Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Refik’i…

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 00:03

Siyaset kimi insanları öğütürken, kimi insanları büyütüyor. Halkın içinden gelen hakça gönüllere sahip olanların her daim yeri bambaşka bir köşe de oluyor. Bursa Milletvekili Refik Özen’de bu isimlerden biri diyebiliriz. Bursa Haber Gazetesi’ni teşekkür ziyaretleri kapsamında ziyaret eden Refik Özen ile keyifli bir sohbete imza attık. Refik kelimesi dost, arkadaş olarak yer buluyor sözlükte. Bursa’yı seven ve de Bursa adına üreten insanların oluşturduğu bir ailenin çocuğu Refik Özen. Yani Bursa’nın ve Bursalıların dostu… Abidin Usta’lı yılların tarihsel yükselişine tanıklık eden Refik Özen için 8 Temmuz ayrı bir öneme sahip. Özen, “siyasette her daim yanımda olan ve teşvik eden amcamın ölüm yıldönümünün olduğu gün yemin edecek olmanın heyecanını yaşıyorum” diyor. CHP’nin HDP’ye giden oylarına tepkili olduğunu dile getiren Özen’in en büyük hayali güçlü esnafı ve gençleri olan bir Bursa inşa edebilmek. Ak Parti’de birçok kademede kuruluştan bugüne hizmet veren Refik Özen, özellikle Osmangazi İlçe Başkanlığı döneminde halkın beğenisini kazandı. Ticaret kültürünü esnaf kimliği ile buluşturarak siyasette ahilik kültürüne önem veren Özen’in Bursa’ya ve Bursa esnafına da müjdeleri var. Özen, “esnafımıza yönelik her hususun takipçisi olacağım. Hanlar bölgesi başta olmak üzere çarşı esnafımızı güçlendirirken, özellikle mahallelerimizde ki esnaflarımızın sorunlarını çözeceğiz. Ak Parti güçlü bir vizyona sahip genel başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’ye çağ atlattı. İlerleyen aylarda göreceğiz ki, büyüyen ekonomisi ile Bursa’da herkes ferah nefes alacak” diyerek ekonomiye dair yatırımların müjdesini verdi.

1 Ekim âşık usandırır…

Türkiye seçimini yaptı ve Milletvekilleri 8 Temmuz’da yemin edecekler. Vatandaşın heyecanla beklediği seçim vaatleri ise 1 Ekim’e kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim tarihinde yasama yılını açacak olmasının açıklanması halkta tepkiye neden oldu. Sokakta ekonomik sorunlar yaşayan, piyasalarda tüccarın parasızlıktan kan ağladığı bir dönemde parlamentonun böylesine uzun soluklu bir tatile girmesi halkı üzdü. Bedelli askerlik başta olmak üzere vergi afları, cezaevi mahkûmlarına özgürlük, kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge, kamuda memur atamaları, banka ve KKB sicillerine yönelik af, imar barışı yasasında taksitlendirme, ÖTV ve KDV başta olmak üzere vergi indirimleri ile daha birçok konuda verilen vaatlerin meydanlarda kaldığını düşünen vatandaşlar Meclis açılış tarihinin en geç 1 Ağustos 2018 Çarşamba gününe çekilmesini talep ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da start verdiği ve Anadolu’da neredeyse gitmediği kent bırakmadığı seçim maratonunda kucakladığı halktan aldığı desteği kısa zamanda uygulamaya geçirmesi elzem. Ankara’da beklenilen bürokratik değişimlerin Valiler, Kaymakamlar ve birçok kamu kurumunda üst düzey ve teşkilat içi değişimlerle güçlenmesi bekleniyor. Yine yerel yönetimlere ve teşkilatlara yönelik değişim beklentisi en üst seviyede. Ak Parti’nin düşüşte Erdoğan’ın yükselişte olduğu bir süreçte 1 Ekim en kritik tarih.

Peki, şimdi ne olacak?

Halk sandığa gitti, Türkiye seçimini yaptı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkan oldu. Yeni Türkiye’nin kuruluşu için sadece Ak Parti değil, muhalefet partiler olan Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Halkların Demokratik Partisi’ de söz sahibi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yerlerini alacaklar. Cumhurbaşkanı Yardımcılarının kimler olacağı, Bakanların kimlerden seçileceği tartışmaları sürerken Bursa, Ankara’da ve kabinede temsil edilecek mi sorusu kentin gündeminden düşmüyor. MHP ile gerçekleştirilen ittifak nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın adı geçerken, Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın adı Milli Savunma Bakanlığı’nda geçiyor. Ak Parti’nin parlamenter sisteminde son Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu’nun ise, Ankara’da ki mesaisine devam ettiği ve hâlihazırda kabinede ki görevini sürdürdüğü biliniyor. Rejimin yeni sisteme göre şekilleneceği dönemde sosyal barış, ekonomik kalkınma ve de sanayi atılımlarına yönelik yatırımların artması ve çalışmaların hızlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.