Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ’da mart sonunda kar sevinci

Kış turizminin gözbebeği Uludağ’da ekonomi zirvesi öncesi yağan kar otelcileri sevindirirken, tatilciler zirveye akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ’da mart sonunda kar sevinci

Uludağ’da 25-26 Mart tarihlerinde yapılacak ekonomi zirvesi öncesinde yağan kar işletmecileri ve tatilcileri memnun etti. Bu sezonun geçen senelere nazaran biraz daha sıcak geçmesinden dolayı Uludağ’a fazla kar yağmamıştı. Geçtiğimiz günlerde sıcak havalardan dolayı kar kalmayan pistler, birkaç gündür yağan karla yeniden canlandı. Hafta sonunu fırsat bilerek Uludağ’a çıkan tatilciler, yoğun sise rağmen kayak yapmanın tadını çıkarttı. Bazı acemi kayakçılar ise düşe kalka kayarak renkli görüntüler oluşturdu.

KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETRE
Uludağ’da birkaç gündür devam eden kar sebebiyle kalınlık 30 santimetreye ulaştı. Pistlerin yeniden beyaza büründüğü Uludağ’da sıcaklık ise sıfır derece.
Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri pistlerde güvenliği sağlıyor. Kayakçıların kullandığı pistlerde kızak yapanlara izin vermeyen ekipler, vatandaşları sık sık ikaz ediyor. Kayıp, mahsur kalma, kayak yaralanması gibi olaylara anında müdahale eden ekipler vatandaşların takdirini kazanıyor.

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİNE HAZIR
Öte yandan Uludağ’da birinci oteller bölgesindeki işletmelerin çoğu kapandı. Sadece bir otelin açık olduğu bölgede 25-26 Mart tarihlerinde yapılacak ekonomi zirvesinin hazırlıkları sürüyor. Otelin birkaç gün içinde hazır olacağı öğrenildi. İkinci oteller bölgesinde ise işletmelerin neredeyse tamamı açık. Bölgedeki otellerin, ekonomi zirvesinden sonra yavaş yavaş kapanması bekleniyor. Otel görevlileri, bu yılın geçen seneye göre biraz durgun olduğunu söyledi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.