Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova gençlerle ayağa kalkacak

Kosova’nın Gilan şehri Mehmet İsai Meslek Teknik Lisesinin Makine Mühendisi ve öğretim üyesi Fazlı Sermacay, BUGTEM de eğitimlerini tamamlayan öğrencilerine desteklerini esirgemeyen Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ve Kosova Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz’e teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova gençlerle ayağa kalkacak
  

 

Haber: Bilal KAYAALTI

Yaklaşık iki ay önce BUGTEM de mesleki eğitim almak için Kosova’nın Gilan şehrinden gelen 15 kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Gilan’dan Bursa’ya gelen Mehmet İsai Mesleki Teknik Lisesi’nin Makine Mühendisi Fazlı Sermacay, öğrencilerin çok önemli beceriler elde ederek Kosova’ya dönecekleri için mutlu olduğunu dile getirdi. Sermacay’la aynı heyette bulunan Gilan Milli Eğitim Müdürlüğü Türkçe eğitim koordinatörü Berat Dindar da öğrencilerine verdikleri eğitim desteğinden dolayı Kosova Fahri Konsolosu ve girişimci iş adamı Fahrettin Gülener başta olmak üzere Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve Kosova Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz’e minnettar olduklarını söyledi. Kosova Üsküp Derneği ziyaretinde konuşan Fazlı Sermacay, BUGTEM de öğrencilerinin ülkelerinin kalkınmasında rol oynayacak beceriler elde ettiklerini belirterek, “Torna ve freze makinalarında eğitim alan gençlerimiz, gelecek adına umudumuz olacaklar. Kosova’yı sabırla ve çok çalışarak ayağa kaldıracaklar.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Recep Gündüz sayesinde Makedonya, Arnavutluk ve Kosova arasında işbirliği köprüleri kuruldu. Bursa’da kardeş okullarımızla birlikte çok güzel hizmetler yapacağız. Bizlere yardımlarını esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, BUGTEM yetkililerine, Milli Eğitim Müdürümüzü teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

‘AVRUPA’DA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ’

Gilan Milli Eğitim Müdürlüğü Türkçe Koordinatörü Berat Dindar, Kosova ve Türkiye’nin yakın gelecekte Avrupa’da her alanda söz sahibi olacağını söyledi. Dindar,  Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz’ün iki ülke arasındaki kalkınmanın öncülerinden olduğunu belirterek, “Gündüz sayesinde Kosova’da birçok okul Bursa’daki okullarla kardeş okul oldu. Bu sayede gerekli olan araç gereçler bizim eğitim yuvalarımıza hediye edildi. Nerede bir eksiklik varsa, Recep Gündüz’ün işareti sayesinde sorunlarımızı çözüyoruz. Bizim gençlerimiz Bursa’da, Kosova’nın sanayileşmesi anlamında çok önemli eğitimler aldılar. Bu şu demek oluyor, iki ülke el birliği ile Avrupa’da söz sahibi olacak, bu öz güven, azim ve hırs Kosova ve Türkiye’de var” diyen  Dindar ayrıca, Bursa Haber Gazetesi’nin Balkanlara ve Kosova’ya verdiği değeri, desteği gazetenin internet sitesinden takip ettiklerini ve çok gururlandıklarını sözlerine ekledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kosova Üsküp Türkleri Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz,  batılı ülkeler Türkiye'nin Kosova'ya olan ilgisini kıskanmaktadır. Çünkü bu ilgi ve işbirliği tarihi ortaklığa dayandığını söyledi. Gündüz, iki ülkenin ekonomisi daha güçlü olması için ellerini taşın altından çıkarmadıklarını belirtti.

  

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.