Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sen De GÜÇ KAT!

Güç kat dezavantajlı kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Gülay Çelenk Bursa Habere konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 02:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 02:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sen De GÜÇ KAT!

2014 yılında kurulan güç kat derneği  şiddet gören kadınları hayata yeniden kazandırmak için gerek psikolojik gerekse iş konusunda destek olarak yeniden mutlu bir hayatın kapılarını açarken dernek başkanı Gülay Çelenk ve yönetimdeki diğer özverili üyeler kendi imkanları dahilinde ve hayırsever insanların destekleriyle daha fazla mağdur kadının yanında olmayı hedefliyor.

 

 HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK

Balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz

Kadınlarımızın çoğunluğunun iş tecrübesi olmamış. 
Küçük çocukları olanları evde yapabilecekleri işlere yönlendiriyoruz. 
Bu noktada dernek başkan yardımcımız Meral Yıldız’dan destek alıyoruz. Kendisi tekstilci Kızım Çeyizin sahibi onun aracılığı ve topladığımız bağışlarla  ikinci el sanayi tipi dikiş makineleri alıp bu kadınlarımıza veriyoruz. 
Dikiş öğretip evlerinde fason iş yaparak para kazanmalarını sağlıyoruz. 
Böylece hem evde olup çocuklarına zaman ayırıp hem de geçiniyorlar bizde yetemedikleri yerde destek oluyoruz. Bizim amacımız balık vermektense olta vererek balık tutmalarını sağlamak. 
Kadın isterse başaramayacağı hiç bir iş yoktur. Yeter ki isteyelim.

Yapabildiğimiz bu

Şu an için ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye erzak kıyafet ve okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Fakat çok daha fazla şey yapmayı arzu ediyoruz ifadesini kullanan Güç Kat Dernek başkanı Gülay Çelenk bizim esas amacımız insanlara sadece balık vermek değil onlara olta vererek balık tutmayı öğrenmek ifadesini kullandı.


Dernek yerimiz yok

Kurulalı 2 sene olmasına rağmen hala dernek yerlerinin olmadığını belirten çelenk bununla alakalı olarak belediye başkanlarıyla görüştüklerini ve en kısa sürede kendilerine  bir yer tahsis edilmesini beklediklerini belirtirken şuan arkadaşlarımızın iş yerlerinde görüşüyoruz ve bizim açımızdan zor oluyor ifadesini kullandı.

Özel yaşam koçluğu

Bu kadınlarımız ve çocuklarımız için bir proje hazırladık altı aylık bir proje
Sığınma evlerinde çıkan kadınlara ve çocuklarına psikolojik destek verilecek 17 psikolog. Yaşam koçu. Kişisel gelişim nlp uzmanı ve pedagoglarla birebir rehabilitasyon hizmeti verilecek. Ayda bir kere sinema veya tiyatroya. Ayda bir kere de kültür gezilerine götürerek sosyalleşmeleri sağlanacak. Hedefimiz onları bizim desteğimizle normal hayata geçirmek.

Bu projemizde Uludağ Üniversitesinden hocala,. Dört Çelik Çocuk Hastanesi ve Büyükşehir Belediyesi de iştirakçi olarak bize destek vermektedirler.

Kadınlar güçlüdür

Kadınlar çok güçlüdür ve kendi ayakları üzerinde durmayı başarmalıdır. Biz bu konuda sürekli bir şeyler vererek onlara muhtaç hissi uyandırmak yerine üretken  kadınlar ve iş hayatında başarılı kadınlar olsun ve kimseye minnet etmeden hayatlarını kazansınlar istiyoruz. Bu bağlamda da hayırsever işverenlerle görüşüp iş imkanı sağlıyoruz diye belirten Gülay Çelenk halk eğitimle ortak çalışma yaparak bilgisayar ve yabancı dil konularıyla alakalı eğitimler vermeyi hedefliyoruz ifadesini kullandı.

Güç kat 
Dezavantajlı kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 
Gsm: 0 555 203 10 27
dernekguckat@gmail.com
Facebook/guckat

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.