Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel ve Gürsu’ya yeni besleme hatları

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, Kestel ve Gürsu’yu en uzak noktasına kadar Bursaray ile buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kestel ve Gürsu’ya yeni besleme hatları

Bursa’da şehir içi ulaşım alanında raylı sistemler ve geniş otobüs ağı ile Bursalılara kaliteli ulaşım hizmeti sunan Burulaş, yeni besleme hatları ile Bursaray’ı Kestel ve Gürsu yolcularının ayağına getirdi. Hizmete alınan D/11 hattı, Bursaray Kestel İstasyonu ile Kestel Göçmen Konutları (Pazaryeri) arasında, D/12 hattı ise, Bursaray Gürsu İstasyonu ile Şehit Cengiz Topel Caddesi arasında seferlerine başladı.

İlk planlamalara göre, Kestel Göçmen Konutları kalkışlı araçlar hafta içi (Pazartesi-Cumartesi) 20 dakika, Bursaray Kestel İstasyonu kalkışlı araçlar hafta içi (Pazartesi-Cumartesi)18 dakika, hafta sonu(Pazar) her iki yön kalkışlı araçlar 30 dakika frekansında, Gürsu Şehit Cengiz Topel Caddesi kalkışlı araçlar hafta içi (Pazartesi-Cumartesi) 20 dakika, Bursaray Gürsu İstasyonu kalkışlı araçlar 18 dakika, hafta sonu(Pazar) her iki yön kalkışlı araçlar 30 dakika frekansında çalışıyor.

Yolculardan gelecek taleplere göre seferlerin sıklaşarak devam edeceğini belirten yetkililer, 16 Mayıs Pazartesi’den itibaren servise alınan bu hatlara BursaKart ile binişlerde Tam 1 TL, İndirimli 0,65 TL’sı olup Bursaray’dan gelen yolcular, aktarma indirimi nedeniyle ücretsiz olarak faydalanacakları vurgulandı.

Türkiye’nin en genç ulaşım filosunun sahibi olan BURULAŞ’ın hizmet kalitesini her geçen gün artırdığına işaret eden BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, nüfus artış hızının oldukça yüksek olduğu Bursa’da tek çözümün toplu ulaşımla, yolcuyu toplu ulaşıma yöneltmenin ise ancak kaliteli hizmetle sağlandığını ifade etti. BURULAŞ’ın konforlu filosuyla, Bursaray İstasyonu’na ulaşan Kestel ve Gürsu yolcularının aktarma indirimlerinden de faydalanarak diledikleri her noktaya daha hızlı ulaşacaklarını anlatan Fidansoy, yolculara daha kaliteli ulaşım hizmeti vermek adına çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.