Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Restorasyonlar Bursa'daki tarihi tünelleri ortaya çıkardı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmalarında, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların şehre gizlice gıda soktuğu lojistik tünellerini ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Restorasyonlar Bursa'daki tarihi tünelleri ortaya çıkardı

Başkan Altepe, Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları sırasında açığa çıkan tünelleri inceledi. Bursa’nın fethinin Osman Gazi döneminde başladığını ve 23 yıl sürdüğünü, Osman Gazi’nin de bu fethi göremediğini hatırlatan Başkan Altepe, Bizanslıların hayatlarını sürdürmesine yarayan tünellerin 2500 yıl sonra gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla birlikte yeniden ortaya çıktığını ifade etti. Tünellerin şehre dışarıdan rahatlıkla girişlerin yapılabileceği, eşya taşınabilecek genişlikte olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Yaklaşık 3.5 metre genişlikte tüneller var. Bu tünellerle birlikte şehirdekiler rahatlıkla hayatlarını sürdürebildiler. Zindan Kapı restorasyonu bu durumu en net şekliyle ortaya çıkardı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zindan Kapı’daki restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. Asırlar önce inşa edilen surların Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen yenileme çalışmalarıyla birlikte orijinal haline kavuşmaya başladığını belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da hüküm süren medeniyetlerin izlerini birer birer ayağa kaldırıyoruz. Buradaki çalışmalar kapsamında, önünde ve içinde 11 binanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Zindan Kapı’nın kule bölümünde bile bina vardı. Hepsini yıkarak, orijinal yapıyı ortaya çıkardık. İnşallah imalatlar tamamlandığı zaman şehrimiz güzel bir alana daha kavuşacak” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.