Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları ödülleri sahiplerini buldu

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’ne değer görülen isimler açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları ödülleri sahiplerini buldu

Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2016” sahipleri belli oldu. Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Neslihan Sam, Doç, Dr. Tülin Vural Aslan, Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, eserler üzerindeki son değerlendirmesini yaparak ödüle layık bulunan isimleri açıkladı. Seçici kurul tarafından yapılan açıklamada, “Eser sahiplerinin isimleri kapatılmış olarak yapılan puanlamalar sonucunda başarı ödülleri belirlenmiştir” denildi.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü, kabul edilmiş doktora tezi, kabul edilmiş yüksek lisans tezi ve akademi dışı alan olmak üzere üç kategoride verildi. Buna göre doktora kategorisinde Şermin Çakıcı, yüksek lisans kategorisinde Damla Çinici, akademi dışı kategoride Fehmi Enginalp aldı.

Üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride Şermin Çakıcı, “Bursa’daki Koruma Faaliyetlerinin Koruma Kurul Kararları Odaklı Değerlendirilmesi (1955-2012)” başlıklı doktora tezi, ilgili kurumların konuya ilişkin çaba ve uygulamalarına koruma kurulları kararları açısından eleştirel bir ışık tuttuğu ve bilimsel seçenekler geliştirdiği için başarı ödülüne değer görüldü. Üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride Damla Çinici’ye ait “Türkiye Cumhuriyeti Mimarlığının Modernleşme Sürecinde Mimar Gulio Mongeri: Bursa Çelik Palas Oteli ve Kaplıcası” başlıklı tez; kentin sosyal, kültürel tarihinde seçkin bir yeri bulunan yapıya ve mimarı Mongeri’ye yetkinlikle dikkat çektiği için başarı ödüle verildi. Akademi dışı alandaki kategoride de Fehmi Enginalp’a ait “Sürgünlerin Güzel Başkenti” başlıklı çalışma, kentin tarihsel ve kültürel geçmişine farklı bir açıdan yaklaşmayı denediği için başarı ödülü alan yapıtlar arasında yer aldı.

Üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik kategoride de Kamil Kellecioğlu’na ait “Bursa Koşullarında Yetiştirilen Santa Maria Armut Çeşidinin Hasat Olgunluk Zamanının Saptanması” başlıklı tez, bu armut türü üreticilerinin önemli bir sorununa çözüm geliştirdiği için jüri özel ödülü verildi.

Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu’nun “Başarı” ödülü verdiği yapıtların sahiplerine 4’er bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca başarı ödülüne ve jüri özel ödülüne değer görülen eserler kitap olarak basılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.