Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehzade Mustafa Türbesi'ne ziyaretçi akını

Muhteşem Yüzyıl dizisinin ardından Şehzade Mustafa'nın da türbesinin bulunduğu, Bursa'daki Topkapı ünvanıyla bilinen Muradiye Külliyesi'ni geçen yıl 1 milyon 244 bin kişi ziyaret etti. Bursa'daki 6 Osmanlı Padişahı'nın bulunduğu türbeleri ise bir yılda 2 milyondan kişi ziyaret etti. Bursa'daki 9 ünlü müze ise 500 bin misafirini ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehzade Mustafa Türbesi'ne ziyaretçi akını

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ayağa kaldırdığı tarihi eserlerle birlikte türbe ve müzeler ziyaretçi akınına uğradı. Bir yıl içerisinde Bursa’nın Topkapısı olan Muradiye Külliyesi 1 milyon 244 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 milyona restore edilen Muradiye Külliyesi’nde, Muradiye Camii, hamam, medrese, imaret ve sonraki yıllarda yaptırılmış 12 türbe bulunuyor. Muradiye Külliyesi, Semerkant’taki Şah Zinde ve İstanbul'daki Eyüp Sultan ile birlikte, Türk İslam dünyasının sayılı türbe topluluklarından bir tanesi olarak biliniyor.

Sultan 2. Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan Muradiye Külliyesi, Fatih Sultan Mehmed'den itibaren 100 yılı aşkın bir dönem içinde peyderpey yaptırılan 12 adet türbeden oluşuyor. Külliyede Fatih Sultan Mehmed'in annesi Hüma Hatun (Hatuniye), II. Murad'ın oğlu şehzade Alaaddin, şehzade Ahmet, Fatih'in oğlu şehzade Mustafa, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu şehzade Mustafa, Sultan II. Bayezid'in eşi Şirin Hatun, II. Bayezid'in diğer eşi Gülruh Hatun, Fatih Sultan'ın ebesi Ebe Hatun (Gülbahar Hatun), II. Bayezid'in oğlu şehzade Mahmud, II. Bayezid'in gelini Mükrime Hatun, Fatih Sultan'ın eşlerinden Gülşah Hatun ile saraya mensup kimselerin olduğu türbeler bulunuyor

 

YEŞİL TÜRBE DE İLGİ ODAĞI

Muradiye Külliyesi'nden sonra ikinci sırayı 510 bin kişi ile Yeşil Türbe izledi, Tophane'deki Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri 464 bin, 1.Murat Türbesi 57 bin, Yıldırım Beyazıt Türbesi 33 bin, Üftade Tekkesi ise 31 bin kişiyi ağırladı.

 

KARAGÖZ MÜZESİ BİRİNCİ SIRADA

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nie ait müze ve merkezler arasında ise Karagöz Müzesi son bir yılda 108 bin ziyaretçi ile ilk sırada yer aldı. Bilim Teknoloji Merkezi 87 bin kişi ile ikinci ilgi odağı oldu. Cumalıkızık Müzesi 81 bin, Kent Müzesi 59 bin, Merinos Sanayi Müzesi 50 bin, Merinos Tekstil Müzesi 49 bin, Bursa Göç Tarihi Müzesi 48 bin, Hünkar Köşkü 38 bin, Merinos Enerji Müzesi 29 bin, Arkeopark Açık Hava Müzesi ise yaklaşık 2 bin kişi ağırladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.