özelliği olduğunu söyleyen Dr. Akan proje bazında tüm özellikleri bünyesinde barındıran bir sağlık merkezi olduğunun altını çizdi.

Önümüzdeki hafta Salı günü bölge insanına hizmet vermeye calışacak olan Şehir Hastanesi’nin özelliklerinden bahsedecek olursak;

Nilüfer Doğanköy’de 745 bin 365 metrekare üzerine kurulmuş, bünyesinde genel, kadın doğum, çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri olmak üzere 6 farklı hastanede oluşturulan, 20 Süit 4 VİP  toplamda 1.355 yatak kapasitesi,  403 poliklinik oda  sayısı, 859 İzolatör’e, 544 açık 2.697 kapalı otopark, 33 ameliyathane, daha sayamadığımız bir çok alana ve özelliklere sahip bir hastane…

Hastane,  günlük 2 bin 110 acil müdahalede bulunacak toplamda 36.200 hasta sirkülasyonu gerçekleşecek.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan açıklamalarında‘ Bursa Şehir Hastanesi en büyük değil ama hizmet kalitesi en yüksek hastane olarak Bursalılara hizmet verecektir’ dedi.

Hastane ile lgili açıklamaları sunumla tek tek basın mensuplarına anlatan Akan, finans kaynağı sorusu üzerine ise, “yüzde 70 hasta garantili bilgisi doğru değil, 'yap işlet devret' değil, 25 yıllığına 'yap kirala devret' sistemi modeli kullanılarak hayata geçirildi. Az da kazansa bizimdir çok da kazansa bizimdir” dedi.

Burada şu konuya açıklık getirmekte  fayda var . Binayı yapan yüklenici firma 25 yıl sonra devlete geri verecek şekilde kiralamış ve Sağlık Bakanlığı’nın personeliyle çalıştıracak.

HANGİ HASTANELER KAPANACAK?

Şehir Hastanesi'nin hizmete başlamasıyla  birlikte en çok tartışılan konuların başında hangi hastaneler kapanacak,  bir de ulaşım nasıl olacak soruları geliyor.

Öncelikle kapanacak hastaneler durumuna bakacak olursa;

Zübeyde Hanım Kızılay Semt Polikliniği ve Göğüs Hastalıkları hastaneleri kapanıyor. Muradiye Devlet Hastanesi de taşınacak ama kapanmayacak. Depreme dayanıksız bina olduğu için onkoloji ile dönüşümlü olarak güçlendirme yapıldıktan sonra 250 yataklı butik hastane olarak hizmete devam edecek. Bu hastanelerin klinikleri Cumartesi, Pazar günü de yoğun bakım üniteleri taşınacak.

GELELİM DİĞER ÖNEMLİ BİR KONU OLAN ULAŞIMA

Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkani Alinur Aktaş özellikle otobüs seferleriyle ilgili olarak bir açıklama yapmıştı. Demirtaş, Bursaray Küçük Sanayi İstasyonu ve Organize Sanayi Bölgesi istasyonu merkezli otobüs seferleri dün itibariyle başladı.

 Metro seferleriyle eşgüdümlü  7-7,5 dakikada bir sefer yapılacak. Bu ulaşımın ilk etabı. İkinci etapta ise Bülent Ecevit Bulvarı’nın hastaneye kadar ulaşması var. Burada bir kamulaştırma yapılacak ondan sonra hayata geçirilecek. Üçüncü aşama ise raylı sistemin hastaneye kadar uzatılması. Emek hattının yaklaşık 5,5 kilometre kadar uzatılması. Bu da 1,5 - 2 yıllık bir süreç alacak.

16 Temmuz günü hasta kabulüyle hizmet maratonuna başlayacak olan Bursa Şehir Hastanesi’nin Bursa halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sağlıklı günlere vesile olmasını ümid ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.