Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Ulcay: MYO Mezunlarına daha çok ihtiyaç var

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Yusuf Ulcay, “Ülkemizde bir taraftan işsizlik, diğer taraftan da vasıflı personel açığı var. O yüzden meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezunlarına şu anda dört yıllık fakülte mezunundan çok daha fazla ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Ulcay: MYO Mezunlarına daha çok ihtiyaç var

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı düzenlenen tören ile hizmete açıldı. UÜ Rektörlüğü’nün katkıları ile oluşturulan ve hem öğrencilerin, hem de öğretim görevlilerinin hizmetine sunulan Sağlık Hizmetleri MYO Mikrobiyoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı açıldı. UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, üniversiteye geçişte meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin puanlarının kesilmeye başlamasının ardından insanların meslek yüksekokullarına mesafeli yaklaşmaya başladığını vurguladı. Toplumda bu kadar üniversite mezununa meslek açısından ihtiyacın olmadığına işaret eden Ulcay, “İnsanlarımız keşke okumaya devam etseler. Keşke ikinci ya da üçüncü üniversiteleri okumak için çaba gösterseler. Bir de tabi şöyle bir durum var: Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar mezun ettiği öğrenci sayısı altı milyon iken, şuanda sadece üniversitede okuyan öğrenci sayısı altı milyon sekiz yüz bini buldu. Yani doksan küsur senede mezun edilen öğrenci sayısı hali hazırda okuyor. Peki, bizim bu kadar üniversite mezununa ihtiyacımız var mı? Meslek olarak söylüyorum; yok. İnsanların eğitimli olması açısından elbette var. Ancak şu anda diploma eşittir meslek olarak bakıyoruz. İşte bu yanlış bir anlayış. Bizim ülkemizde bir taraftan işsizlik var, diğer taraftan da vasıflı personel açığı var. O yüzden meslek lisesi ve meslek yüksekokul mezununa şuanda inanın dört yıllık fakülte mezunundan çok daha fazla ihtiyaç var. Bir ülke üretmeden kalkınabilir mi? Üretmek için de kalifiye personel yetiştirmemiz lazım. Meslek yüksekokullarımız da bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilecek bilim ve eğitim yuvalarıdır” dedi.

Uludağ Üniversitesi’nin yeni bir vizyon ile kendisini gelecek 25 yıla hazırladığını aktaran Rektör Ulcay, personele aidiyet duygusu çalışmalarını ve meslek yüksekokulundaki eğitim çıtasını daha yukarılara taşımalarını tavsiye etti. Başarının hemen bir günde gelmeyeceğinin altını çizen Ulcay, “Üniversiteye aidiyet duygusu ile bağlı olursak, ekip ruhu ile birbirimizi destekleyerek çalışmalarımızı yürütürsek başarı da kendiliğinden gelecektir. Belki hemen yarın çok başarılı bir meslek yüksekokulu oluşturamayız. Ancak plan ve program oluşturursak hedeflediğimiz noktaya en kısa sürede gelebiliriz. Konumlamamızı ve hedeflerimizi en yükseğe koymalı ve bu doğrultuda hep birlikte çalışmalıyız. Uludağ Üniversitesi’nin tüm meslek yüksekokullarını öğrencisini geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, bilimsel çalışmalarda adından söz ettiren ve şehre, sanayiye, insana faydalı projeleri hayata geçiren kurumlar haline getirmek için çalışıyoruz. Sizlerin de desteği ve gayreti ile bunu başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, laboratuvaraçılışının ardından 2015-16 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı yüksek onur ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin belgelerinin dağıtım törenine katıldı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.