Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın kadınları

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 00:00

Bursa kadın girişimcileriyle anıldı her dönemde. Tekstilde, kimyasal maddelerde, otomotivde, tarımda, mimarlıkta, tıp alanında, bilişimde, bebe konfeksiyonunda, zeytincilikte, mobilyada ve özel üretimlerde hep kadınlarımız var.  Türkiye’nin kömür sektöründe faaliyet gösteren tek kadın girişimcisi de yine bir Bursalı…

Ara elemanları, yöneticileri ve mavi yakalı kadınları da unutmayalım. Altıncı hislerini kullanan kadınlarımızın bugünkü konumlarını yasalarla belirleyen ulusal liderimiz, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlü bakışı her şeyi sağlayan. Açılan yoldan yürüyen kadınlarımızın el attığı sektörlerden birisi de lojistik. Çağın olmazsa olmazlarından.

Türkiye’de kadın istihdamının yeterli olmadığını biliyoruz. Yemek, çocuk, temizlik, alışveriş ve evin erkeğine rahatlık sağlama görevlerinin yanına bir de işi ekleyen kadınları başımızın üzerinde taşımamız gerek. Beklemeyen, eğitim alan, aldığı eğitimin hakkını veren kadınlarımız

Dünya şairimiz Nazım Hikmet’in anlattığı gibi;

“Ve kadınlar, 
bizim kadınlarımız: 
korkunç ve mübarek elleri, 
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle 
anamız, avradımız, yârimiz 
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen 
ve soframızdaki yeri 
öküzümüzden sonra gelen 
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız 
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki 
ve karasabana koşulan 
ve ağıllarda 
ışıltısında yere saplı bıçakların 
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan 
kadınlar, 
bizim kadınlarımız…

Yaşama renk katan, emek veren, aşkla sarılan kadınlarımızın ufkunu karartanlara, bir daha çıkmamak üzere evlere kapatmak isteyenlere inat; elini attığı her işten yüzünün akıyla çıkan Bursalı kadınlarımız var. Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilmek için harekete geçen, başaran kadın girişimcilerimiz… Oya Coşkunöz, Fatma Durmaz Yılbirlik, Livza Yılbirlik Yılmaz, Emine Örnek, Fatma Belgin Gökçe, Ayşegül Orhan, Nurcan Özdemir, Sena Kaleli, Aslı Türkün Karaçor, Berna Altınsoy, Ceylin Erbak, Duygu Ispalar, Elif Doğrusoy, Yıldız Mert, Canan Sönmez Canik, Veda Girgin Eroğlu, Emsal Çoban, Miray Etkeser, Neşe Yıldırım ve daha onlarca isim yazabiliriz. Kadının olduğu yerde her zaman bereket vardır, başarı vardır, nezaket vardır, huzur vardır ve medeniyet orada yaşar.

DHL Bursa’da bir kadın

Türkiye’nin genç sektörlerinden biri olan lojistikte artık DHL Bursa Bölge Müdürü de bir kadın artık; Tülay Gül…

Sektöre yıllarını vermiş, başarılarıyla göz dolduruyor. Gül’ün verdiği bilgiye göre; DHL, dünya çapında önde gelen posta ve lojistik şirketi Deutsche Post, DHL Group’un bir parçası ve DHL Express, DHL Parsel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, DHL Freight ve DHL Supply Chain iş birimlerini kapsıyor.

DHL, şirketin üç kurucusunun soyadlarının baş harflerinden oluşuyor; Adrian Dalsey, Larry Hillblom ve Robert Lynn. 1969’da, dünya henüz Neil Armstrong'un ayın üzerindeki ilk adımlarını şaşkınlıkla izledikten sadece aylar sonra üç ortak dünyanın iş yapma biçiminde derin etkisi olacak başka bir küçük adım atmış. Kurucular, kişisel olarak San Fransisco’dan Honolulu’ya uçakla evrak yollamaya başlayarak, geminin kargosunun gümrük işlemlerine geminin fiili gelişinden önce başlanmasını sağladılar ve limanda bekleme süresini kısalttılar. Müşteriler için inanılmaz bir kolaylıktı ve işler sürekli büyüdü ve bugün dünyanın dev şirketi haline geldiler. DHL, 170 ülkede 16 bin çalışanıyla işleri kolaylaştırıyor. DHL Express, acil doküman ve malları 220’den fazla ülkeye ve bölgeye güvenilir ve dakik olarak kapıdan kapıya taşıyor. DHL Global Forwarding, müşterilerin çok yönlü lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor.

DHL Tedarik Zinciri sözleşmeli lojistikte pazarın lideri. Depolama, ulaşım yönetimi ve katma değerli hizmetler ve kurumsal bilgi ve iletişim yönetimini yerine getiriyor.

Anlayacağınız kadınlarla işler çok daha mükemmel büyüyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.