Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatçılar Sokağı yenileniyor

Tayyare Kültür Merkezinin yanında bulunan ve 'Sanatçılar Sokağı' olarak bilinen 3. Orhan Sokağı, Osmangazi Belediyesi'nin gerçekleştirdiği zemin yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanatçılar Sokağı yenileniyor

Bursa’nın merkezinde bulunan ve 'Sanatçılar Sokağı' olarak bilinen Orhanbey Mahallesi 3. Orhan Sokağı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte, yoğun yağmura rağmen çalışmanın yapıldığı Sanatçılar Sokağında incelemelerde bulunan Başkan Dündar, bölgenin Bursa’nın merkezi ve en hareketli yerlerinin başında geldiğini söyledi. Dündar, “Tayyare Kültür Merkezinin yanında, Sanatçılar Sokağı olarak bilinen 3. Orhan Sokağı, ressamların, el sanatı ile uğraşan sanatçılarımızın sergi açtığı, buluşup birlikte vakit geçirdikleri bir yer. Aynı zamanda, Bursa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yerlerinden birisi. Uzun zamandır sokak yıpranmıştı. Yenileyip, adına yakışır bir şekilde yeniliyoruz” dedi.

Sokağın, zamanla bozulan kırma granit taş zemininin sökülerek, tabanın betonla düzenlenip üzerine taş kaplama yapıldığını söyleyen Başkan Dündar, “Sokakta yaşayan vatandaşlar ve esnafımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, sokağımızın merdivenleri yenileniyor ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Kent mobilyalarının konulup aydınlatmalarının da tamamlanmasının ardından ‘Sanatçılar Sokağı’ adına yakışır yepyeni bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.

Sanatçılar Sokağının en eski esnaflarından biri olan Hüsnü Taş, yıllardır zeminin bozuk olması sebebiyle insanların yürürken sıkıntı çektiği sokakta gerçekleştirilen çalışmalar için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Sanatçılar Sokakta Aşkana Çiğ Börek ismiyle bir işletmesi olduğunu ifade eden Taş, “Yerlisi olmaktan ve burada yaşamaktan onur duyduğum Bursa, özellikle Osmangazi, gerçekten Türkiye’nin ender güzellikteki yerleşim yerlerinden birisi. Tarihi geçmişine onuruna yakışır şekilde yenilenerek bizlerin hizmetine sunuluyor. Mahalle sakinleri ve esnaf arkadaşlar adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.