Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın mazereti olamaz!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 00:00

Türkiye denildiğinde belki de ilk akıllara gelen şehirlerden birisi de Bursa’dır. Osmanlı’ya 130 yıl başkentlik yapmış bir kent olmasının yanı sıra tarihi ve turizm değerleri ile büyük bir göç ve güç merkezi Bursa, yeni dönemine koşuyor. Ak Parti’nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı 31 Mart yerel seçim belediye başkan adayları tanıtım toplantısı sonrası güçlü bir seçim programı devreye girdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş hem iktidar hem ittifak adayı olarak tüm ilçe belediye başkanları ile seçime hazırlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önceki gün ziyareti ile bizlerde sorulamayanları sorabilme fırsatı bulduk. Bursa’nın 3 milyona yaklaşan nüfusunu değerlendirdiklerinde gençler olmaksızın bir projeden bahsedemeyeceklerini ifade eden Aktaş, “Bursa’nın sürekli bir turizm kenti olacağını ifade ediyorum. Elbette tarihsel ve doğal dokunun ötesinde sağlık turizmini de unutmamamız gerekiyor. Ancak hepimizin atladığı en büyük turizmi eğitim alanında yaşıyoruz. Bursa’da on binlerce gencimiz okuyor. Sadece Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gençlere değil, Dünya’nın her yerinden gence ev sahipliği yapıyoruz. İnanıyoruz ki, sanayi ve diğer yatırımlarla Bursa’nın gençleşen vizyonu devam edecektir. Bu nedenle gençleri düşünmeden attığımız hiçbir adımımız yok” diyor.

Türkiye’nin gelişimini hızlandırdığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 – 2053 ve 2071 hedeflerinin olduğunu ifade eden Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “biz 2026 hedefine koşuyoruz. 1326 yılından 2026 yılına doğru baktığımızda Bursa’nın 700’ncü yaşını kutlayacağımızı görmekteyiz. Bursa’da Osmangazi ve Orhangazi’nin de büyük devlet törenleri ile yâd edilmeleri gerekiyor. Bursa’nın 130 yıllık tarihi başkentliği kadar ilim ve bilim camiasına kattıkları da önemli. Bursa’nın 2035 yılında merkez nüfusunun 4 milyonu aşacağını da hesapladığımızda yatırımlarımızı ve hedeflerimizi daha bilimsel değerlere göre planlamak zorundayız. Ve tüm bu hedefleri uygularken herhangi bir aksaklığa geçit veremeyiz. Bursa’nın mazereti olamaz. Bursa’nın kaybetme şansı yok. Bursa’nın kaybedilme şansı yok” diyerek kent adına mazeretlere sığınmayacaklarını ifade etti.

Ak Parti adına önemli değerleri barındırdıklarını ve de geleceği inşa ettiklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hem sempatik kişiliği hem de dik duruşu ile halk nezdinde kısa sürede değer buldu. Yerel seçim sürecinde başarılı bir saha çalışması ile popülerliğini arttırması beklenen Aktaş’ın vizyon projelerini önümüzde ki haftalarda açıklaması bekleniyor.

Dündar, “tarih yazmaya devam edeceğiz”

Ak Parti’nin en büyük koltuk çekişmelerine sahne olduğu ilçelerinden birisi de Osmangazi. Öyle ki, 20’den fazla aday adayının olduğu ilçede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bursa Milletvekillerinin çoğunluğunun desteği ile yeniden aday gösterilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a hem aday tanıtım toplantısında hem de Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı programında teveccüh yüksekti.

Osmangazi’de tarih yazmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, çıraklık döneminde Osmangazi’nin tarihi borçlarını ödedi. Kalfalık döneminde Panorama 1326 ile zirve yaptığı tarihi restorasyonları hayata geçirerek Osmangazi’yi adeta bir Dünya’ya tanıttı. Ustalık döneminde de tarih yazacak projelerle kenti yöneteceklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “elbette tarihe başkentlik yapan bir kentte tarih yazmaya devam edeceğiz. Osmangazi bize güveniyor biz Osmangazi’ye güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzünü yere düşürmeyeceğiz” diyerek rakiplerine başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.