Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seri katil, Gemlikli çıktı

İstanbul Tuzla da öldürülen Tarih Öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın katili Atalay Filiz’in Gemlikli olduğu öğrenildi. Gemlik'in adı daha önce de Daha önce de Gemlikli seri katil Yiğit Bekçe ile gündeme gelmişti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Seri katil, Gemlikli çıktı

İstanbul Tuzla da öldürülen Tarih Öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın katili Atalay Filiz’in Gemlikli olduğu öğrenildi. Gemlik'in adı daha önce de Daha önce de Gemlikli seri katil Yiğit Bekçe ile gündeme gelmişti.
Gemlikli emekli öğretmen, Şehit Cemal İlkokulu eski Müdürü O. Filiz’in torunu olduğu öğrenilen Atalay Filiz’in babası İlhan Filiz, Hava Kuvvetleri Komutanlığında albay rütbesiyle emekli oldu.
Daha sonra ise Türk Hava Yollarında pilotluk yaptığı öğrenildi.
Gemlik Körfez'de yer alan habere göre, İlhan Filiz’in oğlu Atalay Filiz’in Galatasaray lisesini başarı ile bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesinden ayrıldığı biliniyor.
Atalay Filiz’in Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın Tübitak da çalışan oğlu Göktuğ Demiraslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı öldürmekten aranıyordu.
Filiz’in izine bu cinayetten 4 ay sonra Portekiz’in başşehri Lizbon da rastlandı.
Atalay Filiz’in Furkan Altın adlı sahte pasaportla Türkiye’ye girdiği ve Tuzla da bir çay bahçesinde çalıştığı sırada, işyeri sahibinin evinin altındaki küçük dairede oturduğu ve cinayeti burada planladığı ortaya çıktı. Kaybolan Fatma Kayıkçı’nın cesedi bir gün sonra bir ağacın altında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu.
MOBESE kayıtlarında Tarih Öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın ortadan kaybolmasından sonra Atalay Filiz’in bir bavulla evden çıkarken kayıtlarına rastlandı.
Filiz’in daha önce de Rus sevgilisi Olga Seregina’nın 3 yıldır kayıp olmasından da bir cinayete kurban gittiğinden şüpheleniliyor.
Gemlik kökenli bir gencin Türkiye’yi sarsacak bir cinayet olayına daha karışması ilçede de üzüntüye neden oldu.
Daha önce de Türkiye Gemlikli seri katil Yiğit Bekçe ile gündeme gelmişti.

KAYNARCA HATTI İNCELEMEDE
Habertürk'ün haberine göre, zanlının araç kiralama ihtimaline karşı şirketler incelendi ancak bu yönde bir işlemin yapılmadığı anlaşıldı. Zanlının, 2 ayrı telefon kullandığını, bunların “patates hat” olarak isimlendirilen ve başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak alınan hatlardan olduğunu belirleyen polis, kayıtları da mercek altına aldı. Buna göre eski marka telefonla kullanılan hat S.Ç. adlı kişiye aitti. Bu telefonu herkes biliyordu. Ancak kullandığı akıllı telefonu ise kimse görmemişti. Bu da bir kadının üzerineydi. Telefon kayıtlarına göre Atalay Filiz, öldürdüğü Fatma Kayıkçı ile sadece 2 kez telefonda görüşmüştü. Akıllı telefonla anlık iletişim uygulaması “WhatsApp” kullanan zanlının, bu şekilde kimlerle yazıştığı tespit etmeye çalışılıyor.

'KATİLİ GÖRDÜM' DEDİ POLİS ALARMA GEÇTİ
Atalay Filiz’le ilgili son ihbar, İstanbul polisini alarma geçirdi. Polise başvurup, "televizyonda ve gazetelerde fotoğraflarını gördüğüm kişi Eyüp’te yolda yürüyor" diye konuşunca, söz konusu adrese çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. İhbarcının belirttiği adresin en yakınında bulunan trafik polisi, ihbarcının bahsettiği kişiyi gördü. Kimlik kontrolü ve diğer tetkilerde bu kişinin Atalay Filiz olmadığı anlaşıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.