Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Odamızın itibarını geri getireceğiz’

BSMMMO’da Haziran ayında yapılacak seçim öncesinde Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Birlik Grubu adayı Ali Çevdir, “Seçimlerden sonrasını düşünüyoruz. Odamız ve meslektaşlarımızın itibarını geri kazandıracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Odamızın itibarını geri getireceğiz’


Haber: Caner EVYAPAN

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Haziran ayında yapılacak yönetim kurulu seçimlerine hazırlanıyor. Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nda 4 aday arasında yapılan ön seçim sonucu odanın başkan adayı olarak belirlenen Ali Çevdir, Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. “Sevgi ve bilgi paylaştıkça çoğalır” sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Çevdir’e BSMMMO Disiplin Kurulu Üyesi ve adayı Kaner Yavuz ile BSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kahraman eşlik etti.

Haziran’da yapılacak seçimlere kadar temaslarını sürdüreceklerini ifade eden başkan Adayı Ali Çevdir, “2006 yılından beri oda faaliyetlerinin aktif olarak içerisindeyim. Ayrıca mevcut yönetimin çatısı altında BSMMMO’nun saymanlık görevini yürütüyorum. Bunu göz önüne alarak aday oldum ve yola çıktım. Bursa’da çok güçlü bir yerel basınımız var ancak odamız maalesef basınla kopuk. Biz isteriz ki devamlı olarak basınımızla bir araya gelelim, aylık toplantılar yapalım ve hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin gündemine katkıda bulunalım. Daha önceki yönetimlerimizde bunun eksikliği büyük. Ancak biz bunu kırarak odamızın ve meslektaşlarımızın itibarını geri kazandırmak amacındayız” diye konuştu.

‘MESELE BİLGİYİ KULLANMAK’

Seçim süreci başladığından beri ekip olarak Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog halinde olduklarının altını çizen Ali Çevdir, meslek mensupları ve birçok çalışana çeşitli eğitimler verdiklerini kaydetti. Çevdir, “Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Artık bilgiyi kullanmak önemli. Asıl eğitimlerimizi bu anlamda veremiz, eğitimlerin de niteliğini arttırmamız lazım. Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu olarak da verdiğimiz eğitimlerle tanınıyoruz” diye konuştu.

SEÇİM DEĞİL, GEÇİM DERDİ

“Meslektaşlarımızın çok büyük sorunları var” diyen Çevdir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mesleğimizde maalesef herkes ofisine kapanmış durumda. Komşu komşuyu ziyaret edemiyor. Meslektaşlarımız da seçim değil; geçim derdinde. Üzerimizde çok ciddi bir iş yükü var. Bunun kaldırılması lazım. En büyük endişemiz bu. Turgut Özal döneminde başlayan ve halen devam eden teknolojik devrim kapsamında her odak farklı bir dijital sistem geliştirdi. Ancak bunda birliğin sağlanması çok gerekli. Türkiye’de 95 bin mali müşavir var. Bu teknolojik devrimdeki birliği de tüm meslek gruplarıyla direkt bağlantı halinde olan mali müşavirlerin sağlayabileceğine inanıyoruz. Oluşturulacak ortak bir havuz, ulaşılmak istenen tüm bilgileri bir yerde toplayacak ve her anlamda büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca istihdam, kırtasiye ve teknik konulardaki yükler de bizlerin üzerine dağıtılmış durumda. Meslektaşlarımızın bunun karşılığını alabilmesi ve işlerini severek yapmaları gerek. Saygın bir oda oluşturmamız lazım. Oda olarak kamuoyu nezdinde itibarlı bir yere gelmemiz ve bu itibarın meslek mensuplarımıza pay edilmesi lazım.”

‘SORUN TÜRMOB’

Meslek mensuplarının sorunlarının çözümsüz kalmasını iki nedene Başkan Adayı Çevdir, “Bizim esasında dile getirdiğimiz sorunların çoğu müşterilerin sorunu. Ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edemeyince bu sorunlar ilgisiz kalıyor. İkinci önemli konu ise üst kuruluşumuz olan TÜRMOB. 95 bin kişilik taban, yönetim kurulunda sadece 4 kişiyle temsil ediliyor. Yönetimdeki diğer 5 kişi ise yeminli mali müşavirlerden seçiliyor. Bu da TÜRMOB ile taban arasında bir birliğin oluşmamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

‘İDEOLOJİK DAVRANMAMALIYIZ’

Akademik odaların çok ideolojik davrandığı eleştirisini getirerek “Bizim mesleğimizin ideolojisi yok” diyen Başkan Adayı, “Biz herkesle iç içeyiz. İdeolojik söylemlerle odamızı ve mesleğimizi yıpratmamamız gerekiyor” dedi. Çevdir ayrıca üniversitelerde birçok üniversitenin çok çeşitli bölümlerinden mezun olanların muhasebecilik ve mali müşavirlik yapabildiklerine dikkat çekerek, bu konuda alt meslek grupları oluşturulması gerektiğine değindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.