Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O kartpostalın inanılmaz hikayesi

Bursalı işadamı Burak Beceren'in vefat eden dedesinin 61 sene önce Uludağ'da kayak yaparken tanıştığı Avusturyalı bir dostuna gönderdiği kartpostal seneler sonra yeniden Bursa’ya döndü. 61 sene önce Uludağ Kayak Evi' nin fotoğrafının bulunduğu kartpostalda Uludağ’ın kuş uçmaz kervan geçmez görüntüsü dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O kartpostalın inanılmaz hikayesi

Bursa Uludağ’da oteli ve aynı zamanda pazarlama şirketi bulunan iş adamı Burak Beceren’in dedesi Osman Yüce, 1955 yılında kayak hocası bir arkadaşıyla birlikte kayak yaparken Marcus isimli bir Avusturyalıyla tanışıp dost oldu. Yüce, kış sezonunun bitmesiyle birlikte ülkesine geri dönen Avusturyalı Marcus'a üzerinde Uludağ Kayak Evi'nin fotoğrafının bulunduğu kartpostalı gönderdi. Avusturyalı Marcus ile Osman Yüce, seneler boyunca Uludağ'da ve Avusturya'da bir araya geldi. İki dostun vefatının üzerinden uzun yıllar geçmesinin ardından Marcus'un torunu, dedelerine gönderilen kartpostalın üzerindeki adresten yola çıkarak Bursa’nın yolunu tuttu. Uludağ’a geldiğinde elindeki kartpostalla bir benzerlik göremeyen Avusturyalı misafir, kısa bir araştırmadan sonra Osman Yüce’nin torunu Burak Beceren’e ulaştı.

Eski dostlar görüşemese de seneler sonra aynı fotoğrafın Bursa’ya geri dönmesine çok sevinen Burak Beceren, fotoğrafı ve yaşadığı olayı sosyal medya hesabından yayınladı. Uludağ Kayak Evi’nin 61 sene önceki fotoğrafının bulunduğu kartpostalda otellerin olmaması ve Uludağ'ın bakir görüntüsü dikkat çekiyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.