Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen'den Ramazan kutlaması

Ramazan ayının başlaması münasebetiyle sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, mübarek Ramazan ayının millete, İslam alemine ve insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini diledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen'den Ramazan kutlaması

Rahmet, bereket ve af kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek bir Ramazan ayına daha girildiğini belirten Numan Şeker, “Sayısız nimet ve güzelliğin yağdığı bu kutlu ay aynı zamanda, çağrısıyla her dönemde insanlığı aydınlatan, zulmü sona erdirerek hakkı ve hakikati hakim kılan Kur'an'ın da indirilmiş olduğu mübarek bir aydır. Bu kutlu ayın İslam dünyasındaki zulümlerin bitmesine, hakkın hakim kılınmasına, zulmün ve sömürünün sona ermesine vesile olmasını temenni ederek ‘Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan’ diyoruz” diye konuştu.

 

“RAMAZAN, ARINMA VE YENİLENME BİLİNCİMİZİN TAZELENMESİNE VESİLE OLUR”

Ramazan ayını diğer aylardan ayıran özelliklerinin başında rahmet, merhamet, bereket ve günahların affına vesile olmasının geldiğini ifade eden Şeker, “Baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket mevsimi olan bu günler, ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanmasına ve Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelenmesine vesile olur” şeklinde konuştu.

 

“ORUÇ, HAYATIN VAHŞİ TÜKETİM KÜLTÜRÜNDEN UZAK TUTAR”

Ramazan ayının bir diğer aylardan ayıran en önemli özelliğinin oruç ayı olmasının geldiğini söyleyen Numan Şeker, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zira oruç ibadeti, insanlığa sabr-ı cemili öğütleyen, insanlığı teskin eden, kendisiyle hemhal olanları da ihya ederek bir süreliğine hayatın vahşi tüketim kültüründen uzak tutan mühim bir ibadettir. Üstelik Ramazan ayı, sadece oruç ibadetiyle sınırlı kalmayıp, nafile ibadetleriyle de paylaşmayı, yardımlaşmayı, muhabbeti, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, Ramazan'ın hakkını vermek üzere herkese öğütler. Zira Ramazan atmosferi insanların nefislerini dizginleyerek, yumuşamasına ve ahlaki değerler çerçevesinde davranılmasına imkân sağlar. Bu vesile ile Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak, mübarek Ramazan ayının milletimize, İslam âlemine ve insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.