Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müezzinoğlu ölü ve yaralı sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7'sinin durumu ciddiyetini koruyor. 12 yaralı yabancı uyruklu. 4 yaralı ameliyata alındı. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müezzinoğlu ölü ve yaralı sayısını açıkladı

Bursa’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyla alakalı açıklamalarda bulundu. İnsani değerlerin, sevginin, merhametin, kardeşliğin nasıl sınırsız, ölçüsüz bir boyutu varsa, insanlık dışı ve haince eylemlerin sınırsız bir tablosuyla ülke olarak, millet olarak ne yazık ki karşı karşıyayız. Masum insanları, masum çocukları, bebekleri katledebilecek bir anlayışı organize eden bu zihniyeti lanetliyorum. Ülke olarak, millet olarak, son dönemde bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. Milletçe birlik ve beraberlik içinde, milletimizin insani değerleriyle, birlik ve beraberliğimizi merkeze alarak, bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarıyla sürdürecek ve sonunda da başaracağız. Hainler asla başaramayacak. İnsanlık katilleri asla başaramayacak. Bugün İstanbul’da bir canlı bomba eylemi ile karşı karşıya kaldık. Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralarımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz" dedi.

Yaşanan patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Müezzinoğlu, "Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına da sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bize son gelen bilgiye göre yaralıların 12'si yabancı uyruklu. Diğer önümüzdeki süreçte tespitler daha da netleşir. Neticede yabancı da olsa insan kaybediyoruz. Katledenler de insanı ve insanlığı katlediyorlar. İnsanlığı katleden ve masum insanları katleden zihniyeti tekrar lanetliyorum. Türkiye’nin de, milletimizin de, insanlığın da, bu tür hain eylemlerden uzak kalmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Müezzinoğlu, başka canlı bomba olup olmadığı yönündeki soruya ise “Böyle söylentiler her zaman oluyor. Asla yoktur demek mümkün değil. Ama emniyet ve istihbarat bütün tedbirleri alacaktır. Bu öyle haince bir eylem ki. Bir insanın kendisini katlederken, birinlerini de katledebilme iradesi var. Bir insanın kendisini katlederken, başkalarını da katledebilmesinin istihbarat ile yakalanabilmesinin zorluğunu herkes çok iyi biliyor. O insanları o noktaya getiren insanlık dışı zihniyet de eninde sonunda hak ettiği yerde olacaktır" cevabını verdi.

Müezzinoğlu, daha sonra Bursa'daki programlarını iptal ederek İstanbul'a gitti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.