Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya: Siyaset için değil meslektaş için yola çıktık

Çağdaş Muhasebeciler Grubu Önseçim Adayı Muharrem Kaya, siyasi hedeflerle değil meslektaş için yola çıktıklarını söyledi. Kaya, “Odaları siyaset zemini olarak görenlere söyleyeceğimiz çekilmeleridir. Onlar siyaseti başka mecralarda yürütsünler, biz de odada meslektaşın sorunlarını katılımcı anlayışlarla çözelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaya: Siyaset için değil meslektaş için yola çıktık

 

Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun önseçim sürecinde geri sayım başladı. 9 Nisan’daki önseçim için çalışmalarını aralıksız sürdüren Muharrem Kaya ve ekibi, basınla buluştu. Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıda seçimin bir demokrasi yarışı olduğu vurgusunu yapan Kaya, rakiplerine ‘hodri meydan’ dedi.

Bağımsız bir platformda ve televizyonda diğer önseçim adaylarını projeleri konuşmaya, tartışmaya davet eden Kaya, “Bu çağrımızı birçok platformda yeniledik. Buradan da arkadaşlarımıza sesleniyorum. Gelin projelerimizi meslektaş ve kamuoyu önünde ortaya koyalım, tartışalım. Adayını önseçim gibi demokratik bir yöntemle belirleyen Çağdaş Muhasebeciler Grubu’na yakışan budur” dedi.

 

RAKİPLERİMİZİN TOPLAMINA YAKIN OY ALIRIZ

 

2 bin 358 üyesi bulunan Grup içinden ne kadar oy alabilecekleri tahmini de sorulan Muharrem Kaya, diğer 2 adayın oy toplamına yakın oy alacağını belirterek iddiasını da ortaya koydu.

Sorunları değil çözümleri konuşmanın önemli olduğunu ifade eden Kaya, “Sorunları dile getirmek marifet değil. Tüm meslektaşlarımız bu sorunları zaten biliyor, bire bir yaşıyor. Önemli olan bu sorunlara gerçekçi çözümler üretmek ve meslektaşın karşısına böyle çıkmak. Eğer projelere oy verilecekse, grup üyesi meslektaşlarımız ‘sorunlarımı hangi ekip çözer’ yaklaşımıyla sandığa gidecekse bizlere oy vermeleri kaçınılmaz” dedi. 

 

ODALAR SİYASET ARENALARI OLMAMALI

 

Meslek odalarının siyasi arena olmadığını ifade eden Çağdaş Muhasebeciler Grubu Önseçim Adayı Muharrem Kaya, “Odaları siyaset zemini olarak görenlere söyleyeceğimiz başkanlığa talip olmamalarıdır. Onlar siyaseti başka mecralarda yürütsünler, biz de odada meslektaşın sorunlarını katılımcı anlayışlarla çözelim. Herkesin bir siyasi görüşü, bakış açısı, tarafı mutlaka var. Ancak bizim yaklaşımımız siyaset üstü. Seçildiğimizde uzun vadeli projelerimiz arasında da belirttiğimiz gibi milletvekillerimizle diyaloga geçeceğiz. Parti ayrımı gözetmeksizin 550 milletvekilimize TBMM çatısı altında ‘mali müşavirler destek grubu’ oluşturulması çağrısı yapacağız. Destek gurubu kurulursa bugünün ihtiyacını karşılayamaz hale gelen meslek yasamızın yeniden yapılması noktasında, yine gelir vergisi ile KDV çelişkisinin giderilmesi için KDV Kanunu’nda değişiklik yapılması noktasında adım atılması için mücadele edeceğiz. Vergi Usul Kanunu Tasarısı’nda meslektaşımızın doğum, ölüm gibi hallerinin mücbir sebep sayılmasını istiyoruz. Bunu destek grubu sayesinde daha iyi anlatabileceğimize inanıyoruz.  Mesleki sorumluluğa ilişkin daha açık ve adil bir düzenleme yapılmasının yanı sıra vergi incelemelerinde müşterilerimizi temsil ve vergi davalarında savunma hakkımızın yer alması taleplerimizin de siyaset üstü tavrımızla çözülebileceğini biliyoruz” diye konuştu.

 

YÖNETİMDE KATILIMCILILIK NUTUK DEĞİL

 

Başkan odaklı değil gerek tüm kurulların gerekse meslektaşların katılımı ile odayı yöneteceklerinin altını çizen Muharrem Kaya, “Katılımcı yönetimden bahsederken nutuk atmıyoruz. Oy avcılığı peşinde değiliz. Yönetim, denetim ve disiplin kurullarımızı da bu anlayış çerçevesinde belirledik. Katılımı meslektaşın geneline yaymak için çalıştaylar düzenleyeceğiz. Çalıştaylarda çıkan, meslektaşın ortak akılla verdiği kararlar yönetimimizce hayata geçirilecek” değerlendirmesini yaptı.

 

MUHARREM KAYA’NIN EKİBİ

 

Çağdaş Muhasebeciler Grubu Önseçim Adayı Muharrem Kaya’nın ekibi şu isimlerden oluşuyor. Yönetim Kurulu: Hüseyin Halil, Ali Ayhan, Emel Tuncer, Asiye Çoban, Cengiz Demirbilek, İrfan Uysal.

Denetim Kurulu: Altay Albayrak, Seçkin Yüksel, Ümit Ayan.

Disiplin Kurulu: Ramazan Şakir, Mesut Serhat Yurdaor, Yunus Arabacı, Bedriye Güven, Ercüment Artunç. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.