Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi'nden Ankara çıkarması

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam'dan oluşan heyet Ankara temasları sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi'nden Ankara çıkarması

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de katıldığı ilk ziyaretini TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a gerçekleştiren üniversite yönetimi, Meclis Başkanı Kahraman’ a Uludağ Üniversitesi’ nin yeni vizyonu ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan üniversite heyeti, bu yıl temeli atılacak projeler hakkında Bakan Elvan ile istişare ettiler. Son olarak YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü makamında ziyaret eden heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

“ÜNİVERSİTEMİZİN LOBİSİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gerçekleştirdikleri Ankara ziyaretinde Uludağ Üniversitesi’ nin yürüttüğü projeler ve önümüzdeki dönemde atacağı adımlar hakkında bilgilendirme yaptıklarını açıkladı.

2016 yılında temelini atacakları öncelikli 4 proje olduğunu hatırlatan Rektör Yusuf Ulcay; “Kalkınma Bakanlığı tarafından bütçesi onaylanan Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi, Merkezi Derslikler, Rektörlük ve Kütüphane projeleri için Sayın Bakan Lütfü Elvan’ a teşekkürlerimizi sunduk ve projelerimizin nakit akışı hakkında istişarelerde bulunduk. Uludağ Üniversitesi’ nin 3. Nesil Üniversite vizyonunu paylaştığımız TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ ı da üniversitemize davet ettik. İnşallah yeni akademik yılda kendisini Uludağ Üniversitesi’ nde misafir ederek düzenleyeceğimiz konferansta Sayın Meclis Başkanımızı akademik camiamız ve öğrencilerimizle buluşturacağız” dedi.

YTB Başkanı Sayın Doç. Dr. Kudret Bülbül’le de Türkiye’de ve üniversitemizde öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik ortak projeler gerçekleştirme konusunu değerlendirdiklerini kaydeden Ulcay: “Türkiye’de eğitim alacak tüm yabancı öğrencilerin Türkçe öğretimi için YTB aracılığı ile ULUTÖMER’ in kullanılması ve birlikte yapacağımız çalışmaları takip etmek üzere de bir koordinatör atanmasını ele aldık. Bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri nedeniyle Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Kalkınma Bakanımız ve Yurtdışı Sayın YTB Başkanımız ile birlikte, AK Parti Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin’ e teşekkürlerimi sunuyorum. Uludağ Üniversitesi’ nin lobisini daha da güçlendirerek hem üniversitemizin hem de Bursa’ nın kazanması için elimizden gelen çabayı göstermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.