Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sinema sanattır, gençler"

Tan Okulları öğrencileri, sinemacı ve tiyatrocularla buluştu. Liseliler, İnSanat Derneği Başkanı Suat Oktay Şenocak ile birlikte Atölye 16mm Koordinatörü İsmail Dalgıç, derneğin Koordinatörü İlyas Sarı ve üyesi görüntü yönetmeni Serdar Güven’le bir araya geldiler. Gençlere oyunculuk hakkında bilgiler veren sanatçılar, tiyatronun önemi anlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Sinema sanattır, gençler"

Haber: Bilal KAYAALTI

Bursa’nın yetiştirdiği yönetmen, sinemacı ve gazeteci Suat Oktay Şenocak, böyle bir etkinlikte gençlerle bir araya geldikleri için kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Sinema ve tiyatronun insana her gün yeni şeyler kattığını öğrencilerle paylaşan Şenocak, "Oyunculuk çok güzel bir şey. Gerçekten gönül vermek gerekiyor. Nasıl ki, hayatta her gün yeni bir şeyler öğreniyorsak tiyatroda da sürekli bir şeyler öğreniyorsunuz. Yani öğrenmenin sonu yok. Tiyatroda eğitim önemli ama insan yine de kendini geliştirebilir. Sadece tiyatro değil, heykel, resim ve müzik gibi sanatın farklı alanlarda da bu gelişimini gösterebilir" diye konuştu.

TİYATROYA İNANIN

Tiyatro hakkında tavsiyelerde bulunup, onlara önemli ipuçları da veren İnSanat Dernek Başkanı Suat Oktay Şenocak, "Tiyatro, gerçekten tiyatro yapmak için mi yoksa herhangi bir dizi ya da filmde rol almak için bir 'sıçrama tahtası' olarak mı görülüyor? Öncelikle buna karar vermek lazım. Her şeyden de önemlisi tiyatroya gerçekten inanmak gerek. Bunun da ötesinde oyuncunun 'Ben tiyatro oyuncusu olacağım' diyebilmeli ve buna inanmalı" ifadesini kullandı. Okulun İngilizce Bölümü sorumlusu öğretmen Zahra Demirci'nin organize ettiği etkinlikte "İngilizce Sinema Kulübü" öğrencileri, sinema konusunda merak ettiklerini konuklarına sorma fırsatı buldu. Etkinlikte ayrıca Atölye 16mm'de çekilen Arkadaş ve simitçi filmleri ilgiyle izlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.