Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Zabıtası Gıda Denetimlerini Artırdı

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor.Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren işyerlerini mercek altına alan Yıldırım Belediyesi, 2016 yılının...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Zabıtası Gıda Denetimlerini Artırdı
Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor.
Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren işyerlerini mercek altına alan Yıldırım Belediyesi, 2016 yılının ilk dört ayında bin 89 iş yerine uygunluk, ihtar, idari yaptırım ve durum tespiti işlemleri yaptı. 367 gayrisıhhi, 255 sıhhi işyerinde denetimlerini yapan zabıta ekipleri, vatandaşların şikayetlerinin de değerlendirmeye alındığı denetimlerde huzuru ve sağlığı bozan her türlü engeli ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.
Bakkal, market, kuruyemişçi, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, pazar, berber, kuaför, seyyar satıcı ile inşaat ve hafriyat konularında toplam 816 işyerinde sağlığa, çevre ve gürültü kirliliğine, temizliğe ve ruhsata uygunluk kontrollerini yapan Yıldırım Zabıtası, ilçede kurulan pazar yerlerinde faaliyet gösteren pazarcılara da 576 adet denetim formu düzenledi. Ekipler ayrıca kafe, lokanta, pastane gibi dışarıda masası bulunan işletmelerin kaldırım işgalini de önlüyor. Belediyeye elektronik posta ve telefon yoluyla gelen şikayetleri de değerlendiren Yıldırım Zabıtası, 2016 yılının ilk 4 ayında gelen bin şikayeti değerlendirmeye aldı. Sıralamada inşaat ve tadilat gürültü ve çevre kirliliği ile seyyar satıcı ve dilencilerin başı çektiği şikayetlere hızlı dönüş yapan Belediye ekipleri, 39 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefetten zabıt tuttu.
Yıldırım Belediyesi’nin 7 gün 24 saat görev yapan Çağrı Merkezi’nin 444 16 02 numaralı telefonunu arayan, ya da Facebook ve Twitter’daki ‘Yıldırım Çözüm Merkezi’ne mesaj yoluyla başvuran vatandaşların şikayetleri Yıldırım Zabıtası tarafından anında değerlendiriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.