Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Marka Projesi 1 Yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 00:00

Bursa turizmi açısından önemli bir proje olan ve gerçek anlamda Bursa’nın dünyaya  açılan kapısı olarak nitelendirilen Panorama 1326 Fetih Müzesi önceki gün açılışının 1 yılını kutladı.

Hatırlanacağı üzere geçen sene 15 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açılışı gerçekleştirilmişti. Açılış  öncesi ve sonrasında  yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin akınına uğrayan Fetih Müzesi aynı zamanda ziyaret eden kamu görevlileri ve  siyasiler tarafından da övgü dolu sözlerle bu projenin Bursa’ya ayrı bir değer kattığını ve projenin mimarı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da vizyon projesi nedeniyle  tebrik ettiklerine şahit olduk.

Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin temeli 15 Eylül 2015’te atıldı. 45 Milyon TL’ye mal olan müze, 4.500 metre kare inşaat alanına ve 8.388 metre kare de kullanım alanına sahiptir.

Dünyanın tam panoramik en büyük müze özelliğine sahip olan proje, ana tema canlandırma salonu, sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümlerden oluşuyor.

 Ekolojik mimarlık anlayışının gerekliliklerini de barındıran müze, Enerji Verimliliği ilkesine göre Yeşil Bina formunda inşa edilmiş olup, 360 derece dairesel döngü içerisinde fetih gününü resmediyor.

Osmanlının kuruluş felsefesini anlatan müze, Bursa’nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğu, bilimsel belgeler  ile hem eğitime katkıda bulunuyor hem de Bursa’nın tarihi değerini arttıracak izlenimlerle  yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Müze’nin  ilk ziyarete açılış tarihi 1 Kasım 2019 oldu. O tarihten itibaren adeta ziyaretçi akınına uğrayan müze her gün yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Şu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bursa Türkiye’de turizm açısından çok önemli bir konumdadır. Denizi ile,  yeşili ile, kültürü ile, Uludağ’ı ile, termal turizmi ve daha nice güzellikleri ile ilgi çeken bir şehir.

Panorama 1326 Fetih Müzesi de Bursa’nın turizme açılan en önemli ve bir başka kapısı oldu. Osmanlı’nın kuruluşunda başkentlik yapan kadim şehir Bursa, tarih turizmi ile de adından söz ettiriyor. Bu bağlamda bu dev mimari eserin hem Bursa’ya hem de bu topraklara büyük bir katkı sunduğu aşikardır.

İçine girildiğinde resmen o günkü tarihi gözler önüne seren müze, 1 yılı geride bıraktı. Önceki gün Başkan Mustafa Dündar, müzeye gelen vatandaşlarla ve her zaman müzeyi ilgiyle ziyaret eden çocuklarla birlikte 1. yaş pastasını keserek kutladı.

Başkan Dündar’ın vizyon projesi olan, Bursa’nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı ‘Panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi’nin açılışının 1. yıldönümü dolayısıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi. Başkan Dündar, müzenin gösteri alanında ziyaretçilerle bir araya gelerek, müze için özel olarak hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesti. Müzeye gelen vatandaşlar, kılıç kalkan gösterisi izlerken, aynı zamanda dev bina içindeki sergileri gezme fırsatı buldu.

Bu bağlamda bugüne kadar 110 ülkeden 750 binden fazla kişinin ziyaret ettiği  müze, kısa sürede Bursa’da gezilmesi gereken yerler listesinde de ilk sırayı almış.

Ziyaretçilerle birlikte müzenin 1. yaş pastası kesilirken başkanın  gururu ve mutluluğu yüzünden okunuyordu. Başkan ekibiyle birlikte güzel bir projeye imza atmış, gerek yöneticilerden gerekse ziyaretçilerden tam not almış, böyle bir tablonun sonucunda mutlu olmak en tabii hakkıdır…

Bursa’nın turizmine ve tanıtımına önemli bir katkı sunan müzenin Bursa’ya bu anlamda ciddi bir katkısı olduğu gözlerden kaçmıyor.

Bu anlamda Bursa’nın tarihi dokusuyla özdeşleşen bu yapıda emeği geçen herkesi ve her kesimi kutluyor, geçmişi geleceğe taşıyan yeni vizyon projelerin yapılması umuduyla…

Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.