Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce din adamları örnek olacak

Sosyal projeleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam eden Osmangazi İlçesi Bedir Camii İmam Hatibi Mustafa Basrık, Ramazanın kin, nefret ve hasetlik duygularını çöpe atan ay olduğunu belirterek, “Hocaların ve din görevlilerinin asıl bilmesi gereken tebliğden çok temsil etme vasfına sahip olmayı öğrenmeleridir. Önce din adamları topluma örnek olacaklar. Hz Peygamber’in hayatı bizler için çok güzel bir temsildir, örnektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce din adamları örnek olacak

Haber: Bilal KAYAALTI

Sosyal projeleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam eden Osmangazi İlçesi Bedir Camii İmam Hatibi Mustafa Basrık, Ramazanın kin, nefret ve hasetlik duygularını çöpe atan ay olduğunu belirterek,  “Hocaların ve din görevlilerinin asıl bilmesi gereken tebliğden çok temsil etme vasfına sahip olmayı öğrenmeleridir. Önce din adamları topluma örnek olacaklar.  Hz Peygamber’in hayatı bizler için çok güzel bir temsildir, örnektir” dedi.

 Ramazan ayının ilk teravih namazında Bursalılar camileri doldurdu. Osmangazi İlçesi Gazcılar Caddesi’nde bulunan Bedir Camii’nde  11 ayın sultanın ilk teravisini kıldıran imam hatip Mustafa Basrık, Ramazan’ın okul olduğunu derse gelen Müslümanların sınıfı geçebilecek şekilde hareket emleri gerektiğini söyledi. Basrık, Bursa Haber’e  yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Ramazan çıkıştır, kapalı kutuların açılmasıdır. Kurulan kötü tuzakların hayra çevrilmesidir. Ramazan birliktir, beraberliktir. Kin ve nefretten, haset duygularından sıyrılma ayıdır. Ötekileştirilmenin kaldırıldığı, öteki yok artık, biz varız demenin adıdır. Ramazan bir mekteptir. Ramazan okuldur, hadi bakalım sınıfı, dersi kimler geçecek göreceğiz. Kötü alışkanlıkların bitmesi gereken günler bu günler. Çünkü ramazan boyunca kötü alışkanlıkları bırakanlar, öbür boyu bırakıyorlar. “Ramazan'a kavuşup da kendisini affettirmeyenin yazıklar olsun, vay onun haline diyen”  Efendimizin söylediklerini dikkate almak zorundayız.  Evet, müminler affedilecektir ama kötü alışkanlıklarımızı bırakırsak affa uğrayacağız.  Ramazan’ın güzellikleri bütün hayatımıza örnek olması lazım.”  

‘TEBLİĞ YOK TEMSİL VAR’

Ramazan'ın güzelliklerini konu komşuya yansıtması gerektiğini söyleyen Basrık, “ Farklılıkları ve farklııklarımızı gayrimüslimlere yansıtmak zorundayız. Özellikle iftarlar ve gayrimüslimler ramazanın coşkusundan, birliğinden çok etkileniyorlar. Bunun için örnek Müslümanlar olalım, yabancı demeyelim, gayrimüslim demeyelim. Onlarla birlikte komşu olalım, ramazanın güzelliklerini onlara yansıtalım. Keşke benim komşularımın arasında Haham ve Papaz olsaydı. Bizim için artı olurdu, hakikaten kazanım olurdu.  Yanı başımızda keşke bir Papaz, Haham olsaydı, onlarla birlikte iftar yapabilseydim. Onlara güzellikleri anlatabilseydim. Bizim görevimiz onlara İslam’ı anlatmaktır ama zorlamak yok, sen Müslüman olacaksın demek yok ama o bana bakarak örnek alması lazım. Yani ben örnek olmak zorundayım. Hz Peygamberin hayatına baktığımızda ne var. Onun hayatına baktığımızda şunu görüyoruz, Peygamber asla gidip vaaz etmemiştir. Vaaz edip konuşmamıştır. 100 bin kişiye veda hutbesini dinleyip nasıl Müslüman oldu? Hz Peygamberi yaşantısını, örnek hayatını, ahlakına imrenerek örnek alarak Müslüman olmuşlardır. Onun içinde bugünde İslam’ı tanımayanlar, bilmeyenler Müslümanların şahsında onları örnek alarak Müslüman olması lazım” diye konuşan Mustafa Basrık, öyleyse biz özellikle din adamları hocalarda, tebliğden çok temsilde örnek olmayı üretmek  zorundayız, ancak bu şekilde Hz Peygamberin yolunda olduğumuzu söyleyebiliriz diye açıklamalarda bulundu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.