Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeni Anayasa halkın dediği gibi olacak"

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, “Yeni anayasa ve başkanlık sistemi halkın dediği gibi olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Yeni Anayasa halkın dediği gibi olacak"

Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Merinos AKKM’de düzenlenen “Teşkilat Vekilleriyle Buluşuyor” programında konuştu. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın yanı sıra teşkilat üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Birkan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında yapılmak istenen çarpıtmalara vatandaşın ve AK Partililerin fırsat vermediğini hatırlatan Birkan, “Yeni anayasa ve başkanlık sitemi konularında hepinizin ve hepimizin birtakım bilgisi ve altyapısı olduğu kanaatindeyim. Aslında bu durum oldukça önem arz ediyor. Malum şu an kamuoyunda bu konuyla alakalı bir dezenformasyon yapılıyor. Bu salonu dolduran, bizlerin samimiyetine inanan ve bizi yıllardır tek başımıza iktidar yapan milyonlarca vatandaşımız, bu algı yönetimi tuzağına, işte bu bilgi birikimi ve altyapı sayesinde düşmüyor ve kandırılamıyor. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Yeni anayasanın yapılması ve başkanlık sisteminin hayata geçmesiyle, ülkedeki istikrar ortamında sürekliliğinin sağlanacağını dikkat çeken Birkan, “Pazar günü seçim oldu mu, pazartesi günü ülkeyi kimin yöneteceğinin belli olması gerekiyor. Çok şükür ki ülkemiz son 14 yılda bu gibi problemleri yaşamadı ve inşallah gelecekte de yaşamayacaktır. Bunun için AK kadrolar olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmayı da sürdüreceğiz. Ülkedeki refahın, istikrarın ve huzur ortamının sürekliliğinin sağlaması adına başkanlık sistemi ve yeni anayasa önemli bir eşik olarak görülebilir. Bu eşiğin atlanması, ülkemizde olumlu anlamda yaşanan gelişmeleri hızla artıracak, geliştirecek ve bunları sağlamlaştıracaktır kanaatini taşıyorum” dedi.

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunda, vatandaş ne derse ve ne isterse onun hayata geçirileceğine vurgu yapan Birkan, “Dilimiz döndüğünce ve bilgimiz yettiğince sizlere başkanlık sistemi ile yeni anayasayı anlatacağız; ta ki bu konu hakkında vatandaşlarımızın aklında şüphe oluşturacak bir soru kalmayana kadar. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi nedir diye bakarsak; yeni anayasa benim dediğim gibidir veya başkanlık sistemi benim dediğim gibidir diye bir söylemde bulunamam. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki yeni anayasa ve başkanlık sistemi sizin dediğiniz gibi, sizin istediğiniz gibi olacaktır. AK Parti iktidarında biz hep ‘halk ne diyorsa o olacaktır’ dedik ve inşallah öyle de olacak” ifadelerini kullandı.

Terör olaylarını da değerlendiren Birkan, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde, bölücü terör örgütü başta olmak üzere ki birçok terör örgütü var biliyorsunuz. Hatta alfabede harf kalmadı. Türkiye düşmanları tek bir isim altında birleşip her taraftan ülkemize saldırıyorlar. Ben bu saldırılara karşı cansiperane mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize kolaylıklar, şehitlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yakınlarına da sabr-ı cemil dilerim. Bütün bu terör örgütlerinin birleşmesine, bütün saldırılara rağmen bize zarar veremiyorlar, birliğimizi bütünlüğümüzü bozamıyorlar, ülkemizin ekonomisini sekteye uğratamıyorlar. Elhamdülillah ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Bu büyüme de sizlerin sayesinde oluyor. Ben geçtiğimiz hafta sonu Dubai’deydim. Bu Dubai’den de görünüyor. Kimle konuştuysak, kiminle sohbet ettiysek, herkes Türkiye’ye gıptayla, hayranlıkla bakıyor. Çünkü Türkiye son 15 yıldır bir efsane; AK Parti iktidarıyla. Bu efsaneyi sadece milletvekilleri veya bakanlar değil, bu efsanenin asıl kahramanları sizlersiniz. Göstermiş olduğunuz bu duyarlılık, profesyonellilik ve ciddi disiplinli çalışmadan dolayı başta ilçe başkanımızın şahsında hepinizi tebrik ediyorum.”

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve teşkilat üyeleri Birkan’a çiçek takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.